perjantai 6. kesäkuuta 2008

02.06.2008 Inkan agilityn alkeiskurssi


Tänään otin vain Inkan mukaan Ojankoon ja pojat jäi Riston kanssa kotiin lepäämään. Alkeiskurssilla jatkettiin Outin ja Anniinan johdolla hyppyjä. Kentälle tehtiin viisi pistettä, joissa yhdessä oli Anniina seuraamassa ja ohjaamassa kahden peräkkäisen hypyn kanssa, seuraavassa pisteessä sama juttu, mutta ilman ohjaajaa, kolmannessa Outi opettamassa muuria, neljännessä pisteessä harjoiteltiin esteen taakse jäämistä ja viimeisessä pisteessä pituutta.


Inka pysyy yllättävän hyvin esteen takana, mutta yllätyksekseni reagoi mun käden nostoon välittömästi, varsinkin kun siinä oli lelu, joten siinä riitti harjoiteltavaa, että lähtee liikkeelle vasta käskystä. Itse esteillä ei Inkalla ollut ongelmia, lähinnä ainoastaan ohjaajalla, joka ei ole tottunut agilityssä käyttämään lelua apuna (Pablo treenaa namipalkalla). Harjoittelimme kahden hypyn sarjaa niin, että sijoitin itseni esteiden väliin ja pallo heitettiin esteen toiselle puolelle, myöskin en saanut ylittää tiettyä linjaa eli jätin koiralle tilaa ja pyrin välttämään siksakkia esteiden välissä.


Muurilla harjoiteltiin niin lähettämistä (eli irtoamista), että kutsua. Päivä oli kovin tuulinen ja muurin palikat ja sivu pylväät mätkähteli maahan, kun Inka istui odottamassa kutsua ;-), mutta pysyi hyvin paikallaan siitäkin huolimatta, varasti kuitenkin kun nostin pallokättä. Joten seuraavassa pisteessä sainkin harjoitella sitä käden nostamista ihan tarpeeksi, alkoihan sekin lopulta pelittää.


Pituudella harjoittelin myös irtoamista heittämällä pallon, vastaanottamalla ja jättämällä pallon esteen taakse.


Treenien lopuksi hieman katseltiin puomin alastulon tilannetta. Sain sapiskaa siitä, että en palkannut Inkaa ennenkuin kutsuin sen pois kontaktilta eli seuraavaksi täytyy muistaa palkata paljon kontaktilla olosta. Toki olen yksin treenatessa palkannut myös kontaktilla, mutta tänään näin.


Kotiinpäin tulikin sitten kamala kiire, kun täytyi ehtiä hakemaan postista uusi kevythäkki ja ehdin aivan sulkemisaikaan paikalle, onneksi kuitenkin sain sen häkin mukaani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti