sunnuntai 27. huhtikuuta 2008

27.04.2008 Porvoossa tokokisoissa


Tänään olikin päivä, jota olin jo jännittänyt kovastikkin eli Rommin ensimmäinen virallinen tokokoe. Lauantaina olin antanut Rommille hieman pienemmän ruoka-annoksen, ensin ajattelin, että on paastolla lauantain, mutta tulin sitten toisiin aatoksiin.


Ilmoittautumisessa sain täytettäväksi kilpailukirjan, jonne ensin onnistuin kirjoittamaan Rommin äidin rekisteritunnuksen, kun olin niin hermostunut. Pablon kirjan olin ostanut etukäteen ja täyttänyt kotona, joten sen kanssa ei ollut tälläistä sählinkiä. Sen jälkeen hakemaan koira mikrosirutarkastukseen ja taas takaisin sen jälkeen koira autoon. Onneksi paikalla oli muutama tuttukin, joten ei tarvinnut yksin jännittää.


Kilpailunumero oli 10 ja olimme toisessa paikallaoloryhmässä. Hain koiran vasta kun ensimmäinen ryhmä aloitti paikallaolon. Suuta kuivasi aivan älyttömästi kun ensin juoksin hakemaan koiran. Ennen tuomarin tarkastusta aktivoin Rommia hieman nakinpaloilla. Luoksepäästävyyttä jännitin, mutta se meni ihan hyvin ja paikallaolo kanssa, vaikka lopussa alkoi jo omat jalat täristä odottaessa käskyä palata koirien luokse.


Tässä Rommin pisteet:


Porvoo 27.04.2008, alokasluokka


Liikkeet 1 - 2 (+9) tuomari Ossi Harjula, Liikkeet 3 - 8 (+9) tuomari Hannele Pörsti


1. Luoksepäästävyys 10


2. Paikalla makaaminen 10


3. Seuraaminen kytkettynä 9


4. Seuraaminen vapaana 9


5. Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 8 1/2


6. Luoksetulo 8


7. Seisominen seuraamisen yhteydessä 8


8. Estehyppy 8


9. Kokonaisvaikutus 9


Yhteensä: 176 pistettä, 1. tulos


Sijoitus: 5/46 (3 koirakkoa taisi kuitenkin olla poissa)


Saimme samat pisteet kuin kolmas ja neljäs, mutta he taisivat saada TK1 tulokset, kun sijoittuivat ennen meitä. Viisi ensimmäistä siis palkittiin ja Rommi sai palkinnoksi Royal Canin ruokasäkin, ruokakupin ja suklaasuukkoja ohjaajalle.


Pörsti huomautti seuraamisessa, että koira painostaa minua liikkumaan vinoon, mutta sanoin, että ei se sitä tee vaan en osaa kävellä suoraan, joten Pörsti huomautti, että "sinun täytyy opetella kävelemään suoraan", joten voisiko tästä ymmärtää, että pisteitä olisi tullut lisää seuraamisesta, jos osaisin kävellä suoraan, voi apua !


Muuten en muista tai osaa sanoa mistä tuli pistemenetyksiä, sen verran usvassa koko kilpailu nyt mielessäni on. Hypyssä pisteet meni siinä, että Rommi liikahti hieman pysähdyttyään seisomaan. Myöskin mietin, että nousiko Rommi maahanmenosta ylös ekalla käskyllä vai toistinko sen, en sitten muista millään. Luoksetulo oli myös hyvin epätyypillinen Rommille, sehän tulee yleensä hyvällä vauhdilla, nyt lähti laukkaan, mutta hidasti raviin, eteentulo ei kuitenkaan ollut kauhean huono ja sivulle tuli ihan mielestäni hyvin. Olisiko vaikuttanut se, ettei saa palkkaa (namia) tai sitten mun kehut maahanmenon jälkeen oli liian laimeat !


Seuraavaa kisaa varten on harjoiteltava noita liikkeiden välejä, kovasti yritti tarjota maahanmenoa liikkeiden välissä, onneksi kuitenkin "valmis" sanan jälkeen ei tälläistä esiintynyt, mutta jatkossa täytyy kiinnittää huomiota tähänkin asiaan. Onneksi pystyin itse pitämään pääni kylmänä näistä huolimatta, joten eivät vaikuttaneet suoritukseen. Tuomari totesikin, että vieläkös se jaksaisi seuraavan liikkeen :o), ei siinä mitään hyvinhän se jaksoi !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti