tiistai 17. tammikuuta 2017

16.01.2017 maanantain hallitreenit

Tehtiin pareittain, kun meitä oli vaan neljä ja tällä kertaa parina meillä oli Sanna ja Rolle Kelpie, joka on aikalailla saman tyyppinen kuin Toivo, joten meillä on hyvää vertaistukea toisistamme. Väliaitoja ei laitettu, joten Ruu Aussie teki vieressä kiertohässäkkää ja Toivolla oli hiukan alkuun vaikeuksia keskittyä.

Aloitettiin L:llä taas ja painotus oli paikalla pysymisessä, kun kierrän koiran ja taas myös erityisesti kiinnitin huomiota ääntelyyn, josta joutuu jäähylle eli kentältä ulos. Treeneissä pysyy yleensä hyvin paikallaan, kun olen yksin, mutta kisaharjoitustreeneissä helposti liikkuu.

Nyt käytin Toivolle etupalkkaa ja se on toiminut yksin treenatessa hyvin, mutta nyt vähän tepastelua esiintyi seisomisessa etupalkallakin. Ei kylläkään liiku mihinkään, mutta siinä paikalla painonsiirtoa. Osaksi tämä johtui myös siitä, että tunnaria varten oli kasattu ruutunauha vierelle ja ihmetteli sitä sekä häiriintyi alkuun toisesta koirakosta.

Tunnarin kanssa oli tänään ongelmaa enemmän ja osasyynä varmasti oli levottomuus, kun vieressä teki toinen koira ja toisella kentällä agilityä niin haistelu ei nyt ollut ihan tarpeeksi keskittynyttä. Jopa ensimmäinen oman piilotus ruutunauhan sekaan keskelle kenttää tuotti vaikeuksia ja lähti etsimään muualta eli ei tarpeeksi keskittynyt haisteluun. Löytyi vasta, kun menin itse lähemmäs.

Tämän jälkeen oli vieläkin ongelmia niin piilotetun kuin muiden joukossa olevan kapulan kanssa. Tehtiin sitten toisesta suunnasta ja nyt alkoi onnistumaan paremmin. Loppuun vielä piilotettiin ruutunauhan alla ja muut oli siinä edessä.

Loppuun vielä seuraamista, joka tuntui paljon paremmalta kuin pitkään aikaan. Edistäminen ei ollut yhtään niin voimaksasta ja kontaktikin paljon mukavamman tuntuinen. Häiriöihin reagoi aika voimakkaasti ja sain huomauttaa. Kentällä kävi porukkaa kaapeilla ja tulivat ovesta sisään ja kentän sivustan ovesta huoltorakennuksesta tuli ihmisiä vähän väliä seuraamisen aikana ja se tuotti ongelmaa, mutta Sannan mukaan kuitenkin keskittyi aika hyvin. Muutaman kerran jouduin toki huomauttamaan ja kerran myös hitaan askelluslajin aikaan käskin keskittymään kunnolla, kun tuntui, että kontakti laski liikaa, mutta todellisuudessa, kun vilkaisin alas niin kyllä se kontaktia piti ja ei niin huonosti edes, mutta asenne parantui kyllä huomautuksen jälkeen.

Treenien lopussa tehtiin Sannan kanssa samaan aikaan kauko-ohjausta ennen kuin aloitettiin paikallaolot. Ihan vaan keskityin siihen, että yksittäisiä vaihtoja aika läheltä saisin niin, että ei liiku ja jouduin aina ylös -käskyn jälkeen sanomaan seiso, jotta jalat ei liikkuisi. Keskityin myös siihen, että tekee kunnon ponnistushyppyjä ylös istumaan. Mielestäni ei käytä voimaa kuitenkaan tarpeeksi istumaan nousuun. No harjoitukset jatkuu !

Paikallaoloja tehtiin rivissä voittajan tyyliin ja Sannan kanssa vaihdettiin välillä paikkaa. Ruu oli välillä kanssa rivissä ja myös Speedy. Käytiin pyörähtämässä eri aikoja piilossa ja sitten otettiin niitä ylös ja alas menoja koira kerrallaan. Välillä oli naapurikentän aiheuttama häiriö kyllä huipussaan, kun koirat siellä haukkuivat täysillä. Toivo on hyvin häiriöherkkä ja pää kääntyilee kuin väkkärä Pian ja Speedyn leikkiessä taustalla, mutta tämäkin hyvää harjoitusta siihen, että pysyy kaikesta huolimatta maassa. Mielestäni ei vinkumista pahemmin esiintynyt, mutta kerran taakse mennessä kääntyi reteesti lonkalleen röhnöttää, jolloin käänsin makaamaan kunnolla ja sen jälkeen ei enää kääntynyt. Tämä tapahtui silloin, kun itse liikkuroin paikallaoloa samalla, kun tehtiin sitä !

Toivo oli aika kiva ja välillä tuli kyllä ääntä ja tehdessä siihen puutuin viemällä pois, mutta harjoitusten välillä haukahduksiin palkkauksen ohessa en puuttunut muuten kuin huomauttamalla. Kaiken kaikkiaan kivat treenit meillä !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti