keskiviikko 18. toukokuuta 2016

11.05.2016 HPH:n koulutus Talissa

Keskiviikko taas pyhitetty pk -tottikselle Toivon kanssa ja Inka pääsi mukaan reissuun, kun en viitsinyt sitä yksin kotiin jättää. Otin sen vielä koulutuksien jälkeen vähän humputtelemaan kentälle, kun toinen niin odottaa autossa, että milloin on hänen vuoronsa !

Tehtiin taas kaksi kierrosta koirien kanssa ja ensimmäisellä kierroksella otin Toivon treenaamaan paikallaoloa toisen koiran ollessa koulutuksessa. Seurailin Toivon touhuja pienen käsipeilin kautta. Alkuun pysyttelin aika lähellä ja vähitellen kasvatin matkaa. Aika oli paljon lyhyempi, kun olin kauempana.

Omalla vuorolla yritettiin keskittyä tuohon seuraamiseen ja tehtiin vähän täyskäännöstä ja vasemmalle käännöstä. Otin myös hiukan pidemmän juoksu osuuden. Keskittyminen ei vieläkään ole ihan kunnollista ja tämä ilmenee ääntelynä. Olisi luullut alun olevan jo helpompi, kun oli aika kivassa vireessä paikallaolossa ja siitä siirtyi omalle koulutusvuorolleen hyvässä kontaktissa seuraten, mutta heti kouluttajan kanssa hommat aloitettaessa tuli taas ääntä !

Loppuun tein vielä lähestymisen henkilöryhmään ja palkkasin tällä kertaa ryhmän keskeltä jo ja loppuun taisin ehkä ottaa luoksetulon tai sitten vaan muistan väärin !

Toisella kierroksella otinkin sitten ensin vinoestettä ja Terhi opasti, että leikin siellä korkeimmalla vinoesteellä ensin ja niin kuin vahingossa jää patukka suuhun ja tullaan yli. Toivon kanssa olen tehnyt kisamaisesti matalammilla esteillä patukalla luovutusta lukuunottamatta, mutta ei enää korkeimmalla osaa tulla patukka suussa, joten kun leikittiin niin siitä se humpsahti patukan kanssa. Tosi kiva juttu, kun yksin on vaikea treenata samaan tyyliin kuin mitä tein aikaisemmin, kun oma jalka oli terve eli kiipesin aina sinne harjalle ohjaamaan yli esteen. Tuo tapa toimi Rommille hyvin, mutta nyt ei nilkka kestä mitään tuollaista.

Loppuun sitten yksi ryhmäläisistä kävi viemässä Toivon jalkapallon kentän päätyyn pitkälle ja hetsasin aika paljon viennin aikana ja kun pallon viejä saapui takaisin, lähetin Toivon eteen ja hyvä oli draivi, pirun kovaa meni !

Jalkapallo on ollut vain muutaman kerran Toivolla, mutta nyt toimii hyvin. Jännä sinänsä, kun ei viime keväänä ollut mitään merkkejä, että tykkäisi jalkapallosta ja nyt sitten leikkii sen kanssa kuin vanha tekijä, tosi siistiiiiiiii :) !

Kävin sitten vielä pienen pienen jäähdytyslenkin ja sen jälkeen tosiaan Inka pääsi kentälle !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti