tiistai 29. marraskuuta 2011

27.11.2011 aamutreenit Kivikon koulun kentällä


Mariannen kanssa aikaisin treenaamaan jo ennen auringon nousua. Suuntasimme ensin Rajakylään, mutta valitettavasti siellä ei ollut valoja, joten palasimme takaisin Kivikkoon lähikentälle, jossa oli valot. Leo aloitti ensimmäisenä ja sen jälkeen Rommi, Inka ja Lumo.


Rommin treeni / kisamainen, mutta palkalla



  • Kehääntulo + liikkeellelähtö + NP

  • Kehääntulo + seuraaminen => seuraaminen alkoi paremmalla draivilla, mutta taas oikealle käännöksissä hukkui koira.... irtoaa ja kontakti katkoo, jouduin komentaa taas sivulle, muutenkin kaikki perusasennot vinoja. Marianne aika paljon käskytti meitä juokemaan ja varmaan olikin ihan hyvä, kun mielestäni oli muuten vähän laiska.

  • Z:ta => pelkkä seuraaminen toiseen suuntaan ja toiseen suuntaan sitten niin, että ensimmäinen ja toinen väli jäävät ja vikaan vain seuraaminen. Palkka tuli vasta toisesta suunnasta, ekasta vain kehut.

  • Luoksetulo / läpijuoksuna

  • Merkki + ruutu / ei löytänyt merkkiä, pysähtyi sen sivuun noin kahden metrin päähän, vastakkaiselle puolelle ruutua (takana meidän treenilaatikot ja Rommin kissanruokapurkki niiden päällä, merkki punainen matala, joka tuntui tänään kaikkia koiria häiritsevän tai siis eivät tuntuneet sitä löytävän), jouduttiin auttamaan merkille ja siitä ruutuun taisi lähteä vasta useamman käskyn jälkeen, loppuossa niin, että kävin käsky -sanasta palkkaamassa ruudussa ja jatkoin siitä uudelleen ja nyt pyysin sitten sivulle.


=> palkkaus kissanruokapurkista kehän laidalta



  • Ohjattu nouto / kapuloiden viennin aikana alkoi taas haukkua ja nyt sitten komensin kunnolla ihan koskemalla koiraan, jolloin se reagoi voimakkaasti, mutta onnistuin sen mielestäni nostamaan siitä ylös hyvin ja toimintakykyiseksi, joten sen jälkeen merkille menon kanssa taisi olla hiukan epävarmuutta ja vaikeuksia, mutta autettiin kait hieman ja kehuilla nostatettiin, kapulan haki laukalla ja eteen autoin suoraksi / mielestäni pysyi hyvin kuitenkin positiivisena, olisi voinut meinaan jäädä passiivisesti torun jälkeen

  • Tunnari / selvästi vähän protestoi ja yritti jotain puhista siinä vieressä, mutta ei haukahtanut, ei vikissyt, tunnarissa hieman levottomuutta haussa ja edessä pidossa, mutta kelpo suoritus paineeseen nähden

  • Kaukot namikipot sivulla, aijaaiiii kun jumittaa, tekee omassa tahdissa ja tekee epävarmoja vaihtoja.......... otettiin kipot pois ja palkka takaa Mariannelta, johan lähti toimimaan => EI SOVI TREENITILANTEESSA PALKKA SIVUILTA, AINAKAAN VIELÄ, KOTONA TOIMII..... takapalkka apuohjaajalta toimii hyvin, tykkää


INKA



  • RUUTU / merkkiä ei kanssa löytynyt

  • OHJATTUNOUTO / karsee sotku, tökki pahasti........... merkiltä ohi ja teki mitä sattui, jouduin puuttumaan tosissaan ja lopulta hylkäsin koiran kentälle ja yritettiin uudelleen, taas temppuili ja haki kapulan mitään välittämättä mitä sanoin, joten nyt ärähdin sille ja otin kapulan hieman kiukkuisena pois. Sen jälkeen rauhoituin sekä autoin sen ensin merkille kutsuna ja sen jälkeen tehtiin niin, että lähetin merkille ja sinne meni nyt todella hyvin ja kapulan haki hyvällä draivilla.


Nyt kyse ei ollut pelkästään osaamattomuudesta vaan se oli lähinnä kuriton ja omapäinen. Sen läksytyksen jälkeen, jonka annoin olisin olettanut, että se ei ota sitä kapulaa enää ollenkaan, mutta eipä mitään, nappas sen innokkaana taas. Jatkossa on mietittävä, että mitä sen kanssa oikein tekee, käy taas talven tullen sellaisilla kierroksilla, että on otettava jotain rauhoittavaa ennen kuin aloittaa liikkeet, joissa on vauhtia. Onko se sitten vähän kaukoja alkuun vai makkararuutu, jotain on kuitenkin kehitettävä, se on niin kuumana ja käy kierroksilla, ei pysty keskittyyn.


Marianne lähti pentunäyttelyyn ja minä päätin ottaa kummankin koiran vielä treenaamaan merkkiä kentälle, laitoin kolme merkkiä eri suuntiin ja laitoin myös mekin taakse namialustan, jota emme ole tähän asti käyttäneet. Tämä sen takia, että saisi jollain nyt ennen kisaa sen merkin arvoa nostettua. Merkeistä kaksi oli korkeita ja yksi matala. Alkuun tuntui se matalan merkin hahmotus hankalalta.


 


 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti