keskiviikko 2. huhtikuuta 2008

31.03.2008 tottista Viilarissa


Heti töiden jälkeen lenkin ohella kävin koko lauman kanssa Viilarissa. Rommin kanssa aloitettiin hypyllä, jonne Rommi suuntasi jo omin nokkineen ja suoritti sitten tokon alokasluokan hyppyn muutamaan otteeseen seisten esteen takana niin topakkana, että katos mamma mä osaan ihan itse. Yritä nyt sitten siinä olla vakava. Hypyn jälkeen otimme vinoestettä muutaman kerran, ylitys sujuu ihan hyvin, mutta kun ei ollut noutokapulaa mukana, niin pallo ei toiminut ihan toivotulla tavalla.


Inkan kanssa ei ollutkaan sitten niin hauskaa, neiti teki ihan omiaan ja loikki hypyn yli miten sattui, kylläkin ihan turvallisesti, mutta vaati paljon hermoja ennenkuin sain hypyn näyttämään edes vähän tokon alokasluokan hypyltä, saati sitten pk-esteen ylitys pallon kanssa, apuohjaaja olisi ollut tarpeellinen tänään. Vinoesteestä ei sitten menty mitenkään, vaikka viimeksi samalla esteellä tehtiin niin varmaa työtä. Muutenkin tuntui menevän koko homma ihan mäkeen.


Seuraavaksi otin Pablolla avoimen luokan hypyn, luoksetuloa, luoksetulon pysäytystä, liikkeestä maahanmenon ja seisomisen. Pablon suoritukselle ei löytynyt moitteen sanaa, aivan loistava pikku-ukko !


Otin sitten Rommin uudelleen ja vuorossa oli sitten luoksetuloa ja seisomista. Samalla hieman seuraamista, mutta siinä ei oikein ollut tarvittavaa potkua.


Illalla sitten suuntasin Rommin ja Inkan kanssa HVK:n yleisiin koulutuksiin. Ensimmäisenä vuorossa oli Rommi, joka ensin toimi häiriökoiran virassa bordercollielle. Rommin kanssa harjoiteltiin seisomista, joka meni tällä kertaa aika hyvin, toki jouduin antamaan pienen vartaloavun, mutta siitäkin huolimatta. Liikkeestä maahanmeno vuorostaan tuotti ongelmaa ja eikä ihan vähän, mutainen kenttä tuntui olevan erittäin "ällö" ja jätkä jäi, joko istumaan tai meni puolittain maahan. Lopulta kouluttaja kehoitti antamaan remmistä hieman pakotetta, mutta siitä jätkä vielä ennestään haras vastaan. Lopulta tehtiin niin, että annoin käsimerkin ja melkoisen voimakkaan käskyn. Tästä Rommi aivankuin olisi aktivoitunut eli suoritti maahanmenon (ei vieläkään nopeasti) ja sen jälkeen seurasi uudella vireellä.


Inkan vuoro oli viimeisenä ja täytyy sanoa, että nyt neidistä löytyi potkua. Aivan mahtava likka. Aloitimme luoksepäästävyydellä ja siitä sitten henkilöryhmää ja liikkeestä istumisen harjoittelua. Henkilöryhmä meni erinomaisesti ja seuraamisesta irtosi kehuja. En käyttänyt namia ollenkaan Inkalle vaan palkkana oli uusi pallo (oli kyllä jo päivällä käytössä). Hetsasin pallolla, käskin istumaan, pallo rintataskuun, seuraa-käsky ja henkilöryhmään. Istuminen ei mennyt ihan yhtä hienosti, tottelee vasta kun annan käsimerkin, joten itse käsky ei tuo toivottua tulosta. Ymmärtää kyllä paikaltaan istu -käskyn.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti