perjantai 27. kesäkuuta 2008

26.06.2008 Inkan tokokoe Purinalla


Tänään sitten aloitettiin Inkankin kanssa tokossa kilpaileminen. Meillä ei ollut oikein onni suosiollinen, etukäteen ei kovinkaan hyvältä näyttänyt. Ensinnäkin saatiin kilpailunumero 13:sta, josta en pidä ollenkaan, sen verran taikauskoinen olen. Toisekseen Inkan ilmoittautuminen ei löytynyt, joten jouduin laittamaan sen uudelleen. No olihan se tullut, mutta oli unohtunut tulostaa mappiin.


No kisapäivä valkeni aurinkoisena, joten olin erittäin toiveikas, että kisa olisi ulkona. No töistä kotiin päästyäni ja koria lenkittäessä, alkoi ukkonen jyrähtelemään, lämpötila näytti 13 eli taas lisää merkkejä, että ei kannattaisi lähteä, ei ole meidän päivä. No Paula odotti sitten jo oventakana Dakotan kanssa, joten eihän siinä auttanut kuin pakata koirat ja tavarat autoon ukkosen paukkuessa, salamoidessa ja vettäkin alkoi sataa kaatamalla. Ei siis meidän päivä ollenkaan, kyllä pettymys aamun jälkeen oli suuri !


Ei siinä sitten kaikki, käytiin Pablon agilitykisojen lomassa kesäkuun alkupuolella Purinan hallilla ja en saanut oikein Inkaan yhteyttä ulkokentällä enkä myöskään hallissa. Edes agilityesteet eivät silloin saaneet sitä kotiutumaan, vaan lopulta kadotin kokonaan siihen yhteyden. Inkahan ei koskaan ole ollut täysin rentoutunut tuossa hallissa, vaikka näyttelyissä ei ole koskaan ollut ongelmia. Kyllähän se talvella teki lopulta ihan kivasti siellä hommia ja agility esteitäkin suoritti ihan hyvin, mutta se jokin sen suorituksesta puuttui. Sitä ennen ei ollut koskaan minkäänlaisia merkkejäkään, että ottaisi häiriöitä toisista koirista tai ihmisistä.


No eilen sitten tilanne näytti tosiaankin aika toivottomalta, kun käytiin Rommin kanssa agilityn möllikisoissa ja Inka oli mukana tutustumassa halliin. Olinkin päättänyt, että jos kehä on sisällä hallissa niin, vetäisin Inkan pois kisasta. Kysyin mahdollisuutta vaihtaa Pablon Inkan tilalle, jos kisa olisi sisällä. Kun saavuimme kisapaikalle, sain tietää, että kehä on ulkona ja tilanne näytti oikein hyvältä. No juuri kun kilpailukirjoja olisi varmennettu niin sade yltyi ihan mahdottomaksi ja kehä siirrettiin sisälle.


Inkan tilanne hallissa ei näyttänyt yhtään sen paremmalta kuin edellisenä päivänä, joten harkitsin, että vedänkö Inkan pois kisasta. Ukkonen jylisi, rakeita ja vettä tuli kaatamalla ja taas salamoi. Hallin katto vain kajahteli sateen ja jyristyksien voimasta. Kirjat sitten kuitenkin varmennettiin, joten päätin sitten jäädä kisaan. Paulan ja Dakotan läsnäolo tuntui hieman auttavan Inkaa ja kun huomasin sen vastaavan istu käskyyn., tein lopulta päätöksen, että lähdemme ainakin paikallaoloon ja sitten mietin jatkammeko yksilösuoritukseen.


Pelkäsin, että saanko maahan -käskyn Inkalle perille kun se oli niin paineistunut. Luoksepäästävyys meni hienosti ja paikallaolo sujui lopulta mallikkaasti.


Inkan pisteet:


26.06.2008 Purina Areena, tuomari Hannele Pörsti


Luoksepäästävyys                 10



Ei mitään moitittavaa, pysyi hyvin liikkumatta paikallaan, piti minuun kontaktia.


Paikallaolo                              9



Meni hyvin ensimmäisellä käskyllä maahan. Alkuun läähätti kovasti, mutta ryhdistäytyi ja makasi tarkkaavaisena. Hieman naapurin kehän häiriö sai katsomaan toiseen kehään, mutta ei liikuttanut kroppaa, vain päätään. Nousi vasta toisesta käskystä perusasentoon, josta siis pistevähennys.


Seuraaminen kytkettynä          7



Olin viritellyt Inkaa ulkona, otin maahanmenon, luoksetulon ja seisomisen. Ulkona toimi moitteetta, joten vieläkin harmitti kehän siirto sisälle. Pystyi leikkimään ja taistelemaan pihalla narupallolla.Vähän tarjosi alkuun seisomisen sijaan maahanmenoa, mutta korjasin sen. Tulimme kehään hallin toisesta ovesta suoraan aloituspaikalle. Olin saanut Inkan hieman enemmän kuulolle. Ensimmäistä pysähtymisen perusasentoa ei tehnyt vaan seisoi. Muuten selvisimme siitä joten kuten, vaikka tein täyskäännökset samoinkuin Rommin kanssa ja sehän ei ole Inkan oppima tapa.


Seuraaminen vapaana              5



Inka häiriintyi alkuun kehän vieressä olleista ihmisistä ja koirista, ensimmäinen pysähdyksen jälkeen jäi mun taakse katselemaan kattoa ja sitten oikaisi käännöksen mun oikealta puolelta. Muutenkin tuntui vapaana seuraaminen lähinnä painajaiselta. Toisella sivulla väisti seinää ja hieman häiriintyi hyppyesteestä ja taas katseli kattoa ja oli täyskäännöksessä menossa ihan jonnekkin muuhun, sain sen kyllä sivulle.


Liikkeestä maahanmeno           6



Inka lähti alkuun hyvin mukaan, mutta oli kuulemma muutaman askeleen jälkeen jäänyt mun taakse ja taas katseli ylös kattoa kohden ja väistänyt seinää. Mun käskystä teki kuitenkin välittömästi erinomaisen maahanmenon. Perusasentoon nousuun tarvittiin kuitenkin toinen käsky.


Luoksetulo                                 9



Tässä alkoi lopulta tapahtua selvä muutos koirassa. Pysyi paikalla hyvin, lähti hyvää vauhtia ja oli tulossa sivulle. Näin kuinka sillä yhtä-äkkiä alkoi raksuttaa ja yritti pk-luoksetuloa, joka on meillä vielä kesken eli yritti eteen hiukan kuitenkin liikaa sivulla. Siitä sitten käskyllä sivulle.


Liikkeestä seisominen                 10



Nyt valmistelevan osuuden seuraaminen erinomaista, seisahtui käskystä välittömästi ja perusasentoon siirtyi hyvin. Aivan kympin suoritus !


Hyppy                                        10



Siirtyi sivulle jo helpommin käskystä. Irtosi välittömästi ja käskystä seisahtui niille sijoilleen ja ei liikuttanut jalkaakaan kun siirryin viereen. Perusasentoon siirtyminen hyvä.


Kokonaisvaikutus                         7


YHTEENSÄ                               157 Pistettä ja II-tulos


Joten läheltä se piti, mutta siihen nähden mistä liikkeelle lähettiin, niin tästä jäi positiivinen fiilis jälkikäteen. Olen erittäin tyytyväinen koiraan, se pystyi kokoamaan itsensä ja luoksetulosta lähtien sen suoritus palasi omalle tasolleen. Harmillista, että ykköstulokseen oli niin vähän matkaa, ei olisi tarvittu kuin, että maahanmeno olisi onnistunut paria pistettä paremmin tai vapaana seuraamisesta olisi saatu 6-pistettä eli yksi vaivainen piste lisää, mutta jokatapauksessa pystyimme Inkan kanssa voittamaan vaikeudet ja aikamoinen voitto tämä oli, kun alkujaan näytti siltä, että saanko sen edes sivulle istumaan tai komennettua paikallaolosta maahan. Tästä on hyvä jatkaa seuraavaan kisaan !


Paljon kiitoksia Paulalle, että lähti valamaan meihin uskoa ja pitämään meidät kasassa !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti