perjantai 27. tammikuuta 2017

25.01.2017 treeniä Ojangossa ulkona ja Sirkuskentällä Malminkartanossa

Töiden jälkeen suuntasin hallille toiveena päästä treenaamaan, mutta enpä viitsinyt edes mennä katsomaan onko vapaata kenttää, kun autoja oli niin paljon. Olisi siellä voinut toki vapaanakin olla, jos siellä oli ryhmä, jollakin kentällä, mutta päädyin menemään ulos kentälle.

TOIVO

PK-tottis

Annoin juosta pallon kanssa hetken niin purkkasi vähän turhaa energiaa ja ääntelyä. Sen jälkeen vasta aloitin treenaamaan ja tällä kertaa pitkästä aikaa palveluskoirapuolen juttuja, kun kerta tilaa oli.

Seuraaminen liukkaalla ja epätasaisella alustalla ei onnistunut ihan parhaiten, joten pätkin sitten kaavaa ja palkkasin, kun asennetta löytyi. Sen jälkeen liikkeestä istuminen ja liikkeestä maahan sekä luoksetulo, jotka kaikki oli erinomaisia. Luoksetulossa jätin tarkoituksella jalat aavistuksen haralleen ja sinnehän se painui kunnolla eteen eikä arponut yhtään. Tätä voisikin käyttää tokossa apuna !

Tämän jälkeen heitin taakse aidan viereen patukan Toivon nähden ja tehtiin liikkeestä seisominen toiseen suuntaan (ei juoksua kuitenkaan) ja sitten luoksetulo, joka oli aivan yhtä hyvä kuin edellinen ja sen jälkeen sitten eteenmeno seuraamisen kautta niin, että pysähdyin perusasentoon ennen lähetystä. Todella hyvää vauhtia ja aika suoraan teki eteenmenon !

TOKO

Jatkettiin sitten tottelevaisuuden ohjatulla vaihtaen treenisuunnan poikittain kentälle. Vähän oli Toivo malttamaton ja ei meinannut pysyä seisomassa suoraan paikallaan, kun vein kapuloita, joten palasin muutamaan otteeseen suoristamaan asennon. Seuraamisen osuutta ei siis tänään ollenkaan vaan laitoin suoraan lähetysasentoon.

Itse noudot suorittaa hyvin ja kaarre on lisääntynyt, joten olen tyytyväinen ja tähän ei tarvittu kuin pari treeniä, että kaarre alkoi palautua eli muutaman kerran olen nyt kävellyt kaarteen itse ja laskenut kapuloita alemmas pariin otteeseen. Toiset tuomarit tykkää, että tekee kaarteen tiukemmin, mutta minä en. Varsinkaan vielä, kun ei olla otettu pahemmin keskikapulaa, joten siihen asti kunnes ollaan harjoiteltu keskikapulan kanssa enemmän niin sitten voin antaa kaarteen tulla tiukemmaksi.

Tein vielä palautuksia niin, että vein Toivon kapulan taakse makuulle (jotta nostoon ei tule ääntä, niin sen takia makaamaan) ja asetin keskikapulan noin 5 metrin päähän. Sitten paluu niin, että otin Toivon jalkojen läpi suoraan lelulle. Nyt voisin virittää vähitellen myös kujan eteeni, jotta palautus olisi suorempi eteen.

Loppuun vielä nouto pienellä sorvatulla kapulalla (muuta ei ollut mukana), jonka vein aidan viereen ja lähetin sitten Toivon noutamaan. Oikein hyvin meni ja nosti nätisti ilman ääntä ja palautus kelvollinen. Eteentuloon en ole tyytyväinen, tulee vähän lysyssä ja ei pysty nostamaan päätä eli asenne ei niin räväkän näköinen eli tätä en osaa opettaa kunnolla ja myöskin se ote kapulaan pidossa pitäisi saada paljon paremmaksi niin saisin tuon päänkin enemmän kohoamaan ylöspäin.

Siihen sitten treenit päättyivät ja hain Inkan autosta niin päästiin lähtemään lenkille metsään, jossa koirat sai juosta vapaana. Soittelin sitten siinä Merville ja olivat Eijan kanssa menossa treenaamaan, joten kun ei illalle ollut ohjelmaa niin päätin sitten lähteä vielä heidän mukaan treenimään, joten ei kun auton nokka kohti Malminkartanoa.

TOKOA LISÄÄ MALMINKARTANOSSA

Ensin lenkkeiltiin ja sitten vasta treenailtiin. Toivo ei ehkä ihan parhaimmillaan, kun oli vähän kiihtynyt. En kuitenkaan usko, että treeneihin niin kauheasti vaikutti lenkkeily kuuden tyttökoiran laumassa, joista kaksi oli juoksussa. Toinen ehkä jo kuitenkin ohittanut juoksun, mutta hajut vielä leijuu. Omalla vuorollaan Toivo olikin aika mahdoton, kun Mervi pääsi Toivon kiihkeän rakkauden kohteeksi. Liimautui lähinnä kiinni seisoen takajaloillaan tai hyppien Merviä vasten eli suurta rakkautta Merviä kohtaan, kun juoksuisten tyttöjen haju oli vastustamaton. Ei millään meinannut uskoa Merviä, että ei saa tehdä niin ja minunkin komennot muisti vaan hetken. No onneksi sentään työhön keskittyi jotenkin !

Tehtiin Z:taa eli jääviä niin, että Mervi käskytti, mutta tein mitä sattui, kääntyilin linjalta pois ja välillä sitten myös kaikki asennot. Toivo ei seurannut ihan niin intensiivisesti, kun olisin toivonut, mutta alusta oli erittäin jäinen ja muutenkin vähän keskittyminen rakoili.

Sen jälkeen ruutu, joka osoittautui yllättävän hankalaksi. Ei siis ruutu vaan se ruudun paikka. Toivo lähti ruutuun todella hyvää vauhtia, mutta jäi liian sivuun pysäytyksessä eli ei edennyt sinne minne pitäisi. Olisiko pitänyt itse malttaa ja odottaa ennen kuin annoin pysäytyskäskyn. Alusta oli jäänyt kotiin, joka sekin oli huono juttu. Ei olla tehty ulkona pitkään aikaan, joten alusta olisi auttanut, eikä  hyvä treeni olisi mennyt pilalle huonon suunnittelun vuoksi. Nyt sitten tein läheltä korjauksia ja alkuun oli ihan pihalla, vaikka hallissa on tehnyt ihan hyvin. Asenne oli ensimmäisellä lähetyksellä mahtava ja fiilis Toivolla laski, kun homma vähän meni pieleen.

Täytyy lähiaikoina tehdä ulkona ruudun harjoituksia ja paikkaa sekä ensikerralla huolehtia, että Toivon tunnetila pysyy hyvänä.

Inka pääsi sitten vielä vähän tekemään rally-tokon liikkeitä ja intoa täynnä oli pieni rouva. Loppuun sitten luoksetulo, jonka Inka teki niin kovaa vauhtia, että pelotti ihan pysyykö jäisellä alustalla pystyssä. Toinen oli niin innoissaan, kun hänkin pääsi treenailemaan !

Loppuun vielä ihan lyhyt lenkki Merkin ja koirien kanssa. Toivo oli taas innoissaan ihanista hajuista, mutta kiltisti uskoi tyttöjen komennusta eikä liikaa tunkeillut !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti