keskiviikko 18. toukokuuta 2016

13.05.2016 tokoa Espoossa ja ongelmia

Häiriötreenit Espoossa perjantaina illalla. Toivo oli ihan mahdottomalla päällä ja sekaisin kuin seinäkello kaikista ihanista flattitytöistä.

Treenit ei sujunut yhtään toivotulla tavalla. Toivo teki nyt ensimmäisenä oman osuutensa, kun yksi nartuista oli juoksussa (autossa) ja toinen taas oli juuri lopettanut juoksun.

Ruutuun juokseminen kyllä sujuu Toivolta ja meno on kova, kun sieltä pallo löytyy, mutta voi, että on vaikeaa sinne alustalle. Häiriönä näissä ruututreeneissä oli ihmiset, jotka seisoivat tai olivat matkalla kyykyssä, ei mitään sen ihmeempää ja tietty koirat, jotka olivat lähettyvillä odottamassa.  Toivo menee nyt kokoajan yli, kun on alusta ja lähtee häröilee........ , ihmetyttää tämä, että miten viime keväänä niin hyvin tajusi ruudun paikan ja nyt ei mitään käsitystä.

Toisaalta silloin meni ensin lelulle ja sitten seuraavalla lähetyksellä tyhjään ja "yes" -sanalla merkkasin oikean paikan. Nyt vaan odotan, että menee alustalle ja kun ei sitä alustaa noteeraa / löydä ja en merkkaa "yes":llä niin lähtee vaan häriöilemään pitkin poikin, kun ei tiedä mitä siltä vaaditaan. Sinänsä ymmärrettävää, joten tältä pohjalta pitäisi lähteä liikkeelle.

Ehkä mun on vaihdettava näkyvämmäksi ja vähemmän epämiellyttäväksi tuo alusta, kun nyt siellä on aika pieni ja liukas kaakeli. Lisäksi täytyy ottaa tuota alustan motivaation kasvatusta ihan erikseen, koska ei ihan Toivo täysin sydämin siihen reagoi !

Merkin lähti kiertämään hyvin, mutta sitten kaarroksen aikana alkoi hieman hidastelemaan, ehkä huomasi Lahjan siellä merkin takana vähän kauempana. Mutta aika kelpo suoritus vielä. Toiseen suuntaan otettiin sitten myös ruutu ja taas pallolle paremmin, mutta vähän vaikeaa yhä, kun oli vaan kaakeli !

Kaukoja tehtiin kanssa ja jumittaminen jatkuu, joten palkkasin jo pelkästä yrityksestä, enkä vaatinut kunnollisia nousuja nopeasti. Palkkana tänään maksalaatikkoa, toimi vähän paremmin, mutta ei sekään Frolicia paremmin toiminut ja ihmisiä oli tässäkin lähettyvillä (jumitus tapahtuu myös yhden henkilön läheisyydestä, johtuuko sitten takapalkasta, en osaa vielä sanoa, kun takapalkka toimi alkuun todella hyvin) !

Sitten en enää muista tekikö Toivo mitään, ehkä se teki pentuluoksetulon Mariannen pitämänä, jos muistan oikein !

Yhdessä muiden kanssa tehtiin paikalla istumista ja voi, että oli levoton, kun vinkui ja haisteli ilmaa sekä kertaalleen nousi seisomaankin. Itse aloin sitten hermostumaan ja menetin vähän itseni kontrollin, joten treenin jälkeen keskusteltiin Toivon kanssa, että "mitä vittua sä teet ?" ja tämähän ei ole tosiaan multa reilua käytöstä, kun toinen ei vaan pysty ja pahennan vaan asiaa paineistamalla lisää. No oli kuitenkin vietävä homma loppuun ja saatava Toivo uskomaan, että olen tosissani. No tulos ei ollut ehkä toivottu vaan Toivo ei sitten enää suostunut katsomaan minua ja leikkikin vähän väkinäisesti.

No laitoin sen sitten maahan maakoukkuun kiinni ja jätkä oli sitä mieltä, että ei saa jättää häntä yksin ja kun vaan kävinkin siellä niin liimautui kiinni. Kun olin kauempana niin haukkui ja riehui, ulvoi ja tanssi, joopa joo.......... tosi kivaa, joten pitää olla häkki mukana, jossa on hiljaa !

No loppuun sitten tein sille leikin kautta ruutuun naksuttamista, joka ei toimi kunnolla, mutta sitten kekkasin tehdä kutsuruutuja ja ne oli tosi kivoja Toivon mielestä ja ainakin tässä suhteessa halusi tulla vielä tekemään hommia kanssani.

Nyt täytyy Toivon kanssa keskittyä enemmän meidän suhteeseen kuin treenaamiseen ja pitää mielessä, että tämä pitää kummankin mielestä olla hauskaa ja kun omakin vitutuskäyrä kasvaa niin eihän siitä mitään tule. Ei taida kannattaa katsella kisoja vähään aikaan ja miettiä sitten kesän aikana, että milloin on valmis menemään kisaan !

Paikallaolo on tiettyjen koirien kanssa todella rauhallinen ja hyvä, mutta toisten kanssa sitten sekoaa totaalisesti ja nyt täytyy miettiä miten tämä hoidetaan niin, että Toivon stressitaso pysyy kohtuullisena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti