torstai 23. helmikuuta 2017

21.02.2017 yksin treenaamassa hallilla

Pääsin lähtemään töistä ajoissa, joten suuntasin hallille toivoen kovasti, että siellä olisi vapaa kenttä. Onnekseni ykköskenttä oli vapaana, joten sinne halliin kummankin koiran kanssa ja päästiin sitten Toivon kanssa treenaamaan kunnolla.

TOIVO

Jäävät / Z:ta

Istuminen ja maahanmeno erinomaisia ja nopeita teräviä, mutta seisominen ei ihan yhtä napakka. Tälle pitäisi tehdä jotain, kun seisominen ei ole tarpeeksi terävä ja tassut ei myöskään pysy ihan paikallaan aina. Ei se kylläkään käänny, kun kävelen ohitse, mutta saattaa vähän keventää tassua ja se saattaa jopa joskus liikahtaa. Tein Z:n kumpaankin suuntaan ja välillä ei tehty mitään asentoa ja kerran käännyin linjalta pois ja tehtiin siellä täyskäännös sekä palkkasin seisomisen jättämällä palkan eteen.

Metallihyppynouto

Nyt tuntuu siltä, että tuo hetsaaminen ei ole vielä tuottanut tulosta tuohon kapulan välittömään nostoon vaan ennemminkin on tuonut siihen ääntelyä. Onhan tässä kyllä muutama kerta käynyt tuon leikin jälkeen niin, että on nostanut heti ilman, että jää odottamaan multa lisäohjeita, mutta taas tänään sama kuvio. Lähtee liikkeelle ja haukahtaa, menee kapulalle innokkaasti, mutta juuri kun on ottamassa niin pysähtyykin seisomaan ja katsoo minua hetken ennen kuin kumartuu ottamaan metallikapulan oma-aloitteisesti.

Ehkä nyt on tartuttava viimeistään salaiseen aseeseen eli kalkkunaleikkeeseen !

Ohjatun suunnat

Jätin Toivon pysäytys kohtaan ja vein kapulat vähän matalammalle ja sen jälkeen lähetin kumpaankin suuntaan muutamaan otteeseen vieden kapulat ylöspäin. Tässä ei mitään sen kummempaa mainittavaa ole tai no kapulan nosto on kyllä huolimaton, ei vaan nappaa ja lähde tulemaan. Ehkä kokeilen tähän, jossain vaiheessa sorvattuja kapuloita.

Ohjatun palautus ja suora eteentulo

Tein kujan ja sen jälkeen Toivo vinosti 15 - 20 metrin päähän istumaan ja ilman kapulaa eteentuloja ja vasta sen jälkeen Toivo maahan samaan kohtaan ja kapula siihen Toivon eteen ja siitä kapulan palautuksia kujan kautta eteen. Erittäin hyvin tulee, joten tätä jatketaan. Ainakin toimi Rommilla hyvin aikoinaan !

Kauko-ohjaus / matkan kasvatus 10 metriin

Harmillista, että en ole tätä saanut aikaisemmin kuntoon. Ei ole alkuunkaan hyvä, että kasvatan matkaa näin roimasti, mutta nyt on sitten yritettävä olla tarkkana kuitenkin. Laitoin puolipallot Toivon lonkan kohdalle ja niiden päälle namit. Vaikeinta oli saada Toivo tajuamaan seisomasta istumaan, kun käsimerkki on ollut vasta viikon käytössä, eikä itse käskysanakaan tunnu olevan pelkästään hallussa.

Olen kuitenkin tyytyväinen, kun sain sen jo lopulta tekemään oikein 10 metristä, kun tässä liikkeen osassa käytin takapalkkaa eli vein taakse vielä yhden puolipallon, jonka päällä oli nami.

Kovin kyllä itseä vähän harmittaa, että hyppyistuminen jäi nyt pois kuvioista, kun se oli niin makea, mutta en vaan ehdi sitä tällä aikataululla viemään läpi, joten on vaan nyt hyväksyttävä, että tämä liike ei näytä siltä miltä sen haluaisin näyttävän.

Luoksetulo

Loppuun vielä ensin istumasta maahan menon nopeutusta välittömällä palkalla, jolloin en käytä käsimerkkiä ja Toivo on minun edessä.

Sen jälkeen sitten luoksetulon viritykset ja luoksetulon jättöjä. Tämän jälkeen vaihdoin hieman luoksetulon suuntaa ja otin luoksetulon niin, että palkka lensi pysäytyksen aikana ja toisen sitten niin, että pysäytin ja palkka lensi vasta pysäytyksen jälkeen. Loppuun pari kertaa läpijuoksu jalkojen välistä palkaten eri kohdista, jotta saadaan vauhti pysymään.

INKA

Tyttönen kävi nopeasti tekemässä rally-tokoa ja muutaman luoksetulon, jotta sekin sai tehdä jotain. Harmittavaa, kun ei voinut touhuta sen kanssa enempää, mutta kun vapaavuoroista on pidetty niin meteliä siitä, että kenttää ei saa pitää varattuna kuin 20 - 30 minuuttia.

Tyhmää, kun nytkään kukaan ei käynyt kenttää kysymässä tai sinne pyrkinyt. No minulla meni kyllä 40 minuuttia, mutta tosiaan ei kukaan edes käynyt katsomassa, eikä kaikki kentät olleet edes käytössä.

No pääsi Inka kuitenkin mukaan ja ulkoilemaan, joten kyllä tällainen pieni touhukin tuo sille hieman virikettä elämään, kun pääsee mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti