tiistai 8. huhtikuuta 2008

07.04.2008 Viilarin yleinenkoulutus


Rommi ja Inka osallistuivat HVK:n yleiseen koulutukseen. Rommi oli ensimmäinen minun koiristani ja alkuun otettiin luoksepäästävyyttä ja sen jälkeen tarkasteltiin luoksetulon eteentulon suoruusongelmaa eli Rommi tahtoo nyt tulla eteen mun vasemman jalan kohdalle. Ongelma on seurausta noutokapulan nostoharjoituksista, jolloin mulla on ollut jalka hieman toista edempänä, jotta saataisiin noutoon tiiviyttä.


Otin Rommilla kaksi luoksetuloa, toisen vähän pidemmältä matkalta ja tuli tälläkertaa hieman oikean jalan kohdalle ja seuraavalla kerralla teki hieman lyhyemmältä matkalta oikein hyvän eteentulon, toki voisi olla tiiviimpi, mutta riittävä meille. Katja neuvoi mua lelulla tai namilla (sisäfile jee) ohjaamaan koira reisien väliin niin, että jalat on haarallaan. Aletaan kokeilemaan tätä tapaa vasta tokokokeen jälkeen, nyt ei uskalla kaavaa rikkoa. Nyt harjoitellaan lyhyeltä matkalta. Kentältä poistuttiin niin, että Katja piti Rommia liinassa ja mä juoksin kentän laitaan ja kun Rommi tuli niin vapautin ja annoin lihapullanpalan palkaksi.


Seminaarissa oli näppärä apu luoksetuloon, mutta en usko, että se sopisi Rommille, todennäköisesti saattaa sitten tulla väljyyttä lisää, eikä mulla ole pikkuisia ns. purkkeja tähän hätään.


Tässä välissä kävin viereisellä kentällä ottamassa Inkalla seuraamista ja palkkana narupallo. Eli kentälle, kun koira ottaa kontaktin niin narupallo liikkeelle, napakka istu -käsky, pallo vasemmalle rintataskuun ja seuraa käsky (tein lähinnä ympyrää oikealle tai vasemmalle) - kehu - vapautus - askeleet taakse ja kaivetaan narupallo leikkiä varten - heti kun vastustaa niin voittaa lelun.


Sitten Inka autoon ja Rommi tilalle, muutama seisomisharjoitus ja maahanmeno. Ensimmäinen seisominen onnistui mallikkaasti, toinen onnistui alkuun hyvin, mutta yhtä-äkkiä meni istumaan. Kävin nostamassa seisomaan, mutta en palkannut. Otin pari onnistunutta toistoa. Loppuun luoksetulo, jalat taas hieman harallaan ja ihan lopuksi erittäin lyhyt leikki narupallolla.


Taas vuorostaan Rommi autoon ja Inka tilalle odottamaan vuoroaan kentälle. Siinä odotellessa muutama sivulletulo harjoitus. Inka vuorollaan teki liikkeestä maahanmenon (en pyytänyt seuraamaan), joka oli tyypillinen nätti suoritus, mutta Katjan mukaan voisi olla nopeampi, sellainen "vumps". Ongelma vaan on, että Inka luulee näiden nopeutusharjoitusten olevan hakuun haukkuharjoituksia. Katja ehdotti sitten jotain ruokaa, joten kokeilen seuraavaksi sitä. Hetsataan sitten ruoalla, taitaa kyllä haukkua sitäkin, mutta katsotaan.


Luoksetuloon onkin sitten sama juttu kuin Rommin kanssa eli narupallolla hommiin ja reisiin koira ;o) !


Inkakin lopetti treenit luoksetuloon ja sai kantaa pallon autoon. Palkkasin luoksetulon niin, että vapautin hieman ennenkuin tavoitti minut ja käänsin itseni sivuun ja heitin pallon taakse, kuten Katja kertoi itse tekevänsä.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti