keskiviikko 25. toukokuuta 2016

24.05.2016 Toivon HSKH:n kurssin 3. kerta ja Inka hegaili

Tiistaina oli sitten tokokurssin vuoro ja Toivon lisäksi Inka pääsi myös mukaan reissuun. En tällä kertaa jättänyt kumpaakaan autoon vaan otin kentän laidalle vesikupin kera. Toivo tosin kävi istumassa hetken autossa, kun vinkui kentän laidalla, mutta oli tosi lyhyen ajan lepäämässä.

Aiheena oli ruutu eli vähän harmitti, että en tullut aiemmin katsoneeksi, että nyt on ihan sama aihe minkä valitsin eiliseen teematuntiin. Omatoimitreeninä oli luoksetulo !

Toivon omatoimitreenit

  • LUOKSETULO läheltä maasta / Tein läheltä niitä Ansun kanssa tehtyjä (4 - 6 m) harjoituksia => Toivo maahan ja nami jalkojen väliin sekä luopuminen namista, kävelin pienen matkan ja käännyin Toivoa kohden ja annoin luvan ottaa namin (onnistui jo paremmin kuin eilen) ja sitten kutsuin eteen
  • LUOKSETULO edestä maasta / tehtiin muutama näitä tuttuja treenejä, liki -käskyn vahvistusta
  • LUOKSETULO pitkä matka / nami etujalkojen välissä => nyt oli niin upea luoksetulo, odotti hyvin, vauhti oli valtava ja ei apuja eteentuloon, en käskenyt edes istumaan, jotta hiljentäisi vähän vauhtia, istui itse suoraan ja tiiviisti eteen
  • SEURAAMINEN aiheena sama kuin eilen, että seuraa vasenta jalkaa, ajatuksen tuonti myös peruutukseen / taas tehtiin namilla ja seuraaminen oli erittäin hyvää / tehtiin myös temmon vaihtelua, hidas - normaali -hidas - normaali jne.
Inka treenasi Toivon treenien välissä ja lopuksi

Inka välillä sitten treenasi rally-tokon juttuja ja palkkasin koko ajan tällä kertaa kalkkunaleikkeillä ja voi, kun Inkasta oli kivaa. Eteentulot ilman apuaskelta alkaa olla todella kivoja ja ovat suoristuneet paljon. Lisäksi olen nyt tiedostanut sen, että en pysty mitään tekemään sille vinoudelle, joka tulee esim. vasemman kautta käännyttäessä, koska Inka ei pysty enää hallitsemaan takapäätään yhtä hyvin kuin nuorempana ja iän tuoma jäykkyys on vain hyväksyttävä.

Toivon treeni kouluttajan kanssa 

Olin taas vähän ajattelematon, kun en tajunnut juottaa Toivoa tässä välissä, kun se oli syönyt jo aika paljon namia seuraamisen ja luoksetulon harjoitteluissa ja leikkinyt. Tämä on minulle tosi vaikea asia, kun olen niin tottunut siihen, että Inka ei tahdo juoda. Helteellä Inka voi kyllä pikkasen juoda, mutta silloinkin se on aika harvinaista. Toivo taas saattaa juoda erittäin paljon ja se on hyvin toivottu ominaisuus. Nyt minulla oli kyllä vesikuppi kentän laidalla, mutta kun siirryin suoraan kentän takalaidalta ruututreeniin niin ei tullut käytyä juottamassa koiraa.

Tehtiin ruutua ensin kerran pallolle ja voi sitä iloa ja intoa. Toivo varastikin, mutta en puuttunut siihen vielä, kun on ollut niitä motivaatio ongelmia ruudun suhteen sen alustan takia.

Alustalle treenit ei taas oikein sujuneet ja läheltä meni ravilla alustalle. Asenne oli huono ja nami ei motivoinut. Heitin pallonkin palkaksi, mutta ei vaan ilme muuttunut. Tehtiin sitten toisesta suunnasta tyhjään ruutuun, johon "yes" -signaalilla merkkasin paikan ja nyt oli vauhti sentään laukkaa, mutta sitä normaalia voimaa ja intoa ei ollut. Oli kuitenkin kelvollinen suoritus ja tämä palkattiin !

Vein Toivon tämän jälkeen kentän laidalle Inkan viereen ja toisella oli kamala jano. Joi sitten kipon tyhjäksi ja yhden pienen limpsapullon verran vettä sekä autossakin joi vielä kupista, joten minun täytyy muistaa juottaa Toivoa.

Tuosta ruudusta vielä herää vaan kysymys, että olisiko sittenkin palattava alkuperäiseen suunnitelmaan:

  1. Pallolle
  2. Alustalle => pallon heitto
  3. Tyhjä "yes" -merkkaus => palkka minulta tai apparilta
  4. Pallolle
No ehkä en vielä kuitenkaan luovu tästä uudesta kokeilusta. Tehdään vielä muutama kerta, vaikka seuraavasti:
  1. Läheltä alustalle = pallo vai nami ?
  2. Kaukaa alustalle => pallo vai nami ?
  3. Kaukaa tyhjälle (vaihdetaan välillä suuntaa ruutuun)
  4. Pallolle niin, että tietää siellä olevan pallon (voidaan vaihtaa tässäkin suuntaa)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti