sunnuntai 1. kesäkuuta 2008

01.06.2008 esineruutu ja jälkeä


Aamulla tavattiin Pian kanssa lentokentän läheisyydessä ja tehtiin esineruutu, ehkä noin 25 x 50 metriä. Rommi sai aloittaa ja tälläkertaa se sai nähdä Pian vievän esineet ruutuun, ihan vaan motivaation takia ja laitatin ruutuun peräti 6 esinettä. Mikään tykki se ei tänäänkään ollut, mutta oikein hyvä suoritus poitusulta ja tälläkertaa palkkaa tuli jokaisesta esineestä.


Seuraavaksi Inka, joka kanssa sai nähdä Pian vievän esineet ruudun perälle, osa siellä jo olikin. Inka toimi kanssa ihan hyvin ja nostettiin tälläkertaa vain kaksi !


Pablokin pääsi viimeisenä Pian koirien jälkeen ruutuun ja sen jälkeen purkamaan ruutua. Pablo haki vain yhden esineen, mutta mitään apuja jätkä ei saanut ja olikin tänään sitten päivän paras suoritus :o) ja varsinkin pienimies oli hyvin otettu meidän kehuista, on se vaan niin suloinen !


Esineruudun jälkeen lähdin tekemään Rommille metsäjälkeä ja Pia Tessalle. Ennen Tessan jäljen ajoa kävin tekemässä Inkalle jäljen. Tarkoitus oli tehdä lyhyt jälki, yhdellä kulmalla, mikä lie sitten minuun iskenyt kun maasto tuntui niin mukavalta, että jäljestä tuli hiukkasen pitkä ja peräti kolme kulmaa, aikamoinen riski tuli otettua, mutta onneksi ei mennyt hukkaan !


Inkan jäljellä oli tosiaan kolme kulmaa ja viisi keppiä (keppien alla aivan pienet namirasiat, jonne mahtuu pieni pala nakkia). Otin jäljen viistosti ylös parin metrin päästä ja sitten mentiin, ensimmäinen ilmaisu maahan erinomainen, mutta seuraavat ilmaisi seisten, vaadin kyllä maahanmenon, mutta jouduin tulemaan seisovan neidin vierelle, ongelma oli se ianikuinen eli muurahaiset, yök !


Jälki meni todella hyvin ja kulmat sujuivat ihmeen hyvin, vaikka niitä ei olla vielä edes pahemmin tehty kovinkaan monta. Ei edes häiriintynyt, vaikka toisessa kulmassa mätkähdin sellälleni maahan, neiti vaan jatkoi matkaansa jäljellä, ei varmaan edes tajunnut mun kaatuneen.


Seuraavaksi olikin sitten Rommin vuoro ja tälläkertaa jana ei ihan onnistunut, jouduin pyytämään takaisin ja lähettämään uudelleen, nyt meni hyvin ja kääntyi ensin takajäljelle, mutta ei lähtenyt sinne vaan selvästi nenällä ilmaisi itse, että suunta väärä, ensimmäiset metrit meni sen verran kovalla vauhdilla, että kun alkuun oli kaarros niin sujautti siitä yli ja ensimmäinen keppi jäi kait sinne, alku oli hankalaa maastoa ja pöly vaan leijaili kun Rommi eteni, oli kivikkoa ja patjan jämiä sekä pirskatin kuivaa. Kepit oli olleet minulla myös liian vähän aikaa kädessä ja yleensäkään minulla, koska ne olivat täysin hajustamattomia. Alkuun pidin useampaa keppiä kädessä kun aloitin jäljen tekoa ja ne nosusivat hyvin, mutta hieman oli vaikeuksia niiden keppien kanssa, jotka tuli suoraan taskusta. Selvästi merkkasi ne, mutta ei meinannut paikallistaa varpujen seasta. Jäljellä oli kaksi kulmaa ja se alun kaarros, joka oli alamäessä eli vauhtia alussa oli liikaa. Olin kuitenkin tyytyväinen jälkeen, hyvä motivaatio ja autolle palatessa oikein näki kuinka koira oli tyytyväinen itseensä.


Nyt alkoi ensimmäistä kertaa näkyä Rommin alkavan tosissaan kiinnostua myös Piasta eli alkaa ystävyys orastaa :o) !


Autoilla sai vielä Pablo ja Rommi seurustella Pian Tessa malin kanssa. Myöskin Sulolla ja Inkalla oli treffit ja vähän Inka yritti saada Suloa juoksemaan, siinä kuitenkaan kovinkaan hyvin ei onnistunut, mutta pientä yhteistoimintaa oli jo näkyvissä.


Pablon kanssa vielä harjoiteltiin kaukokäskyjä ja Piakin sitten kokeili ja näytti minulle muutaman kikan Pablon kanssa. Pablo oli niin tohkeissaan ja onnessaan, että voisi hyvin kuvitella sen menevän vielä paremmin Pian kanssa kuin mun. Ei yhtään häiriintynyt, että kyykin sen vieressä, samalla kun Pia käskytti sitä niin seisomaan, maahan kuin istumaan :o), frolicissa on voimaa !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti