perjantai 6. kesäkuuta 2008

04.06.2008 tokoa Järvenpäässä


Tänään olikin viimeinen kerta Järvenpään ohjatuissa kolutuksessa. Koska Satu ei päässyt tulemaan, niin minulla oli kummatkin koirat eli Inka ja Rommi.


Otin Rommin ensimmäisenä ja aloitimme keskustelemalla kisassa ilmenneistä ns. ongelmakohdista eli Rommin reagoinnista liikkeenohjaajan "onko ohjaaja valmis" kysymykseen. Sitä pitäisi harjoitella niin, että kun liikeenohjaaja sen sanoo, otan askeleen eteen tai sivulle (ohjaten samalla namilla) !


Seuraavaksi aloitimme noudulla, ensin Rommi liinassa ja potkin patukkaa (väärä patukka mukana) eli saalisvietin kautta. Tulee ihan kivasti eteen ja seuraavaksi sama juttu kapulalla. Ihan kohtuullinen suoritus, mutta ravaa takaisinpäin. Riitan ohjaamana uusi harjoitus, joku pitää koiraa kiinni, kävelen poispäin, heitän kapulan pienen matkan päähän ja kävelen hieman sivummalle. Käskin Rommia tuomaan kapulan, tämä tapa toimi ihan kivasti, otin muutaman juoksuaskeleen taaksepäin. Tarkoitus päästä siihen, että kukaan ei pidä Rommia kiinni :-) !


Sitten Ruutu, ensin pallo ruutuun valmiiksi ja toinen niin, että kävin vaan näyttämässä ruudun. Kohtalainen suoritus, nopeutta voisi olla enemmän, mutta liike menee kuitenkin ihan oikeaan suuntaan !


Eli tänään Rommi harjoitteli:



  • Nouto liinassa/patukalla ja kapulalla

  • Nouto, kapula (kolmio)

  • Luoksetulon pysäytys, avo (2 toistoa, toinen erinomainen)

  • Ruutu

Riitta oli sitä mieltä, että luoksetulon pysäytys oli aika hyvässä vaiheessa. Jos hänen koiransa olisi tuossa vaiheessa niin kisaisi noin kuukauden kuluttua avoimessa :o) !


Inkan kanssa otin hieman paikkallaoloharjoitusta, kun Liisa oli Plätän kanssa ohjauksessa. Inkan harjoitukset koostuivat seuraavista liikkeistä:



  • Hyppy, alo (alokasluokan hyppy, hyppyä suorapalkalla, pallo lentää jo koiran hypätessä)

  • Liikkeestä maahanmeno (palkkaus pallolla)

  • Liikkeestä seisominen (palkkaus pallolla)

  • Ruutu (pallo ruudussa)

Inkan suoritus oikein mallikas liikkeestä maahanmeno ja seisomisen osalta. Hyppyn Inka suorittaa niin, että kääntyy jo ilmassa, joten sen takia tehtiin niin, että palkka laitetaan esteen taakse valmiiksi tai heitetään jo koiran hypätessä (eli esteen päällä) tai sitten suoraan seisahtumisesta. Eli yritetään tehdä mahdollisimman monipuolista palkkausta ja valmistaa oikeaa sijoittumista avoimenluokan hyppyä varten.


Mietin myös sitä, että jos palkkaan pallolla, niin annanko hypätä takaisinpäin. Tultiin siihen tulokseen, että aina hyppää takaisin tai sitten menen kunnolla vastaan esteen sivullepäin ja otan sieltä koiran vastaan.


Tämä tosiaan oli viimeinen kerta nyt keväällä ja tapaan Riitan sitten syksyllä kisaharkkojen tiimoilta. Riitta oli oikein tyytyväinen meidän kisasuunnitelmista ja pyyteli laittamaan viestiä kuinka Rommin ja Inkan kisat ovat menneet.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti