tiistai 15. marraskuuta 2011

04.11.2011 Tokoa Juvanmalmilla


Mariannen kanssa Juvanmalmilla hallitreeneissä, lähinnä matkassa Mariannelle liikkuriksi, mutta siinä samalla sitten meni kummatkin mun koirat, kun Mariannella oli vain Lumo matkassa. Myöskin videokamera oli meillä mukana, joten materiaalia riittää, en vaan tänne osaa niitä liittää, kun suoraan ei pysty.


Rommi aloitti kisamaisilla treeneillä,  kolmen sarjassa niin, että pari liikettä sosiaalisella palkalla ja viimeistä sitten palkka. Palkkaamattomuuden kesti ihan kivasti, mutta todella vaikeaa oli löytää merkkiä ruutuun menossa, taustakin oli kyllä merkille vaikea, punainen merkki, jonka takana agilityesteitä, kuten punaista putkea ja keinuko se siellä takana oli. Seuraamisen aloitus tuntui ihan tuhottoman vaikealta ja lopulta keskeytin ja nappasin hieman poskikarvoista ja aloitettiin aloituspaikasta uudelleen, no nyt toimi jotenkin ja video paljasti, että seuraaminen oli oikein mukavan näköistä, toki virheitä löytyi, mutta näin yleisesti. Luoksetulo tehtiin samaan suuntaan kuin ruutu ja hyvin nosti laukan sekä pysyi odottamassa maltillisesti, ei pysäytyksiä.


Luoksetulon jälkeen siirryttiin ruutua tekemään ja merkkiä suoritettiin viereiselle sivulla olevalle luoksetulomerkille, käytiin sitten lelukoppakin tarkistamassa.......... voi voi, avuilla sitten merkille ja ruutuunkin suunnattiin alkuun sinne luoksetulon lopetuspaikalle, korjasi kyllä itse, mutta huh huh hellettä , ei auttanut kuin ottaa uudelleen. Myöskin loppuosaa treenattiin, siinä ei sentään ongelmaa !


Hyppy kanssa tyypillinen, pitoa edessä ja asentoa voisi hiukan parantaa, mutta perusduunia. Z:ssa kovasti ennakoi liikkeenohjaajan käskyjä, mutta asennot teki oikein, otettiin sitten lisäksi pelkkää seuraamista niin, että Marianne käskytti... alkoi pelittää vähitellen. Myöskin seuraaminen olisi voinut olla parempaa ja kontakti korkeampi sekä ihan alussa vähän seuraamisessa irtoaa sivusuunnassa.


Tunnarissa jouduin hieman puuttumaan haukkumiseen, mutta se tehosi........ oli ihan siisti tunnari ja laukkasi takaisin iloisena. Pitotreenit olisi kyllä aiheellisia ja ryhtiä pitäisi saada luovutukseen, vähän lysähtää edessä.


***********


Inkan kanssa vuorosaan seuraaminen oli aika ylivireistä, ääni kuuluu videolle asti ja hirveetä edistämistä, kontakti kylläkin oli lopussa, jopa turhan korkeakin. Perusasento on siis siirtynyt liikaa eteen, siihen täytyy puuttua taas kerran !


Ruudun merkille lähtetyksessä täysin samat ongelmat kuin Rommilla ja merkiltä lähtö ruutuun takkuaa eli pyörähtelee merkillä parempaan asentoon. Ruudun loppuosa taas kyllä ihan kiva, joten se toimii tällähetkellä aika kivasti.


Hyppynoudolla luovutuksen pidossa puutteita. Tunnari ihan kiva ja hiljainen suoritus, mutta sitten ohjattu nouto....... ei meinaa pysähtyä merkille ja suunta kapulalla suoraan, ei kuuntele suuntia......... olettaa vaan jotain, pysähtyy kyllä alkuun "seis" - käskyllä, mutta sitten itsepäisesti tahtoo napata kapulan, vaikka tanssisin ripaskaa ja kiljuisin. No useamman kerran kävin ottamassa pannasta kiinni ja vein merkille ja siitä kehu ja uusi yritys. No tässä riittää sitten duunia, pitäisi palata harjoittelemaan suuntia, pitäisi saada palautettua kaarrosta voimakkaamaksi, kasvatettava merkin arvoa, hiljaisuus kapuloiden viennissä ja niin edelleen !


Nyt alkuun kuitenkin jätetään merkille lähetys pois, kun kapulat on laitettu ja myöskin kapulat laitetaan vähän lähemmäs, paitsi se keskikapula, joka on siellä 10 metrissä. Ärsyttävä ongelma, juuri kun sain kasvatettua itseni ja merkin välin siihen 10 metriin niin ei enää toimikkaan yhtä-äkkiä ruutuun lähetys tai ohjatun lähetys.... no toisaalta varmaan ihan tyypillisiä ongelmia. Eli täytyy tarkkaan katsoa, että on vain yksi uusi muuttuja liikkeessä, vaikka tosiaan nyt kuvittelin, että olisi ollut aika siirtää sitä keskikapulaa oikeaan kohtaan.


Loppuun otettiin vielä kahdella narupallolla ja apparilla välitöntä reagointia pysäytys käskyyn. Marianne meni hallin toiseen päähän ja minä pidin Inkaa pannasta, kun Marianne heitti pallon eteenpäin, päästin Inkan vapaa -käskyllä lähtemään ja kesken matkan sitten käskin "seis" - käskyllä pysähtymään ja palkkasin, joko heittämällä pallon Inkalle tai pyytämällä sitä luokseni leikkimään narupallolla eli käytännössä nappaa sen mun kädestä lennossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti