sunnuntai 15. kesäkuuta 2008

08.06.2008 Pablon agilitykisat Purinalla


Pablolla oli kisat Purina Arenalla. Otin myös Inkan mukaan hieman totuttelemaan kisa tunnelmaan ja kentään.


Pablon eteni radalla ihan kivasti, mutta olin jo etukäteen tietoinen, että radan ihanneaika ei ollut meille ihan helppoin saavutettava, joten ihan tietoisesti hieman otin riskin ja tein radalla vähän huonon ratkaisun, joka toimi A-esteellä ihan kivasti, mutta puomilla sitten kostautui eli Pablo hyppäsi yli alastulon kontaktin. Yliaikaa tuli siitäkin huolimatta hieman, vaikka lisäsin vauhtia virheen jälkeen.


Tässä luokassa vain yksi koirakko teki radan ihanneaikaan (siis ainakin tuloksen saanneista) ja tämäkin suoritus oli täsmälleen se ihanneaika. Sijoituimme neljännelle sijalle ja saimme myös palkinnon, kun viisi ensimmäistä palkittiin.


Inkan kanssa vähän harjoiteltiin paikallaoloa sekä seuraamista. Inkan vire häiriön alla ei vielä ole sellainen kuin toivoisin eli totuttelua tarvittaisiin vielä lisää ja valitettavasti meillä ei ole aikaa, kun kisat ovat edessä jo muutaman viikon päästä.


Paikallaolo meni kyllä ihan mukavasti, vaikka sen piti olla se osuus, jonka valmistumista kisaan mennessä arvelin eniten. Tyttö tekee harjoituksissa erinomaista ja vietikästä työtä, mutta on näköjään erittäin ohjaajaherkkä eli mun jännittäminen/käyttäytyimen vaikuttaa voimakkaasti sekä kaikki härdelli ympärillä ei saa neitiä aktiiviseksi. Vaikuttaa siltä kun sekoittaisi tilanteen näyttelyihin, joissa on aina vaadittu käyttäytymään matalamassa vireessä tai voisi sanoa, että pyritty saamaan käyttäytymään siivosti. 


Kun näen Inkan reagoivan hieman passivoitumalla, niin sitten rupean itse hiipimään ja kyttäämään koiraa, eikä se auta asiaa ollenkaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti