keskiviikko 15. maaliskuuta 2017

13.03.2017 Maanantain hallivuoro

Paikalla maanantaina minun ja Toivon lisäksi Pia ja Ruu heeleri sekä Sanna ja Rolle kelpie. Aloitettiin paikallaoloilla ja en käyttänyt Toivoa kuin pissalenkillä, koska kotona oltiin juuri oltu lenkillä ja en muilta kiireiltä ehtinyt paikalle aikaisemmin.

Toivo oli Ruun ja Rollen välissä paikallaolossa. Vähän oli säätämistä ihan pelkästään kehään menossa, vaikka Toivo oli ulkona jo saanut noottia vinkumisesta ja se tuntui tehoavan. Sain sen kuitenkin siihen tilaan kentän ulkopuolella, että päästiin nätisti riviin (kerran läpsäytin hiljaa -käskyn yhteydessä kädet yhteen työhanskat käsissä), mutta alkoi kuitenkin jo hermostumaan hieman rivissä.

Aloitettiin Evl:n istumisella ja jäin alkuun näkyville tai oikeastaan en pitkälle päässyt, kun se ensimmäinen vinkaisu tuli ja pysähdyin heti ja yritin äänellä rauhoittaa ja jäin hetkeksi paikalleen ja piilossakin kävin vain pikaisesti, kun vähän rauhoittui. Kävin nyt ns. palkkaamassa, kun muut kävi, koska Toivo selvästi hermostui ja jalat alkoivat tassuttelemaan ja palkkasin vain rauhoittavasti silittämällä pitkällä vedolla selästä. Kun tulen kohti niin alkaa napsimaan suuta aivan kuin odottaisi namipalkkaa (vai onko se vain sijaistoiminto kiihtymiselle).

Aika harmillista, että ollaan jouduttu tähän tilaan, kun se pitkän aikaa piti kintut aikalailla aisoissa ja en ihan pääse varmuuteen tuosta vinkumisesta, kun oli niin monta kuukautta tässä ihan rauhallinen näissä paikallaoloissa. Tämä esiintyy muiden koirien läsnä ollessa vain, mutta miksi se on niin levoton, en osaa sanoa. Koirat on kuitenkin tuttuja ja Rollen kanssa on ollut paikallaolossa koko talven ja Ruukin on ennestään jo tuttu lady, joten sen puoleen ei pitäisi olla niin kiihtynyt.

Toivo ei yleisesti ole edes epävarma koira ja se ei suhtaudu muihin edes arastellen, mutta muista kylläkin kiihtyy kovasti ja haluaisi tutustua kaikkiin niin kovasti ja olisi valmis leikkimään vähän kaikkien kanssa.

Mietin, että voisiko Toivoa nyt hermostuttaa se, että Rolle on yrittänyt pariin otteeseen ottaa Toivon suusta Toivon uuden patukan, mutta sekin tuntuu vähän kaukaa haetulta. Nehän kuitenkin on lenkkeillyt vapaana muutamaan otteeseen yhdessä ja pojat kyllä pärjää keskenään ja samoin Ruun kanssa on lenkkeilty ja Toivo uskoo Ruun komennuksia ihan hyvin, joten ei pitäisi nyt niin jännää olla.

Naapurikentällä tehdään agilityä, mutta miten se sitten näin pahasti vaikuttaisi, kun se on ihan nätisti paikallaolossa, kun ei ole muita treenaamassa samalla kentällä ja muilla kentillä tehdään agilityä, eikä viimeisessä tokokisassa mitään agilityä tehty. Jokin sitä nyt jännittää hirveästi ja sen kyllä paikallistan, että lisälevottomuus tuli siitä, kun hallin ulko-ovesta poistuin eli siinä kyllä yksi vaikuttava tekijä, joten sitä ei nyt olla tehty enää.

********
Toivo treenasi ensimmäisenä ja aloitettiin metallikapulanhyppynoudolla, jonka Toivo teki aika räjähtävällä voimalla, kun Pia alun liikkuroinnin jälkeen meni kapulan viereen seisomaan niin Toivo teki kyllä hienon noudon ja eteenkin tuli vain aavistuksen vinoon. Tästä palkkasin nyt vain kehuilla ja käskin maahan, kun tuli pientä säätöä ennen seuraavan liikkeen aloituspaikkaan menoa.

Seuraavana Z:ta istu-seiso-maahan, jossa Toivo sikaili seuraamisen kanssa, kun pompahteli vähän turhan iloisena, istuminen onnistui, mutta siinä en vielä voi olla täysin eleetön, seisominen kyllä onnistui, mutta pitkästä aikaa tällä  kertaa liikahti, kun kävelin ohitse, joten jouduin laittamaan seisomaan kunnolla uudelleen ja kiertää tolpan sitten uusiksi, vähän se petrasi loppua kohden, mutta nyt pitää tehdä vähän sellaisia jääviä, että ei tiedä mitä seuraavaksi tulee, kun alkaa ennakoimaan hieman.

Tunnistusnouto, huoh tuota kaveria, vire oli ihan liian korkea, mutta toimi kyllä ihan kivasti, mutta palautuksessa Toivo sitten erehtyi henkilöstä, kun niin vauhdikkaasti palautti sanalle oikealle viistoon ja hämmentyi sitten totaalisesti, törmäsi Sannaan ja heitteli kapulaa sinne sun tänne ja palasi kapuloille ja jouduin rauhoittaa tilanteen.

Tehtiin tämä uusiksi, mutta mielentila oli vähän liian hätäinen, kyllä se oma säätämisen jälkeen löytyi, mutta palautuksessa selvästi painetta liikaa, kun alkoi rouskuttamaan kapulaa eli pureskeli ihan urakalla, jota ei ole koskaan tehnyt aikaisemmin.

Luoksetulon jättöä, voi Toivo, kun oli vaikeaa, tuli vinkunaa ja Toivo lensi sitten kehästä ulos, kun ei meinannut millään rauhoittua ja kyynäreetkin nousi ylös. No sen jälkeen, kun kävi jäähyllä pystyi hallitsemaan itsensä ja otettiin loppuun sitten luoksetulo läpi !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti