torstai 2. helmikuuta 2017

30.1. - 31.01.2017 hallilla treenaamassa

30.01.2017 RACINEL AREENA / HALLIVUORO

Maanantaina illalla halliin treenaamaan Toivon kanssa kaksistaan, kun kaikki muut kolme olivat syystä tai toisesta poissa eli koko tunti aikaa vain Toivolle ja minulle.

Aika paljon sitten ehdittiinkin treenaamaan, kun aikaa oli riittämiin, mutta täysin en muista missä järjestyksessä, kun en ollut tehnyt paperille treenisuunnitelmaa vaan sävelsin koko homman hallille päästyä.

Alkuun tein samanlaisen ratkaisun kuin kerran aikaisemmin eli muutama liike ja vasta palkka viimeisen liikkeen jälkeen ja jos ääntelee niin joutuu kentän laidalle aitojen taakse pienestäkin vinkumisesta tai haukahduksesta. Sen jälkeen aina aloitettiin ihan alusta eli palattiin ensimmäiseen liikkeeseen ja tätä tehtiin muutama kerta, koska ääntä tuli, ei toki paljoa, mutta aina joutui jäähylle.

Järjestys:

- Jäävät eli L (eka sakara peiliä kohden) / kaikki asennot tuli tehtyä
- Metallihyppynouto / nyt teki hyvin siinä mielessä, että otti metallikapulan välittömästi
- Luoksetulo / tässä yleensä tuli vähän sivulta alasmenoon ääntä ja viimeistään silloin pääsi jäähylle
- Ruutu

Toivon seuraaminen jäävässä oli ihan kivan näköistä ja itse asennot kyllä onnistuu, mutta pikkuisen istumisen kanssa on vielä epävarmuutta yhä edelleen. Seisominen todennäköisesti tarvitsee myös nyt harjoitusta siihen, että ne tassut pysyy paikallaan ihan tosissaan.

Luoksetulossa on näkyvillä, että reagointi pysäytys käsimerkkiin ei ole niin terävä kuin aikaisemmin, joten en ole palloa näköjään lähettänyt lentoon tarpeeksi nopeaan heti käsimerkin yhteydessä vaan, joko pysähtymisen jälkeen tai ottanut liikaa ihan kisamaisen suorituksen.

Kehän olin rakentanut niin, että häiriötekijöitä oli paljon eli luoksetulo oli muutaman metrin päässä ruudusta ja hyppy vinottain siinä ruutuun meno linjalla sekä vielä nuo L:n merkit paikoillaan, joten merkkiä ja hyppyä oli kyllä houkutuksena, mutta ruutuun meni kyllä hyvin suoraan.

Vähän oli näkyvillä viime keskiviikon epävarmuutta ruudun paikasta eli nyt tein niin, että alustan vaihdoin huomattavasti pienemmäksi ja parin toiston jälkeen poistin sen kokonaan ja sen jälkeen taas takaisin.

*******

Pienen tauon jälkeen tein sitten Toivolla uuden kierroksen, kunhan Inka vähän rallatteli siinä välissä, jotain pientä.

Toivo teki tunnistusnoutoa niin, että käytin ruutunauhaa apuna eli ensin oma sieltä ruutunauhan seasta ja sitten vasta muut siihen eteen mukaan ja yhä ensin kapula piiloon ja sen jälkeen vasta muiden joukkoon se oma.

Tehtiin myös ohjatun palautuksia niin, että kaikki kolme kapulaa kentällä ja Toivo haettavan kapulan taakse ja palautus mun eteen niin, että olin tehnyt merkeistä kujan, jonka avulla ohjaan Toivon tulemaan suoraan. Tätä tein aikoinaan paljon Rommin kanssa ja nyt Toivon. Olin kerran viikonloppuna kotona jo ohjannut Toivon sisällä tähän kujaan, jolloin sillä oli aluksi vähän aikaa vaikeuksia sinne tulla ja oli aika hämillään, mutta aika nopeasti oppi kyllä mitä haettiin ja nyt tuli vauhdilla loppuun asti ja hyvin määrätietoisesti.

Lisäksi otin ohjatun suuntia ja laskin kapuloita hieman alemmas eli 8 askelta sivuun ja 8 askelta ylöspäin. Nämä mielestäni meni ihan kivasti, mutta vasemmalle mennessä kääntyi liian tiukasti ja suunta oli enemmänkin keksikapulaa kohden (jota toki ei ollut) kuin vasemmalle, joten tätä sitten hieman korjasin. Tämä oli nyt toinen kerta, joten tähän tulee kiinnittää huomiota !

Sen jälkeen sitten vielä seuraamista loppuun ja nyt oli asenne mun mieleen ja varsinkin juoksu todella kivan tuntuista.

31.01.2017 RACINEL AREENA / VAPAAVUOROLLA

Tiistaina lähdin töistä puolenpäivän aikaan, kun piti käydä röntgenissä ja siellä ei ollutkaan ruuhkaa niin ehdin kotiin jo ajoissa ja hallille hyvissä ajoin mukanani kummatkin koirat. Vapaa kenttäkin löytyi, mutta valitettavasti peiliä ei ollut, joten joistain harjoituksista en sitten saanut irti sitä mitä halusin. Tokohyppyä ei ollut, enkä viitsinyt agilityn hyppyä käyttää tähän tarkoitukseen.

Ruudun laitoin takalaitaan keskelle ja luoksetulon sitten kentän poikki ja toisen luoksetulo suoran kentän pituussuuntaan. Luoksetulossa pyrin nyt tasapainottelemaan läpijuoksujen ja pysähdyksien kanssa ja ekalla pysähdyksellä heitin pallon heti käsimerkin yhteydessä ennen kuin Toivo ehti edes pysähtyä.

Ruutua tehtiin vähän samalla kaavalla kuin edellisenä päivänä ja nyt oli näkyvillä jo, että paikka alkoi sieltä löytyä.

Toivo tavallaan teki kahdessa erässä, mutta nyt ei ollut lepäämässä välissä vaan jätin makaamaan kentälle ja laitoin isoja froliceja muutaman puolikuun muodossa Toivon eteen ja sitten Inka teki luoksetuloa, ruutua ja erilaisia rally-tokon kuvioita siinä Toivon edessä. En pyrkinyt tekemään mitään Toivon takana tällä kertaa. Sen jälkeen laitoin Inkan makaamaan Toivon viereen ja poistuin muutaman kerran hallin ulko-ovea kohden ja kerran ovesta ulos, mutta palasin välittömästi. Sitten Inka takaisin kentän laidalle lepäämään ja Toivo uudelleen suorittamaan seuraavaa settiä.

Tunnarin tein nyt keskelle kenttää ja ilman mitään härpäkkeitä ja ihan kelvollinen suoritus. Vähän se kyllä viereistä kapulaa oli ottamassa, mutta päätyi sitten oikeaan, joten sen takia tein toisen tunnarin kentän aidan viereen niin, että oman piilotin putken painojen alle ja ilmeisesti liian hyvin, koska Toivo yritti sitä etsiä, mutta ei etsinyt tarpeeksi laidasta, joten ratkaisi väärin ja toi väärän rivistä. Todella harmillista, mutta kävin ottamassa kapulan pois ja näytin sen Toivolle sekä piilotin sen uudelleen lähemmäs muita, mutta yhä putken painojen alla ja nyt se löytyikin ja sen jälkeen Toivo etsi sen muiden joukosta minne sen piilotin.

Nyt minun tulee ilmeisesti vähän tarkempaan suunnitella mihin piilotan, jotta saadaan muutama varmasti onnistunut suoritus, jotta itsevarmuus kasvaisi.

Ohjatun kaaria vahvistettiin myös ja otin kerran myös seuraamisen osuuden, joka oli kelvollinen, mutta ei parasta Toivoa kylläkään ja paikallaan seisomassa pysyminen oli kyllä niin hankalaa herran mielestä, kun kävelin sen taakse viemään niitä kapuloita. Jouduin palaamaan useaan kertaan huomauttamaan, että ei yhtään liikutella tassuja tai käännellä rintamasuuntaa.

Ilmiselvästi meillä on tarpeen nyt harjoitella tuota seisomisen paikallaan pysymistä ja painon pitämistä tassuilla eikä keventää asentoa suuntaan tai toiseen !

Kauko-ohjausta testasin nyt kentällä ja varmistin liikkumattomuuden asettamalla pituuden kappaleen Toivon eteen estämään eteenpäin tulemisen. Yllättävän hyvin se nousee, mutta istumaan ei nouse uudella käskyllä ja käsimerkillä mitenkään. Nykii vaan niin pirusti tai ei sitäkään. Myöskin seisomasta istumaan liikkuu vähän eteenpäin eli ne takatassut ei pysy paikallaan, auts ja kun tätä on treenattu niin paljon ja pyritty, että menisi hyvin taakse niin minne se nyt on kadonnut, ei alkuunkaan ollut huono viimeaikoina. Liian vähän treeniä ilmeisesti sitten kuitenkin !

Tuota istumista en kyllä saa kuntoon nyt kevääksi, joten pakko miettiä sitä vanhaa istumisen tekniikkaa ja nyt sitten kokeilin, mutta oli niin jymähtänyt, että ei noussut mitenkään.

Kotona sitten tätä tehtiin oikein illalla urakalla ja heti, kun tajusi, että saa nousta itse haluamallaan tavalla niin sieltä tuli reippaita istumaan nousuja ja sisällä kasvatin matkaa sen verran, kun seinät antoi periksi. Samalla namialustat laitoin sivulle, jotka huomaa selvästi, ei tarvi etsiä ja toivottavasti jumittaa eteenpäin liikkumisen samalla !




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti