torstai 23. helmikuuta 2017

20.02.2017 maanantaina treenit hallilla

Paikalla meidän lisäksi Pia ja Speedy bortsu ja Sanna ja Rolle kelpie, joten saatiin vähän enemmän aikaa, kun meitä oli vain kolme koirakkoa ja kaikki voittajanluokkaa treenaavia ja sinne seuraavaksi suuntaavia tai no Rolle on tainnut jo siellä startatakin.

Ensin tehtiin paikallaoloja niin, että mentiin hallin ovesta ulos ja jätettiin koirat ensin kohti ovea ja seuraavalla kerralla niin, että Rolle ja Toivo oli oveen nähden vinottain ja Speedy aikalailla Toivon etupuolella viistosti oikealla nenä kohden ovea eli jäi samalle paikalle missä oli aikaisemmin. Paikalle mentiin jonossa, joten siihen harjoitusta kanssa. Toivo ihan hyvin käyttäytyi ja reagoi vain omiin käskyihin, mutta ongelmaa tuotti kyllä sitten minun poistuminen kohti ovea. Itkuhan siltä raukalta pääsi, kun mamma karkaa ja jättää kahden muun uroksen kanssa makaamaan yksinään.

Yritin aina hieman jäädä odottamaan näkyville ennen kuin poistuin ovesta, jotta rauhoittuisi, mutta vasta parin frolicin jättäminen eteen hieman rauhoitti mielentilaa. Tuo, että jään hetkeksi näkyville ennen piiloon menoa ja sama ennen ajan täyttymistä tulen näkyville oli aikoinaan Korrin Riitan ohje Inkalle, kun Inka yhtenä talvena kiihtyi hallissa paikallaoloissa, kun yritin mennä piiloon, vaikka se oli jo kauan sitä ennen ollut samanlaisissa tilanteissa rauhallinen.

*******
Toivon treeneissä tehtiin ruutua, tunnistusnoutoa ja luoksetuloa !

RUUTU

Väsättiin matkalle häiriötä hyppyesteistä ja agilityn numeroista sekä vielä noista merkeistä. Toivo teki mielestäni ihan kivoja suorituksia, vähän reagoi häiriöihin toisella lähetyksellä, mutta muuten ei niinkään. Tyhjään lähetyksellä Pia heitti Toivolle palkan ruutuun.

Taas sama kuvio kuin edellisissä treeneissä toistui eli Toivo ei reagoi heti vihreään alustaan vaan ohittaa sen ja palaa sitten vasta alustalle ja tästä Pia huomautti, että minun ei pitäisi antaa sen tehdä näin tai siis hyväksyä tätä. Nyt olen hyväksynyt, kun juuri vaihdoin alustan, mutta täytynee myöntää, että tässä olen ollut vähän lepsu. Täytyy miettiä kuinka tähän puutun järkevästi, mutta viikko pari mennään nyt tällä, että vahvistan vaan tuota suoraan menoa ruudun läpi ja otan itse vastuun pysäyttämisestä ruutuun. Nyt minulla ei ole varaa muuttaa tapaa tai tuoda epävarmuutta Toivoon, vaikka se tekeekin jatkoa nähden hallaa, kun ei olla mustavalkoisia.

Pian kanssa katsottiin vielä Toivon luoksetuloa ja Toivo oli aivan liian kiihtynyt ja vinkumistahan sieltä tuli ja jäähylle Toivon laitoin muutaman metrin päähän. Pia kysyikin, että onko toiminut ja vastasin, että kyllä on toiminut, mutta Pia varoitteli, että saattaa kiihdyttää itseään lisää. No Pia ohjeisti minua askel askeleelta rauhoittumaan itse ja hallitsemaan ääntäni ja liikkeitäni, jonka seurauksena saatiin jo hiljaisempi koira.

Kävin muutaman kerran palkkaamassa Toivo pelkästä paikallaan olemisesta, ettei nouse puolittain istuvaan asentoon tai vingu paikallaan. Pysäytys ei tällä hetkellä minua ihan miellytä, kun aikaisemmin se oli niin pirun terävä ja täydellinen, mutta nyt ei reagoi ihan samalla tapaa, vaikka heittäisin pallon samaan aikaan käsimerkin kanssa. Täytyisi kokeilla tennispalloa heittoon, jos se saisi palautettua terävyyttä. Kohta tosin alan käyttää takapalkkaa ja/tai palkkaa niin, että heitto tulee apuohjaajalta sekä vähitellen alan muuttamaan käsimerkin suulliseksi, mutta voittajaluokan olen ajatellut tehdä vielä käsimerkillä.

Tunnari oli todella mahtava ja Toivo teki niin hienon haistelun, että olen todella tyytyväinen sen haisteluun ja sivulla oloon sekä kapuloille menoon ja sieltä tuloon. Aivan mahtava suoritus Toivolta :) !

********

Treenien jälkeen pojat pääsi metsään vähän tallustelemaan ja ihan hyvin kolmella uroksella meni lenkillä. Aikamoisen hankalaa tuo käveleminen itsellä, kun kaikki paikat on niin jäässä lumen alla, joten paras paikka lenkkeillä oli metsä, jossa ei kävelty polkuja pitkin pahemmin, ettei oltaisi menty pyllymäkeä. Ei todellakaan ole tarve loukata itseä enää yhtään enempää ja alitajuisesti kyllä loukkaantumisen pelko taitaa olla aika suuri !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti