maanantai 16. kesäkuuta 2008

15.06.2008 jälkeä ja tottista


Rankka se oli tämä sunnuntaikin. Puoleltapäivin Nurmijärvelle jälkitreeneihin Rommin kanssa. Jouduin pakkaamaan koko lauman mukaan, koska suoraan jäljeltä oltiin menossa tottistreeneihin Ojankoon.


Paikalla tänään oli kouluttajamme Ykä ja treenikaverini Merita kahden dobberinsa kanssa. Itse tein Meritan Lillille jäljen, Merita Rommille ja Ykä Leeville. Tälläkertaa sain tehtyä jäljen suuremmitta virheittä. Lillin jälki ajettiin ensimmäisenä ja sen jälkeen olikin Rommin vuoro.


Janalla oli tälläkertaa hieman ongelmia, meni yli jäljestä ja tiesi kyllä itsekkin sen, mutta vähän haparoivaa oli jäljen löytäminen, haisteli takajälkeä, mutta ei lähtenyt sinne. Itse jälki oli Ykän ja Meritan mukaan ihan tasapaksua tekemistä ja kulmassa työskentely ihan tyypillistä. Jäljellä oli tänään 8 keppiä ja yksi kulma. Täysin tyytyväinen en kyllä kuitenkaan itse ollut, vähän epävarmalta mielestäni vaikutti ja maasto tuotti hankaluutta keppien kanssa eli muutamaan otteeseen oli paikallistamisvaikeuksia tai sitten jälki tahtoi vetää enemmän puoleen, näki kyllä, että merkkasi kepin. Viimeisellä kepillä oli suurimmat ongelmat, tiesi tarkkaan kepin olinpaikan, mutta ei nostanut, sijaistoimintaakin oli näkyvillä, joten me sitten vaan odotteltiin ja odoteltiin, että jatkaa hommia, lopulta saatiin se keppi ylös ja siitä kunnon palkka.


Ykältä sainkin neuvon, että vauhtia voidaan hakea myös tottiksen kautta, lyhyitä pätkiä palkkana pallo, hieman taistelua löysällä jalkapallolla ja loppuun vielä kunnon leikki pallolla.


Jäljeltä paluu autolle olikin päivän parasta antia, tuollatavalla kuin seuraisi myös kokeessa. Kahvien ja pullien jälkeen suuntasin täyttäpäätä Vantaalle Ojankoon, jossa oli treffit Pian kanssa. Olin ilmeisesti luvannut soittaa Pialle tilannetietoja, mutta jotenkin sotkin jutun ja kun puhelinkin oli äänettömällä, niin en huomannut Pian viestiä. Mä sitten olin jo Ojangossa ja Pia odotti mun soittoa kotona. Onneksi siitä ei nyt ollut suurempaa haittaa ja Piakin oli kohta paikan päällä.


Törmäsin tänään ensimmäiseen kyyhyn Ojangonssa. Siihen jäi meidän lenkkeilyt täysin eli koirat kiireesti takaisin autoon ja sydän hakkasi taas tuhatta. Mulla oli kaikki auki ja oltiin menossa metsään, kun silmäkulmastani huomasin Inkan sivulla liikettä, tarrasin Inkaa hännästä ja karjasin Rommille ja Pablolle "seiso" ja täytyy kiittää tästä tiukkaa treeniä, että seisahtui kuin naulittuna aivan kyyn taakse, Pablo olikin kauempana. Sain komennuksella Rommin kääntymään ja samalla se kyy sihahti ja kurkotti Rommia, mutta onneksi olin nopeampi ja sain koirat turvaan. Ei olisi tarvittu kuin vain askel Rommilta ja se olisi ollut siinä, yök yök ja vielä kerran yök.


Ei muutakuin portti auki ja kentälle. Käytin Pablon kentän laidalla pissillä ja kakalla eli siinä se valtava lenkki, niinpä niin. Harjoittelin Pablon kanssa hieman puomin- ja A-esteen kontakteja. Piakin saapui ja siirryin autolla pk-esteiden luokse, jossa Pia jo odotti. Ensin käytin Inkan pissalla, tähyillen samalla niitä matelijoita.


Treenit aloitti Pablo mun koirien osalta eli treenit enteni täysin etukäteen tehdyn suunnitelman mukaan.



  • Tokohyppy suorapalkalla

  • Tokohyppy, paluuhyppyä eli eteentuloa (x 3, hypylle haekemista sivusta, erinomainen)

  • Nouto (kaksi harjoitusta, samalla lailla kuin torstaina, erinomaisia, luovutus liian kaukaa)

  • Luoksetulo (apuohjaaja vie kauemmas, loistava vauhti ja eteentulo hyvä)

Seuraavaksi Rommin vuoro



  • Hyppyä 80 cm vaneri esteestä (juoksu vierestä, lähetys -> Pallo lentää perään)

  • Hyppynouto (yritti varastaa useaan otteeseen, valeheittoja)

  • Liikkeellelähtöjä (palkkaus pallolla)

  • Luoksetulo (apuohjaaja vie koiran kauemmas, vapautus taakse, vauhti hyvä)

Sitten pääsikin Inka treenaamaan, teemana kisamainen harjoitus, palkkausta ei kaikista liikkeistä. Treenit sujuivat erittäin onnistuneesti, vähän oli ongelmia, mutta kuten Pia sanoi, ei osanut odottaa Inkan olevan jo noin edistynyt hommassa. Tämä olikin viimeinen kisamainen harjoitus ennen kisaa.



  • Tokohyppy, pallo lentää jo hypyn aikana (muutama toisto)

  • Tokohyppy (siirtyminen sivulle ja pallon heitto taakse)

  • Seuraaminen remmissä (palkka)

  • Seuraaminen vapaana (kehu)

  • Liikkeelle lähtöjä (palkkana kahdella narupallolla palkkaus)

  • Liikkeestä maahanmeno

  • Luoksetulo

  • Liikkeestä seisominen (ennakoi istumista)

  • Tokokyppy (pallo lentää seisahtumisesta)

Vielä viimeisenä otin Rommin uudelleen ja taas yritettiin saada aikaiseksi se perusasennosta maahan menemistä, varsinkin sitä liikkeenohjaajan "onko ohjaaja valmis" ongelmaa. Nyt pääsimmekin aika nopeasti kiinni ongelmaan ja harjoitukset eteni hyvin. Paljon palkkausta suoraan perusasennosta.



  • Perusasenoa ja liikkeenohjaajan puheeseen reagoinnin poistamista

  • Liikkeestä maahanmeno (liikkeenohjaaja, maahanmeno juoksusta, menee yhä istumisen kautta ja erittäin hitaasti, ongelmia ei esiintynyt perusasentoon nousussa, muistin pitää katseen eteenpäin)

  • Seuraamista juosten ympyrää, namipalkkaus

Lenkkeily hoidettiin sitten kotimetsässä nurkan takana kun en uskaltanut lähteä Sipoon metsiin kyiden vuoksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti