tiistai 15. marraskuuta 2011

13.11.2011 Ojangossa treeniä + kouluttamassa muita


Sunnuntaina olin suuntaamassa aikaisin aamusta kouluttamaan omia koiriani Ojankoon, ennenkuin alkaisi tehoryhmän järjestämän koulutustilaisuuden koulutukset, joissa itsekkin olisin kouluttamassa.


Rakensin toko 1 kentälle itselleni Evl:n ruudun ja luoksetulo suoran merkkeineen, matalat merkit luoksetulossa ja korkea merkki ruudun merkillä, lähetysmerkkiä merkille en laittanut. Toisen ruudun rakensin sitten Toko 2 kentälle ja siellä oli merkkinä matala merkki ja merkille lähetys merkkiä ei myöskään ollenkaan. Kentän 1, ruutu oli vasemmalla reunalla ja kentällä 2 oikealla reunalla !


Rommi aloitti luoksetulolla, jonka jälkeen siirtyminen ruudun lähetyskohtaan.



  • MERKKI + RUUTU toko1 kenttä / alkuun merkin näyttö ja ruudun näyttö => lähetys merkille ja siitä suoraan lähetys ruutuun pikkuiselle alustalle ja kävin palkkaamassa ruudussa, koira mukaan ja viritys uudelleen, "missä ruutu" "missä merkki" ja merkille mennessä sanoin kerran pari "merkille" ja lähetin lennosta merkille ja siitä lennossa suoraan ruutuun, jes... hyvä poika :) !

  • MERKKI + RUUTU toko 2 kenttä / taas viritykset.... merkkas ruudun, lähetys matalalle merkille ja siitä yritti lähteä suoraan, jolloin käskin merkille, meni sinne hiukan epäröiden, mutta meni... siitä ruutuun isommalle alustalle, taas lähti kyllä sinne edellisen kentän ruudun kohtaan, mutta kaarsi jo nopeampaan ruutuun, en palkannut kuin kehuilla ja taputin hieman käsiä => viritys ja lähetys lennosta merkille ja siitä sitten ruutuun ja palkka ruudussa kun meni suoraan hienosti

  • JÄÄVIÄ vapaamuotoisesti / jääviä vapaamuotoisesti sekä heittämällä nami ja pysäyttämällä eli samalla myös tulee kumpaankin käskyyn vahvistusta, luoksetulon maahan ja seisomiseen, istumista en tehnyt niin, että olisin heittänyt namin ja kutsunut sieltä sitten

  • MERKKI JA OHJATTU NOUTO / pari kertaa merkille kiertona ja sen jälkeen kuppien vienti oikealle ja vasemmalle 8 metriin sivusuuntaan ja nami haettavaan kuppiin / merkille kutsuna / takana kuppi, jonne välillä vapautin ja kun toi kapulan niin vapautin taakse kupille / merkille menossa aiheutti takapalkka sen, että tahtoo vaan vapauttaa itsensä hae -käskystä suoraan kupille. No saatiin onnistuminen myös eli lähti laukalla ihan kupille !


Täytyy tarkistaa treenipäiväkirjasta, että mitä muuta tehtiin, nyt en muista.


Inkan kanssa tehtiin sitten aikalailla samaa kuin Romminkin kanssa, mutta Inka lähtee helpommin sinne ruutuun ja merkille, mutta on kyllä äänekkäämpikin. Lisäksi Inkan ohjatun kipoissa oli pallo namin sijaan, mutta kupit samalla tapaa ensin sivuilla ja sitten siirrettiin vähitellen viiteen metriin asti.


***********************


Mari ja Carita saapuivat paikalle juuri kun olin Inkan kanssa lopettamassa. Keskustelimme hetken miten koulutus järkättäisiin ja päädyttiin pitämään paikallaolot alkuun, jos koulutettavat niin haluavat. Minä toimin ns. tuomarina tehden koirien luoksepäästävyyden. Paikallaolojen jälkeen jakauduimme kolmeen ryhmään eli jokaisella kouluttajalla oli kaksi oppilasta. Itselläni oli Maria ja Ronja pyrtsi omasta agilityryhmästämme ja Hanne ja Austraalianpaimenkoira Ripa. Oikein mukavia koirakoita kummatkin ja innostuneita hommasta, joten oli oikein mukava kouluttaa ja kotimatkallakin sitä vielä mietti, että hitto soikoon muistinko painottaa sitä ja tätä, no kaikkea ei kerralla voi kertoa ja homma etenee jokaisella koiralla eritavoin. Aikaa kului kylläkin huomattavasti enemmän kuin mitä olisi pitänyt, mutta onneksi koiria oli vain kaksi, joten ei kohtuuttomasti sitten joutunut koirakot odottaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti