tiistai 8. huhtikuuta 2008

04.04.2008 Ojangossa agilityä ja tottista


Töiden jälkeen päätin lähteä käymään Ojangossa, kun ilma oli niin upea ja halusin käydä hieman testaamassa Pablon estevarmuutta.


Ensimmäisenä tein Pablon kanssa pientä rataa jo valmiiksi rakennetulla radalla, lähinnä keppejä ja puomia. Kepeillä käytin uutta ns. kannustusta, joka toimii mielestäni oikein hyvin. Hieman on vaarana, että vedän sitä liikaa ja saattaa jättää sitten viimeisen välin tekemättä, kun etenen niin paljon edemmäksi kun koira. Puomia meni ihan reippaasti, hieman näkyvillä, että helpommin ottaa putken, kun putken suu oli siinä puomin ylösnousun kumallakin puolella, toinen vähän enemmän tyrkyllä kuin toinen pää. Tästä jäi kuitenkin hyvä maku !


Inkan kanssa otettiin myös vähän kaikkia esteitä, lukuunottamatta keinua ja pituutta. Muutaman kerran yritti mennä riman alta, joten laskin hieman rimoja alemmas. Vielä neljän hypyn sarja ei ihan sujuvasti mene kun olen koiran vieressä. Puomille meni reippaasti siitä päästä missä ei ollut putkea, ei kestä vielä, että irtoan vierestä liian kauas.


Viimeisenä otin Rommin kanssa muutaman esteen, mutta jätkä kävi vähän kierroksilla ja täytyi lopulta ottaa jo ihan hallintaan, kun olisi vaan halunut mennä A:ta edestakaisin ja ihan omaan tahtiinsa :o), saatiin sitten lopulta vähän rataakin suoritettua. Loppuun kävin väsäämässä kujakepit kuntoon ja harjoittelin niillä, hieman vaati itseltä kärsivällisyyttä, kun ei ollut apuohjaajaa, vaan piti jättää koira istumaan keppien sisäänmenoon ja sitten pyytää odottamaan kun itse siirtyi ensin puoleenväliin ja lopuksi onnistuin siirtymään keppirivin loppuun. Tästä innostuneena hain vielä Inkan tekemään samaa harjoitusta käyttäen narupalloa palkkana, vaati neidiltä aikapaljon pysyä nahoissaan odottamassa, että saa tulla ja muutaman kerran tulikin väärästä välistä ulos, mutta sain muutaman todella hyvän toiston.


Agilityn jälkeen siirryin pk-kentälle, jossa Rommin kanssa otin ensin noudon ja sen jälkeen A-estettä noudolla, niin matalalla kuin korkeammalla. Loppuun sitten eteenmeno, pallon olin vienyt kentän päähän Rommin ollessa vielä autossa. Rommin näki kyllä pallon viennin, mutta siinä välissä otin noita noutoja. Pablon kanssa tehtiin avoimenluokan hyppyä osissa ja pätkä seuraamista sekä luoksetulo oikein hyvällä vauhdilla. Inkan kanssa patukalla noutoa A-esteellä, pätkä seuraamista palkkana narupallo ja loppuun eteenmeno, joka meni myös yllättävän hyvin, kun pallo tälläkertaa vietiin myös ennenkuin aloitin treenin eli tässätapauksessa likka näki myös pallon viennin.


Ainoastaan Rommin otin kahteen kertaan, jolloin harjoiteltiin alokasluokan tokohyppyä, ihan vaan irtoamista ja sitten esteen taakana seisomista minun siirtyessä viereen. Viimeisenä otin luoksetuloa läheltä ja pari kauempaa niin, että pidin jalat hieman harallaan, jolloin luoksetulo on suora.


Tähän oli hyvä lopettaa, kun kentälle valui muitakin treenaamaan, joten lähdin viemään koiria pienelle pissatuslenkille lähimetsään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti