sunnuntai 27. huhtikuuta 2008

16.04.2008 Järvenpäässä tokokoulutus


Keskiviikkona Satun ja Liisan kanssa Järvenpäähän ohjattuun koulutukseen, kouluttajana Riitta Juntunen-Korri.


Rommin kanssa keskustelin Rommin tilanteesta ja lähestyvästä kisasta. Käytiin ensin seuraamista namilla läpi ja pieni pätkä ilman namia. Riitta totesi, että on pirun tarkka siitä, että onko mulla nami nyrkissä, seuraa hyvällä kontaktilla kun nami on nyrkissä, vaikka käsi on housun saumassa, jos ei namia niin herpaantuu. Kehoitti palkkaamaan jonkin aikaa oikealla kädellä. Liikkeestä maahanmeno ja seisominen, koira osaa, joten nyt vaan sopiva äänenpaino käskyille.


Rommin luoksetulon eteentulon ongelmaa mietittiin myös, nyt tietysti teki erinomaisen eteentulon, mutta tätä täytyy harjoitella ennen kisaa.


Riitta oli samaa mieltä kanssani, että ei ennen kisaa kovinkaan paljoa treeniä, namiavusteisesti haen seuraamiseen oikeaa paikkaa ja varmuutta (iloa) sekä leikkimistä sekä yleistä hyvää yhteiseloa. Loppuun otettiin sitten Ruutua ja ihan kivasti se menikin.


Inkan ja Pablon kanssa tein myös pikkuisen harjoituksia Rommin koulutuksen jälkeen. Inkan kanssa seuraamista ja paikallaoloa. Pablon kanssa seuraamista (hu huuu, jätkähän oli korkeassa vireessä, kun suusta kuului vinkumista ja kitinää, peppukin heilahteli). Liikkeestä seisominen/maahanmeno hyvää ja luoksetulon pysäytys ei tälläkertaa oikein onnistunut, tuli vauhdilla kohti ja pysähty vasta melko myöhään, ei auttanut kuin ottaa uudelleen ja nyt pysähtyi hyvin.


Olin juuri lopettamassa Pablon kanssa kuin kolme Espanjanvesikoiraa aloittivat paikallaoloharjoituksen ja kutsuivat meidät mukaan. Kieltäydyin ensin, mutta sitten keksin, että otan Rommin siihen, jos heille sopii. No Rommi pääsi sitten harjoittelemaan vieraassa porukassa ja hyvinhän se meni. Ainoastaan mua harmitti, että en ottanutkaan Pabloa, meinaan muut suorittivat avoimenluokan paikallaolon ja se olisi ollut passeli Pablolle.


Seuraavalla kerralla kokeillaan ruutua Järvenpään koulutuksessa Riitan kanssa niin, että siellä ei ole namia valmiina, vaan joko avustaja heittää tai tulen itse lähemmäksi heittämään sille namin. Tehdään niin, että jätän Rommin istumaan, käyn ruudussa hihkumassa (mukamas jätän sinne jotain) ja lähetän, etenen koiran perässä ja palkkaan sitten siitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti