torstai 26. kesäkuuta 2008

22.06.2008 Jälkeä ja tottista


Aamupäivällä tein Inkalle jäljen metsään.



  • Jana noin 10 metriä

  • Jälki noin 300 askelta, 6 keppiä (tulitikkurasiaa pienemmät namikipot alla)

  • Kaarros (maaston takia) ja 1 kulma

  • Vanheni noin 20 minuuttia

Innokas ja motivoitunut koira. Hyvä vauhti, tarkka kulmissa ja maavainuinen työskentely. Ensimmäisen kepin ilmaisi seisomalla, joten komensin maahan ja sama juttu toisella. Loput kepit ilmaisi oma-aloitteisesti haluamallani tavalla eli meni maahan epäröimättä. Ei ollut muurahaisia väistettävänä tälläkertaa. Olin jälkeen todella tyytyväinen ja lievitti kummasti edellispäivän pettymystä.


Rommille tein vain kaksi janaa.



  • Ensimmäinen noin 10 metriä, 45 askelta ja keppi

  • Toinen noin 15 metriä, keppi noin 45 askeleen päässä

Ensimmäisellä janalla jouduin lähettämään uudelleen, mutta toinen meni erinomaisesti. Kummassakin lähti oikeaan suuntaan. Toisella janalla suoralla janan jälkeen yritti väistää risukkoa, mutta en antanut ja kun ylitti sen niin kehuin rutkasti.


Päivällä taas jatkettiin tottiksen treenaamista, mutta pääpaino koirien hauskanpidolla ja ihan viimeiseksi tein koirille pihalla esineruudun. Laitoin koko lauman istumaan ja vein esineet pihan perälle. Sitten lähetin koko lauman hakemaan. Rommi teki pikkunätti suoritusta, sen kummemmalla innolla, vähän enemmänkuin velvollisuudesta.


Pablolla oli sitten ihan oma tyyli, suu täyteen leluja ja pomppimista niiden kanssa. Lopulta toi mulle ja seuraavalla lähetyksellä päätti sitten käydä hakemassa ne lelut esineruutupussukasta ja kun en ollut tyytyväinen, niin työnsi sitten päänsä Frolic-pussiin palkatakseen itsensä ja kun vedin jätkän pussista niin sehän piru vie yritti vaan uudelleen. Ei muutakuin jätkä "kainaloon" ja uusi lähetys. Johan alkoi taas tanssiminen pihan perällä ja lelujen hamstraaminen. Kyllä saatiin makeat naurut, ei sitä voinut olla hymyilemättä katsomatta. Ei niin vakavaa, kun kyse on meidän Paabosta !


Inka oli hieman hämillään, toi kyllä mulle esineitä, mutta suurin aika taisi kulua Pablon touhujen seuraamiseen ja jätkän komentamiseen !


Kotiin tullessa oli kyllä aikamoisen väsyneitä koiria :-) !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti