maanantai 8. lokakuuta 2012

08.10.2012 pohdintoja ja treeniä

Sunnuntai ilta meni ketutuksen piikkiin ja huonolla tuulella. Ärsyttää tuo Inkan kenkkuilu niin vietävästi, mutta nyt ei ole oikein rahaa edes steriloida Inkaa, jotta saisi sen olotilan hieman tasoittumaan, eikä sen tarttis suurinta osaa vuodesta kärsiä noista hormoonivaihteluista. Tuntuu, että ne pahenevat vuosi vuodelta, ei Inka nuorempana tuntunut näin hankalalta juoksujen aikaan tai sitten mulla oli Rommi ja Pablo kenen kanssa touhuta Inkan juoksun ja juoksun jälkeisten masennusten aikaan. Lisäksi mä kisasin silloin aktiivisesti vielä Pablon kanssa agilityssä ja Rommin kanssa pk-puolella ja tokossa, joten hommia riitti, vaikkei Inkalla olisi ollutkaan ihan optimaalista olotilaa treenaamiseen ja kisaamiseen.

No täytyy varmaan kuitenkin alkaa miettimään erilaisia vaihtoehtoja sterilointiin. Olisiko mahdollista jättää kohtu paikoilleen, entäs virtsankarkailut ja muut mahdolliset haitat steriloinnin jälkeen.

Eilen Inka söi pelkästään ne muutamat namipalat siellä koulutuksessa ja illalla Rommilta jääneitä lääkeruokia. Se lääkeruoka kait oli niin maistuvaa, ettei tänään aamulla sitten syöty mitään. Tuhistiin vaan halveksien naudanmahalle ja kasviksille, jotka ovat Inkan herkkua normaalisti. En tiedä kävikö ipana edes pissalla aamulla............ tämähän toki on ihan tyypillistä Inkalle, jossain vaiheessa juoksua. Muuten se makoilee yksinään nyhjäten, jossain ja ei oikein jaksa edes leikkiä sisällä, vaikka sen kanssa leikkisi Lotta Rotalla, nappaa pari kertaa kiinni ja vie sitten Lotta Rotan nukkumaan. Huh heijaa !!!!!!!!!!!!!!

*************

Pikkuisen myös töiden jälkeen treeniä lähikentällä Inkan kanssa kaksistaan.

  • Kaukojen tekniikkaa läheltä niin, että ohjaavassa kädessä ei namia ja ei palkata heti vaan tehdään palkkaus rauhassa. Seisomaan nousussa maasta tai istumasta käsi ei vedä vaan on paikallaan. Tuntuu aika kivalta tällä tyylillä, joten jatketaan. Seisomasta istumaan voisin kerrata myös Jessicalla torstaina.
  • Seuraamisen käännöksiä ja askelsiirtymiä pidempinä sarjoina. Käännöksiä ensin paikallaan ja sitten vähän askelia ja käännös + seis. Hyvin onnistuu vasemmalle, mutta oikealle puskee kokoajan eteen, vaikka välillä autoin sanomalla "sivu", josta voi arvata, ettei matka jatku. Usean kerran rauhoitus laittamalla nami maahan ennen aloitusta ja hyvästä käännöksestä namin heitto jalkojen väliin. Vasemmalle askeleissa selviää kahdesta aika hyvin, mutta Inkan joutuu varmaan siirtää hiukan taaksepäin kun lähden menemään vasemmalle, jottei oteta kosketusta toisistamme, jolloin Inka hermostuu (Sirke puhui tästä viimeksi lauantaina, joten jospa torstaina kysyn Jessicalta apua, kuinka toteutan). Kaikkein vaikein oli tehdä hiljaa peruuttaminen, joten nyt vaan sitten hiottiin alkuun, ettei reagoi pelkkään sanaan jo huutamalla. Jännä, vire ei ole korkea ja siitä huolimatta kuuluu marmatusta......... no pyritään vaan hiljaisuuteen, vaikka miten on juoksun aikana piip piiiiiip piip -kausi.
  • Istuminen / maahanmeno ja seisominen tuli lähinnä siinä ohessa........ tätä kuurina, selvästi tilanne heikkenee, kun mulla on selkä Inkaan päin, liikkeestä istuminen on onnistunut yleensä ihan hyvin, mutta oikeasti OSAAKO TUO IHAN VARMASTI ISTUMISEN, sarjana menee hyvin, mutta esim. kaukoissa ei ymmärrä heti istu käskyä, jos ei ole käsimerkkiä ja myöskin nyt näytti olevan vähän hakusessa, jos olin selkä Inkaan päin, joten treenasin niin, että olin Inkaan päin, mutta kädet selvästi selän takana. Osaa istumaan, jos peruutan, muttei ihan suorilta jaloiltaan seisomasta => tarjoaa maahanmenoa => eli tämä tehotreeniin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti