perjantai 12. lokakuuta 2012

11.10.2012 Sipoossa Jessican koulutuksessa

Torstaina illalla Jessicalla yksityistunti Mariannen ja Leon kanssa. Inkalla oikein herkkupäivät Leota varten, mutta ei se Leo Inkan ihanista hajuista paljoa perusta. Jessica kuitenkin kertoi, että poika koirilla on ollut paljonkin kiinnostusta Inkan jälkeen hallilla, kun oltiin sunnuntaina !

Ensin oli Mariannen ja Leon vuoro harjoitella ohjattua, kisamaista vire treeniä ja kaukoja. Kaukot missasin, kun hain Inkaa autosta, mutta muuten sitten roikuin videokameran kahvassa. Sen takia jäi jotain kuulematta, mutta onneksi Mariannella on muistiinpanot ja videot, joista varmaan voin hieman ammentaa omiinkin treeneihin vaihtelua.

Ilmeisesti mun oma hermorakenne oli paremmin koossa sunnuntaihin verrattuna, vaikka hieman Inkan väliaikojen piippaus maassa ärsytti, mutta minkäs teet. Jessica sanoikin, että "Et ole yhtään tänään kireän tuntuinen, kuten sunnuntaina".

Juuri kuukaus sitten ajattelin, että joskus se Inka maahan laitettaessa piippas karseesti ja ei millään rauhoittunut, että onpa tilanne muuttunut, kun sen voi laittaa maahan rauhoittumaan ja on ihan hiljaa......... just just. Tilanne on aivan samanlainen nyt kuin ennenkin, joten rupee miettimään, että onko se kuitenkin hormoonitoiminta, joka saa tämän piippauksen aikaiseksi. Ne haukkumiset ehkä ennemminkin opetettua toimintaa ja mun varomattomuutta. Toisaalta Inka rupes kentän reunalla viikko ennen juoksun alkua myös haukkumaan raivokkaasti Leon treenatessa, kun muuten yleensä vaan makoilee rauhassa.

Toinen mun ongelma on se, että Inka vapauttaa itsensä, jos jätän sen istumaan/maahan, kun ei ole kyse paikallaoloista. Treenitilanteessa pysyy ehkä kontrollissa, kun on hyvin suunniteltu, mutta kun on kyse koulutustilaisuuksissa niin silloin se rupattelun aikana vapauttaa itsensä, jos en ole tarkkana. Nyt sitten joudun vähän väliä MUISTAMAAN itse, että en anna sen mennä haisteleen tai nousta seisomaan, jos olen laittanut istumaan. TÄSTÄ TULEEKIN MIELEEN SIRKEN SANAT mitä opettaa pennulle kentällä ensimmäiseksi, ei siis liikkeitä vaan treenikentälle mennään 5 minuutiksi hengailee, jolloin ei saa 1) haistella maata 2) mennä katsomaan koiria ja 3) mennä katsomaan ihmisiä. Hän harjoittelee liikkeitä sitten vähemmän vaativissa olosuhteissa, joissa ei häiriötä ole näin paljon.

INKA

  • KAUKO-OHJAUS  seiso - istu / ensin näytin hieman läheltä minkälainen Inkan tekniikka on ja päädyttiin tekemään sitten seisomasta istumaan peruuttamisen kautta, jonka Inka jo osaa, mutta hieman eri tavalla kuin aikaisemmin eli käsken Inkan peruuttamaan ja autan hieman yhdellä askeleella, että lähtee taakse (mutta en itse lähde mukaan) ja kun vielä on liikkeessä annan käskyn ja käsimerkin istumaan / tehtiin näitä muutama ja sen jälkeen pidemmältä pientä sarjaa ja palkattiin super istumista, ne oli tosi hyviä :) / samalla sitten Jessica totes, että tulee seisomisessa eteenpäin ennemminkin kuin istumisessa ja kerroin, että ollaan alettu niitä korjamaan Jessican edellisen yksityistunnin neuvoilla, mutta on vielä kesken
  • SEURAAMISEN askeleet vasemmalle, peruuttaminen, käännös oikealle paikallaan / askeleet vasemmalle: mä olen kuulemma aivan liian varovainen ja kiltti, yritän tehdä asian turhan varovaisesti.... Inkan tulee väistää alta, eikä mun hipsiä siinä vasemmalle / tehtiin oikealle muutama niin, että viistosti edessä oli alustalla namia ja saa sinne sitten lähteä hakemaan palkan / vähän liian vaikeaa sitten vielä vasemmalle ja samalla tosiaan tuli ilmi tuo minun liiallinen varovaisuus, joten lähdettiin treenaamaan vasemmalle menoa hieman toisin eli Inka väistää minua ja astun reippaasti vasemmalle väistämättä Inkaa ja Inka väistää, alkuun palkataan ihan vaan siitä, että lähtee väistämään, tässä vaiheessa myös Jessica näytti Inkalla miten lähtisin sitä tekemään ja tyrmistynyt pikkulikka ampas oikein sivuun karkuun, heh... tämä tais olla toinen kerta, kun näin Inkan tekevän, jonkun muun kanssa (viimeksi Jessica näytti kauko-ohjauksen seiso - maahan ja istu -seiso vaihtoa läheltä).... vähän se oli tyrimistynyt, joten voisi joskus pyytää kaveria tekemään Inkan kanssa ja katella vähän miten ja mitä se tekee / peruuttaminen: Inkan peppu lähtee aukeamaan, laitetaan Inka jo valmiiksi seisomaan ja palkataan seisaaltaan, otetaan hetkeksi takaisin käyttöön seinä/aita, nami pitäisi alkuun olla jo valmiina vasemmassa kädessä ja palkata kuonon vasemmalta puolen, jos lähtee aukeamaan / käännös oikealle paikallaan: unohdin tämän kokonaan, joten katsotaan ensikerralla, jos en saa itse kuntoon sitä, että puskee liikaa eteen
  • PAIKALLA MAKAAMINEN Inkalla tylsää, lonkalleen meno, seurailee liikkuria liikaa yms. / ha haaa, tämä oli hauskaa / Inka hoitaa paikalla istumisen kisoissa aika kivasti, mutta makaamisessa on hieman levottoman oloinen, tutkailee toisia liikkureita, vaihtaa lonkkaa, saattaa inahtaa ja niin edelleen / Marianne pohti, että Inkasta tämä on varmaan tylsää, hyvin todennäköistä / aloitettiin treenit niin, että mulla oli sivulla kuvitteellisia koiria ja ne teki ensin sen maahan menon ja sitten vasta me, liikkuri oli omituinen... Jessica konttas meidän edessä ja antoi käskyjä, Marianne teki muuta jäynää, itse menin suurinpiirtein alo matkan verran pois ja jäin sitten siihen valvomaan Inkan toimintaa (joko kieltäen tai käskemällä maahan), Inkan pää pyöri ja hyöri ja se ihmetteli, mutta pysyi hyvin maassa, ei näyttänyt kertaakaan, että olisi nousemassa, vaikeinta varmaan oli Mariannen vihellys, mutta kyllä se Inka katseli ihmeissään, kun Jessica konttaili Inkan ympärillä / otettiin muutama uusinta, jossain kohtaa Inka herpaantui menemään maahan mariannen käskiessä kuvitteellista koiraansa maahan ja mun käskyllä sitten kanitti istumassa heti sen jälkeen, kun olin huomauttanut => näitä sitten lisää :)
  • TUNNARI vireen tarkkailua / tunnari otettiin vaan sellaiseksi hauskaksi lopetus jutuksi Inkalle, tarkoituksena helppo hauska harjoitus / laitoin Inkan maahan kapuloiden lähelle ja itsekkin siinä istuin maassa ja käskin Inkan hakee oman, hyvin toimi => palkkaus heittämällä nami taakse ja sieltä vauhdissa kapuloille, tässä tulikin ilmi heti tuo Inkan kiihtyminen, jolloin työ vaikeutuu, suu auki ja vire korkealla, väärän nosto ja sen jälkeen oman haukua hieman kiihtyneenä, ei muuta kuin maahan rauhoittuun ja hiukka namia etutassujen väliin ja uudelleen / nenä kyllä toimii, mutta innostuu liikaa, kun käy hakemassa namin ja pääsee lennosta uudelleen hommiin => no jatketaan tätä omassa rauhassa
Olipas kivat treenit kuiteskin, vaikka Inka hieman piipitti odotellessa, ei auttanut, vaikka mentiin kauemmas jutteleen porukalla, piipitti lähemäpänä vähemmän kuin, että mentiin kauemmas. No nyt yritän ottaa tästä vähemmän painetta ja katsoa tilannetta sitten kun juoksut on ohi ja saattaa olla, että rauhoittuu itsestään, kun hormoonit ei ole niin sekaisin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti