maanantai 30. toukokuuta 2016

29.05.2016 lähikentällä treeniä

Viikonloppu meni koiramaisissa touhuissa, mutta omat koirat oli lähinnä kotona. Lauantaina oli Salme Mujusen vetämä koulutus koulutusohjaajille tokossa ja sunnuntaina olin tokokisoissa kehäsihteerinä alokas- ja avoimessaluokassa.

Sunnuntaina illalla käytiin Mariannen kanssa kuitenkin vähän treenaamassa Mariannen talon läheisellä hiekkakentällä.

TOIVO / PAIKALLA MAKAAMINEN HÄIRIÖSSÄ


Aloitettiin Toivon kanssa paikallaoloilla ja tällä kertaa matkaa vähän pidennettiin ja Marianne häiritsi Toivoa.

Kerran Toivo ponkaisi iloisesti vauhtiin Mariannen juostua sivusta ja kutsuessa Toivoa sen luoksetulo käskyllä. Toivo pinkoi minun luokse iloisesti ja ei oikein ottanut minun oho -kommenttejakaan tosissaan. Pysyi kyllä sen jälkeen paikallaan !

Sitten otettiin Inka häiriöksi eli Marianne teki Inkan kanssa luoksetuloa Toivon sivulta kummaltakin puolelta ja itse vaihdoin vähän etäisyyksiä. Sitten otettiin luoksetulo Inkan edestä, mutta taakse samalla ilmaantui lisähäiriötä palloa metsästävästä lapsukaisesta ja se sai Toivon nousemaan. Samoin keskittyminen Toivolla katkesi, kun Marianne ja Inka juoksivat yhdessä Toivon ohitse hihkuen. Jouduin palauttamaan maahan, kun nousi istumaan.

Eli paikalla istumista en tällä kertaa treenannut vaan ehkä ennemminkin pk-puolen paikallaoloa, mutta pysyin katse koiraan päin.

TOIVO / JÄÄVÄT + LUOKSETULO LIIKKEENOHJAAJAN KANSSA

Jäävät meni kaikki ihan hyvin ja istumiseenkaan en antanut niin suurta apua kuin aiemmin, joten hieno juttu. Luoksetulossa näin ilmeestä, että epäröi mihin pitää tulla. Valitettavasti unohdin kysyä Mariannelta, että miltä Toivon ilme näytti, kun etenin poispäin koirasta.

Tämän jälkeen treenattiin Lahjan paikallaoloa ja merkin kiertoa, jotta hahmottaisi punaisen merkin nurmesta.

Lahjan treenien jälkeen treenattiin sitten samaan aikaan pieniä juttuja, kuten seuraamista ja läheltä eteentuloja luoksetulossa sekä punaisen merkin kiertoa hiekalla. Merkin kierrot oli hieman vaikeita, kun matkalla oli myös vinopino liinaa myttynä ja sinne ensin ohjautui. Kaarros taas vähän ja ajatus levisi, joten otin vielä yhden kierron tiivistyksen menemällä itse mekin lähelle, mutta tiivistyi jo niin tiukaksi, että merkkikin kaatui.

Seuraaminen on muuttunut paremmaksi tokoon, kun olen ottanut tekniikkaa namilla, mutta asenne on hieman omaan makuuni rauhallisempi. Näin ei kuitenkaan paina ja on varmasti siistimmän näköistä. Täytyy vastapainoksi tottistreeneissä käyttää nyt aika näkyvästi lelua, jotta saan sen kiihkeämmän seuraamisen sinne !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti