perjantai 31. maaliskuuta 2017

30.03.2017 kouluttajien vuorolla tuurauskerta

Täytyy todeta, että oli järkevä ratkaisu, kun en ottanut syksyllä tätä torstain kouluttajien vuoroa, vaan päädyin treenaamaan vaan maanantaisin, koska tänään tilanne oli aivan liian vaikea Toivolle ja muistutti enemmän sitä syksyllä kerran ostamaani tuurausvuoroa, josta tuli vaan pahamieli.

Tämä oli jo kolmas kerta nyt maaliskuussa, kun oltiin tällä vuorolla ja ne kaksi aikaisempaa vuoroa menivät oikein kivasti ja ilman lauantain kisaa tämäkin lyhyissä pätkissä olisi voinut olla ihan hyvä, mutta nyt Toivolle oli paikalla liian monta täysin uutta koiraa ja pakka ei pysynyt sitten kasassa tai sanotaanko, että tämäkin olisi ollut onnistunut treeni, kun olisin ajoissa lopettanut.

Olin jo tältä viikolta perunut kaksi muuta koulutusta ja olisi pitänyt tämäkin jättää väliin niin en olisi ruokkinut tätä levottomuutta. En vieläkään osaa lopettaa ajoissa, jos homma toimii, nyt olisi aika oppia vähitellen, aivan liian paljon vieläkin olen kiinni siinä, että on varattu vuoro niin täytyy sitten käyttää se, vaikka siitä ennemminkin on enemmän haittaa kuin hyötyä !

Hain Toivon hieman myöhemmin, koska meillä meni aikaa vuoron alusta oman ryhmän koulutettavien kanssa, mutta tämä oli vaan hyvä, että enpähän ainakaan tuntia putkeen treenannut, ehkä noin 15 - 20 minuuttia ensimmäisellä kerralla ja toisella vain lyhyt pätkä, kun siitä ei tullut mitään.

No päästin Toivon vapaasti kentälle ja palkkailin aktiivisuudesta minua kohtaan namilla. Kentällä vaan ei oikein rauhallista kolkkaa ollut, kun koirakkoja oli kuusi ja näistä useammat tekivät isoja liikkeitä, ohjattua tehtiin kahdessa kohdassa, sitten ruutua toisessa päässä, yksi luoksetuloa ja sitten vielä kiertohässäkkä, joten tilanne meille todella hankala. JA TAAS MÄ ANALYSOIN SITÄ YMPÄRISTÖÄ !

Yritin siis keskittyä Toivoon ja tunsin, että jollain tasolla kuitenkin onnistuttiin. Omaehtoisen kontaktin treenaaminen kuitenkin vähän liian vaikeaa, vaikka Toivo sitä välillä tarjosikin ihan kivasti.

Harjoittelin ihan sitten lelun irrotusta ja nämä onnistuivat aika kivasti ja sain jännitteen pidettyä aika kivasti yllä ja nyt muistin ohjeet peittää kädellä pallo, kun Toivolla ei ole lupaa siihen iskeä. En nyt ihan 100 % tietenkään vielä onnistunut, mutta aika hyvä alku.

Treenattiin myös istumasta nopeaa maahan menoa ja sieltä hyppy istumista ylös, kun itse olin koiran edessä ja palkkasin välittömästi, kun iskeytyi maahan ja toki ensin yes -sanalla vahvistin ennen kuin heitin palkan jalkojen väliin. Tämä Jessican neuvo on toiminut ihan älyttömän hyvin. Näihin olin erittäin tyytyväinen ja sen vuoksi siirryin tekemään myös sivulta. Näihin en nyt ihan yhtä tyytyväinen ollut, mutta ei ne ihan huonojakaan olleet, mutta näissä on ollut lähiaikoina erinomaista nopeutta, joten nämä oli vaan kelvollisia, mutta palkkasin niistä parhaimmat kuitenkin, koska Toivolla ei muutenkaan ihan helppoa ollut.

Jääviä tehtiin sitten ihan leikin kautta ja Toivo oli aika hyvä sekä keskittyi todella hyvin, tykkäsin kovasti ja tehtiin ihan muutaman askeleen seuraamista ympyrän muodossa oikealle. Tässä oli se vaihe, kun lähdin viemään Toivoa pois kentältä, mutta jouduin siinä ohittamaan kaikki muut treenaajat, joten Toivo alkoi kiihtyä ja kentän aidan ulkopuolella oli sitten koiranpentu ja odottavia koiria, jolloin peli oli pelattu. Siinä vaiheessa oikea teko olisi ollut viedä Toivo autoon !

Minäpä en tehnyt niin vaan nappasin noutokapulan ja päätin vielä ottaa hypyn kautta noutokapulan palautuksen eli liikkeen loppuosan kentän yhdessä "rauhallisessa" nurkkauksessa, mutta sepä ei sitten Toivosta ollut rauhallinen. Toinen koira tuli liian lähelle ja sitten se bongasi kaksi uutta koiraa kentällä, jotka eivät olleet tunnin alussa ja niinhän oltiin samassa tilassa, kuin aikaisemmin lauantaina kisan alkaessa ja oma tuskastumiseni sai Toivon vaan hermostumaan lisää, joten vein sen pois ja täytyy sanoa, että nyt olisi pitänyt, jonkun kuvata niin olisin saanut lähetettyä eteenpäin sellaista materiaalia, josta olisi nähnyt mitä teen väärin tai eipä tuossa oikeastaan varmaan muuta ollut tehtävissä kuin viedä Toivo pois, ei se olisi rauhoittunut tuossa tilassa. Se työ on tehtävä ihan muualla nyt alkuun ja aika pitkään !

Eipä ollut mieltä ylentävää, ei sitten ollenkaan, kun olisin voinut päättää treenin hyvään mieleenkin niin koiralla kuin itsellä !

Nyt onneksi tulee viikon tauko ja sitten aloitetaan rauhassa rakentamaan keskittymistä ja nyt ei olla varattu mitään kisoja tai treenivuoroja muuta kuin Jessicalle, jolloin paikalla kentällä on vain Toivo ja toinen koira odottaa autossa ja sitten on Scy:n PK-ringin koulutus Lahdessa 8.4.2017, johon olen ilmoittanut Toivon vaan yhdelle päivälle. Täytyy Suskin kanssa keskustella siitä, että ei tuoda toista koiraa samaan tilaan Toivon aikana (samalle kentälle). Suski on sen verran kokenut ja tunnen ennestään, joten en usko sen tuottavan ongelmaa, ymmärtää varmasti, kun selitän tilanteen tai ainakin toisen koiran on oltava kaukana.

Omat maanantai treenit toki jatkuvat nyt ensin hallissa toukokuuhun asti ja sitten ulkokausi käynnistyy ja treenataan eri paikoissa yhdessä noin kuuden koirakon porukassa. Koiria tosin vaihtuu nykyiseen ryhmään kolme, mutta niistä kaksi nyt on vain vieraita Toivolle ja toisen kanssa on kerran ollut samassa paikallaolossa. Onneksi on näin kokenut ja hyvä porukka ympärillä, että kyllä tämä tästä.

Toukokuussa on Scy:n tokotoimikunnan järjestämä leiri Inkoossa ja siihen mennessä pitäisi saada jo jotain tulosta aikaiseksi keskittymisen osalta ja sielläkin kouluttajana on meille tuttu Heidi Pesonen, joka meitä on ohjannut jo pentuna ja toiminut aikanaan HSKH:LLA tehiskaudella Inkan ja mun valmentajana, mutta nyt on kyllä mennyt aika pitkä aika siitä, kun viimeksi Toivo on Heidin opissa ollut, joten olen tosi iloinen, että juuri Heidi on kouluttajana !

Aamulla vielä iloinen yllätys, että saamme aikaiseksi myös vähän yhteistyötä treenipuolella varmaankin kesällä ihan pienimuotoisen leirin muodossa kasvattajan Marin luonna ja pääsen näkemään Toivon siskonkin, aika kivaa :) ja odotan kovasti, että päästään Toivoa työstämään Päivin kanssa ihan naamat vastakkain ja jospa saisi minut ruotuun !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti