sunnuntai 15. kesäkuuta 2008

12.06.2008 tottista Hyrylässä


Satun ja collie neitien kanssa Treenit Tuusulan suunnalla tälläkertaa.


Rommin kanssa oli tarkoitus pureutua meitä kisoissa vaivaavaan ongelmaan eli valuu perusasennosta makuuasentoon viimeistään kun kuulee liikkeenohjaajan kysyvän "onko ohjaaja valmis". Aloitimme kuitenkin noudoilla.



  • Nouto (koira apuohjaajalla, kapula lähempänä ohjaajaa)



Näyttää toimivan hyvin, etenee kapulalle hyvää laukkaa ja kun otan muutaman askeleen peruutuksen itse niin pysyy laukalla, eteen ihan kohtuullisen lähelle.



  • Nouto (koira apuohjaajalla, heitän kapulan apuohjaajan sivulle)



Oikein kiva suoritus myös nyt. Vaatii palautukseen laukalla hieman askelia taakse ja kannustamista.



  • Luoksetulo niin, että apuohjaaja vie kauemmas (ainoa keino saada lennokas luoksetulo)

Jonkin verran otin Rommin kanssa myös sivuaskeleita ja peruutusta sekä harjoiteltiin sitä "onko ohjaaja valmis" -juttua. Ei vaan päästy tavoitteeseen, kun ongelmaa ei tälläkertaa saatu aikaiseksi. Harmin paikka, ei päästy pureutumaan siihen syvemmin.


Pablon kanssa harjoiteltiin samoja noutoharjoituksia kuin Romminkin kanssa ja oikein kivasti jätkä suoriutui, ainoastaan luovutus tapahtuu kaukaa, kun tulee ensin lähelle, mutta istuu jotenkin taaksepäin kauemmas, vaikea selittää mitä tarkoitan. Kapulaa piti tälläkertaa huonommin eli kovin takaa eli mälvää. Muuten tehtiin ihan perusharjoituksia ja luoksetulo myös Satun viedessä Pabloa kauemmas.


Pablon treenit oli taas erittäin positiiviset ja hyvin innokaasti suoritti, mutta se seuraaminen on niin hakusessa, vaikka kontaktia onkin alkanut löytyä. Hauska piirre Pablolla oli, että sinkosi mun auton luokse jokaisen liikesuorituksen jälkeen, kun auton vieressä oli mun reppu, jonka päällä oli kylmälaukku. Eli juoksin perässä ja annoin palkan sitten kylmälaukun päältä, kaivoin namit esiin taskusta ja siitä kylmälaukun päälle, he hee !


Inkan kanssa otettiin alokasluokan treeniä liikkeenohjaajalla. Viretila taas melko hyvä, vähän kuitenkin aivan uudella paikalla osuutta tekemiseen. Positiivistä tekemistä siitäkin huolimatta eli ei tässä vielä olla heitetty hanskoja tiskiin sen kisan kanssa ja tuleehan niitä muitakin kisoja, jos tuo myttyyn menee.


Lopussa treenattiin vielä paikallaoloa, ensimmäisenä Inka ja Fani, jotka suorittivat alokasluokan paikallaolon ja sen jälkeen Rommi ja Safi avoimenluokan paikallaolo treeneissä.


Meillä oli tarkoitus treenata myös esineruutua, mutta sopivaa paikkaa ei läheltä löytynyt, joten tehtiin sen variaatio viemällä esineet kentän laidalle. Rommi sai nähdä esineiden viennin Sadun pidellessä liinasta. Matka oli aika pitkä, mutta hyvin Rommi selviytyi, otettiin kaikille koirille vain yksi esine. Inka selviytyi kanssa hyvin, vaikka näki esineiden viennin ja Rommin suorituksen autosta. Pablo ei valitettavasti irronnut esineille asti, mutta pojan pää oli hieman sekaisin juoksuaikaisista tytöistä.


Pieni lenkki treenien jälkeen olikin vähän rasittava kun Pablo oli aivan sekaisin tyttöjen juoksuista, mutta ainakin se ei madellut lenkillä vaan kauhea vauhti päällä. Inka oli aivan onnessaan päästessään tyttöjen kanssa tyttöjengiin. Ei sillä ole minkäänlaista kiinnostusta meidän poikiin, kun saa viettää aikaa Fanin ja Safin rinnalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti