keskiviikko 22. helmikuuta 2017

13.02.2017 hallilla tokoa

Maanantain hallitreeneissä Merjan ja Ruu aussin parina ja Toivolla aiheena metallikapulan nostoon hetsausta ja ohjattu nouto sekä vähän taidettiin katsoa myös kauko-ohjausta. Nyt en muista tehtiinkö tunnistusnoutokin !

Alkuun laitettiin Toivo valjaisiin ja liinaan, jolloin Merja piti Toivoa liinassa ja minä kapulalla hetsastin samaan tyyliin kuin Mian koulutuksessa näin tehtävän toiselle koiralle puukapulalla. Lopulta heitin kapulan ja annoin Toivolle luvan hakea ja sitten palkattiin. Tämä treeni ei hirveästi sovi Toivolle, koska se alkaa haukkua ja kiihtyy niin paljon, että yrittää saada minut pysähtymään tarttumalla vaatteisiin. Yritin vähän kieltää haukkumisen, mutta eipä se kovin hyvin tehonnut. No tavoite kyllä saavutettiin eli nostaa välittömästi, mutta auttaako tämä niin jää nähtäväksi. Todennäköisesti tulee kuitenkin väärää mielentilaa kaupanpäälle eli ääntä !

Ihan kisamainen hyppy tehtiin myös ja valitettavasti en enää muista miten se meni, mutta ainakin ääntä tulee liikaa, joten täytyy keksiä, jotain millä saada mielentila oikeammalle raiteelle ja hieman rikkoa sitä kaavaa myös.

Ohjattua tehtiin sitten niin, että laitoin pienen merkin siihen kohtaan, jossa pysäytän koiran, mutta vaikeutta lisäsi vielä, että siinä takana samalla linjalla oli Merjan laittama Z:n merkki, joten kyllä se hieman Toivoa häiritsi, mutta ei mennyt kuitenkaan onneksi lankaan, vaikka alkuun sinne vähän kaarratti.

Kaukoissa lähinnä hain pelkkää nousua vähän pidempään ja Merjan kanssa tuli puhetta palkan paikasta, jonka seurauksena siirsin myöhemmin kotona palkan vähän taaksepäin kummallakin sivulla, kun nyt ne on olleet samassa paikassa mitä käytin Inkalla. Toisaalta voisin kokeilla myös välillä palkata ihan takaa myös, mutta katsotaan nyt !

En tosiaan muista tehtiinkö tunnari, mutta jos tehtiin niin yleisesti ottaen ne on menneet kivasti. Vähän toki epävarmuutta on, kun kisamaisempia tunnareita on tehty vain muutama ja sivulla pysymisessä paikallaan istumassa on vähän vaikea välillä Toivon pysyä. Näitä kisamaisia on tosiaan alla niin vähän, että ei rutiinia ole vielä syntynyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti