torstai 12. tammikuuta 2017

Uusi vuosi käynnistynyt ja tokoiltu hieman

Uusi vuosi vähitellen käynnistynyt ja jonkin verran treenattu, mutta vähän on laiska olo ja töiden jälkeen sen verran väsynyt, että huvittaisi vaan levätä kotona. Hallilla tuli vapaavuorolla käytyä viimeksi Uuden Vuoden aattona kummankin koiran kanssa, kun kisat valtaavat nyt viikonloput, joten sinne ei pääse treenaamaan.

02.01.2017

Maanantain hallivuorolla kisamaiset treenit ja Toivon kanssa tehtiin tunnistusnouto ensimmäistä kertaa kisamaisesti kisaharkassa ja tämä oli todella hieno, vähän epäröi lähdössä, mutta kapuloille tullessa oli kuulemma vetänyt sieraimet taakse ja aloittanut jo kaukaa haistelun niin, että sen kuuli. Toivo oli aika kiva itse suorituksessa, mutta alkoi muutaman liikkeen jälkeen haukahtelemaan vähän samaan tyyliin kuin rally-toko kokeessa ja sehän nosti omaa ärsyyntymistä aikalailla. Vähän sama tilanne kuin vuosi takaperin samaan aikaan, kun kisaharkan aikana naapurikentältä tuli haukkumista samaan tyyliin.

*******

Kotona en ole tehnyt pahemmin sisällä mitään. Muutaman kerran kapulan nostoja ja tunnarikapulan pitoa Maaritin ohjeella niin, että tavoitteena saada Toivo kiristämään otetta kapulasta, kun vedän sitä suusta. Ajoitus on aika tärkeä, että jätkä ymmärtää kiristää otettaan kapulasta, kun vedän sitä poispäin.

Kauko-ohjausta ollaan myös yritetty tehdä kotona ja vähitellen pitäisi alkaa luopua siitä sohvanistuin tyynystä ja siirtyä harjoittelemaan ilman. Olen kokeillut palkkaa nyt takana ja sivulla.

********
07.01.2017

Mervin kanssa varattu pari lauantaita Sporttikoirahallilta ja käytiin viime lauantaina siellä. Inkakin oli mukana ja pääsi vähän treenailemaan. Olin tosi tyytyväinen Toivoon. Asenne oli aika kiva ja paljon keskittyneempi kuin aikoihin. Otin ensin hyppynoudon metallilla ja sijoitin ruudun viereen hypyn, lähinnä häiriöksi seuraavalle liikkeelle eli ruudulle.

Olin tosi tyytyväinen Toivon metallinoutoon, nosti kapulan ihan hiljaa ja ei pysähtynyt kyselemään, että onko pakko. Luovutus oli liian kaukaa ja ei muutenkaan kovin suorana, mutta nyt en siitä ruvennut ottamaan painetta, kun kaikki ne vaikeat osat toimi.

Ruutuun meni hyvin ja asenne oli oikein mukava, joten todella tyytyväinen. Nyt ei enää hyppy vetänyt puoleensa.

Tunnistusnouto tehtiin kisamaisesti keskelle hallia, mutta siinä oli vaikeuksia. Toivo ei keskittynyt ja toi väärän. Tehtiin uusi yritys seinää päin, jossa oli takana vähän sälää ja ensin piilotettiin kapula yksinään sinne ja sen jälkeen tehtiin sen eteen uudelleen kisamainen tunnari ja nyt se onnistui erinomaisesti.

**********

09.01.2017

Hallitreenit Ojangossa ja treenailtiin kehään tuloa ja liikkeiden välejä sekä pieni palkkaamattomuustreeni.

Lisäksi tehtiin Toivolle paikallamakuuta, jossa liikkeenohjaaja kävelee Toivon takana ja käskyttää. Itse yritin pitää huolen, että Toivo ei katsoisi taakse. Sitten tehtiin myös kauko-ohjausta ja voi, että se on vaikeaa.

Kehään tuloja tehtiin muutama niin, että Pia ohjasi meidät aloitukseen ja palkkasin heti. Sitten tehtiin kehään tuloja niin, että Pia ohjasi meidän kaukojen aloituspaikalle kahden merkin väliin ja plokkasi mun liikkeen ja jouduin korjaamaan tulosuunnan hänen ohjaaman linjan mukaisesti kiertämällä. Ensimmäinen kerta ei ollut niin hyvä, kun toisella, jolloin itse tiesin jo paremmin kuinka hallita homman ja tuoda koira suoremmalla linjalla ja olin paljon varmempi.

Palkkaamattomuutta tehtiin ensin L:n jäävillä ja sitten metallinoutohyppy niin, että palkkasin heti heiton jälkeen eli en tehnyt liikettä loppuun. Tehtiin kyllä sitten se hyppykin, mutta epäonnistui sillä tavalla, että Toivo kolautti jotenkin hyppyyn ja kapula tipahti jo ennen ylitystä. Otin sen sitten niin, että nappasi maasta edestään eli pelkän loppuosan. Pia ehdotti, että teen itse hyppynoudon treeniä puukapulalla toistojen vuoksi, jos metalli ei pidä metallista niin paljoa.

Kauko-ohjaus voi kökkö, että on vaikeaa. Ne takatassut liikkuu niin helposti !

Pia valvoi maassa istuen Toivon takajalkoja ja ainakin toinen meinaa liikahtaa. Seisominen meni jo paremmin, mutta maasta istumaan ei kyllä suorittanut oikein toivotulla tavalla ja maahan menot istumasta hitaita. Seisomasta maahan menee Pian mielestä jo liikaa taaksepäin, joten siihenkin pitää nyt kiinnittää huomiota.

Treenin päätteeksi otin sitten vähän seuraamista samaan aikaan, kun Pia treenasi Speedyn kanssa samalla kentällä (Merja ja Satu oli jo lopettaneet, niin meillä oli muutama minuutti koko kenttä käytössä) ja nyt oli asennettakin huomattavasti enemmän, mutta vielä ei paikka ole tarpeeksi takana. Taidan jatkaa tällä jalkajutulla ennemminkin, kuin sillä asennon vaihdolla, meinaan kun olen yrittänyt sitä käsikosketuksen ja ryhdin muutoksella niin Toivo on alkanut vastata mun käskytykseen haukahduksella ja tuo äänen käyttö on kyllä ongelma.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti