maanantai 27. maaliskuuta 2017

24.03.2017 illalla Sporttikoirahallilla

Varasin vain omaan käyttöön perjantain illalle Sporttikoirahallin ja otin kummankin koiran ja lähdin treenaamaan. Lähinnä halusin nähdä, että kuinka Toivo käyttäytyy kapulalla nyt viikolla tulleen haaverin jälkeen kentällä.

No ei sillä mitään ongelmaa ollut ja ohjatun kapula, että sorvatun kapula sieltä nousi ylös todella hyvin ja varmasti. Tein hyppynoutoa meinaan sorvatulla, jotta en nyt hankkisi ongelmaa metalliin vielä viimetingassa.

Kentälle laitoin ruudun ja hypyn ruudun viereen vähän vinoon sekä ripottelin merkkejä ihan sinne tänne muodostaen luoksetulon suoria ja Z:n, joka ei ollut ihan normaalin pituinen, kun en voinut ruudun eteen sitä tuoda. Myös ruudun lähetyksen kohtaan toiseen suuntaan tein myös L:n, josta sitten jatkui se Z:ta ylöspäin eli merkkejä kyllä löytyi !

TOIVO

Toivo oli todella kivan tuntuinen ja innokas. Nämä oli niin hyvän mielen treenit, kun olla ja voi ja Toivo onnistui suurin piirtein kaikessa mitä tehtiin. Kävin käytännössä kaikki voittajaluokan liikkeet läpi, mutta sillain tarkkaan harkiten, että kaikki menisi suurella onnistumisprosentilla läpi. Mitään paperille etukäteen tehtyä suunnitelmaa ei ollut, mutta sain tehtyä päässäni hyvän treenin.

Ruutuun mentiin vaan alustalle ja siellä treenattiin maahanmeno kerran ja myös seuraamaan tulo kerran niin, että annoin muistutuskäskyn mitä en vähään aikaan ole tehnyt, kun on tullut niin hyvin seuraamaan, mutta välillä hyvä muistuttaa.

L ja Z:ta tehtiin eri tavoin ja myös Toivolle oli yllätys todella lyhyt väli yhdessä kohtaa, jolloin pääsin treenaamaan kulmassa merkin vieressä takapään käyttöä ja kontaktin pitoa antamalla ennen käännöstä muistuttavan seuraa -käskyn.

Hyppyä tosiaan otin muutaman kerran sorvatulla kapulalla ja ne oli erinomaisia ja eteen tuli nyt kokoajan suoraan, ei mitään vinouksia. Otin myöhemmin myös metallilla, mutta en ottanut alkuosaa vaan pelkästään palautuksen noston kautta. Näissä olisi ollut ehkä toivomisen varaa, kun ensimmäisellä kerralla, jotenkin onnistui tiputtamaan kapulan ennen hyppyä juuri hypyn eteen kiinni esteeseen, mutta uusinnalla onnistui sitten ihan kivasti.

Luoksetulon tein kaikki läpijuoksuna ja eteen tuli taas oikein hyvin, ei ongelmaa nyt näiden kanssa, joten ehkä me edistytään tai no ehkä vähän tuli liian lähelle, kun muistelen, että olisi tullut kosketus.

TAUKO TOIVOLLE JA SITTEN TOINEN KIERROS

Toivo kävi kerran pienellä tauolla ja Inka teki siinä välissä vähän tokoa, ei kovin paljon, mutta sai kuitenkin tehdä vähän, jotain ihan erilaista kuin normaalisti nyt on tehnyt ja sitten koirat sai vähän aikaa olla paikallaolossa sen aikaan, kun keräsin merkit ja muut härpäkkeet pois kehästä.

Kauko-ohjauksia tein vaan vähän takapalkalla, jonne Toivo sai aina juosta hakemaan namin. Tein kolmen sarjoissa tai vain yhden ylösnousun. Aika hyvin oli juonessa kiinni, joten en halunnut sitten jankata näitä.

Ohjatussa oli todella hyvä ja tein kumpaankin suuntaan vaan kerran ja seuraamisen osuutta en ottanut ollenkaan, koska en nähnyt nyt sille tarvetta, kun ei liikkuria ollut käytettävissä.
Kauko-ohjauksia tein vaan vähän takapalkalla, jonne Toivo sai aina juosta hakemaan namin. Tein kolmen sarjoissa tai vain yhden ylösnousun. Aika hyvin oli juonessa kiinni, joten en halunnut sitten jankata näitä.

Loppuun todella lyhyt paikallaolo, jonka aikana kävin piilossa todella lyhyen hetken ja koirat oli oikein nätisti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti