sunnuntai 1. kesäkuuta 2008

31.05.2008 tokokisat Askolassa


Osallituttiin Rommin kanssa tokokisoihin alokasluokkaan Askolassa. Aamu oli kovin pitkä, kun meidän alokasluokka alkoi vasta klo 14.00 !


Hyvissä ajoin saavuimme paikalle ja kävin ilmoittautumassa. Pahin pelkoni toteutui ja olimme Rommin kanssa starttaamassa ensimmäisenä. Vähän harmitti, kun koiran virittelyyn ei olisi tarvittavaa aikaa ja kaiken lisäksi en ollut saanut aamulla jätkää käymään tarpeillaan (toko pissaa oli lirutellut sinne ja tänne).


Siinä sitten parikertaa käytiin metsässä pyörimässä, mutta eihän se mitään tehnyt. Mielestäni ns. lenkkeilyä lämpimässä säässä tuli sitten liikaa. Parempi vire olisi ollut suoraan autosta ja ottaa vain yksi pieni aktivointi ennen omaa suoritusta !


Turhaan olin etukäteen ottanut paineita siitä, että aloitamme luokan, koska paikallaolo käytiin kahdessa ryhmässä. Luoksepäästävyys ja paikallaolo menivät nappiin, kerkisin itse jo hieman hermostua kun muutamaan kertaan Rommi haukahti kun tuomari kävi tarkistamassa muiden koirien luoksepäästävyyttä, mutta itse suorituksen ajan oli aivan hiljaa. Porvoossa kuukausi sitten ei pihahtanutkaan, joten hiki tuli pintaan nyt !


Maahan meni hyvin ja suoraan ja makasi oikein rauhallisena sekä nousi käskystä hyvin istumaan. Siitä sitten pisteiden jälkeen repulle hakemaan palkkaa. Virhe sitten tuli tässä vaiheessa eli aloitin vireen nostamisen liian aikaisin ja laitoin koiran sitten vielä autoon (hyvä asia) ja taas siitä ulos ja uusi aktivointi, aijaaiiii eli vatsa täynnä kehänauhojen sisälle, sillälailla !


Suoritus oli kuitenkin joiltakin osilta todella parempi kuin Porvoossa, mutta Rommin seuraaminen oli Porvoossa mahtavaa, nyt siitä puuttui se täpäkkyys ja itensiivinen kontakti. Remmissä seuraamisessa otin taas koiralta itse pisteitä pois, kun kävelin kuulemma voimakkaasti vinoon, mutta vapaana seuraamisessa kävelin kuulemma aivan suoraan, hyvä minä taas kerran !


Maahanmenossa toistui Porvoon virhe eli nousi vasta toisella käskyllä perusasentoon, hassu juttu, treeneissä nousee aina ensimmäisellä. Jos kestäisin, että joku kuvaa niin olisi todella hyvä nähdä, mistä johtuu. Myöskin meni taas istumisen kautta maahan ja se taitaa juontaa siitä, että ollaan otettu jalkapallolla maahanmenoa ja ei meinaa malttaa mennä maahan eli menee ensin puoli-istuvaan asentoon, alkuunhan maahanmeno oli erinomainen, kunnes rupesi jättää peppua pystyyn ja maahanmenoa nopetutettiin pallolla ja tuloksena sitten tämä vähän vääräntyyppinen maahanmeno. Täytyy alkaa sen korjaaminen aktiivisesti.


Askola 31.05.2008, Tuomari Harri Laisi


Tässä pisteet:



  1. Luoksepäästävyys                                     10                      
  2. Paikalla makaaminen                                 10
  3. Seuraaminen kytkettynä                            8,5
  4. Seuraaminen taluttimetta                             9
  5. Maahanmeno seuraamisen yhteydessä        8
  6. Luoksetulo                                                10
  7. Seisominen seuraamisen yhteydessä           10      
  8. Estehyppy                                                 10
  9. Kokonaisvaikutus                                      9

1. palkinto 188 pistettä + kp, 2. sija


Samassa luokassa oli Järvenpäässä viimevuoden kisaharkoista tuttu tyttö bordercolliensa kanssa ja hekin saivat ykköstuloksen. Luokan voitti myös pitkäkarvainen collie uros Hevi (Zarecon's Mr Smith) ja Katri Valo. He keräsivät pisteitä peräti 193 pistettä ja heidän suoritustaan oli oikein ilo katsella, aivan mahtavaa, varsinkin seuraaminen !


Tuomari totesikin, että oli harvinaislaatuinen kisa, kun kaikki alokasluokan koirat saivat ykköstuloksen ja vielä kaikenlisäksi ansaitusti, joten kisa päättyi erittäin hyvissä tunnelmissa Rommin syödessä voittamaansa siankorvaa autossa. Kotiin palattiin sitten hieno palkinto pokaali mukana !


 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti