tiistai 8. huhtikuuta 2008

06.04.2008 Agilitykisat Purinalla


Sunnuntai olikin jännittävä päivä, kun Pablo starttasi pitkästä aikaa agilityssä kilpailuissa. Vaikka nollatulosta ei tullutkaan tänään niin olin niin tyytyväinen koiran esitykseen ja ei se nollakaan ollut kaukana, epävarmuuttani itse mokasin, kun varmistelin putkien päitä. Johtuneen vähäisestä harjoittelusta sekä niistä kaikista ongelmista mitä talviharjoittelu toi mukanaan. Tavoitteena oli saada koiralle iloinen mieli ja se saavutettiin.


Ensimmäinen rata sujui hyvin, mutta tosiaan siitä tuli hylky, kun ohjasin Pablon niin voimakkaasti pois toisen putkenpään kohdalla, että se sitten irtosi viereiselle esteelle ja meni renkaasta läpi. Siitä sitten piti ohjata jätkä putkeen pimeeseenputkikulmaan. Radan lopulla Pablo ei suorittanut kepeillä viimeistä väliä, mutta en sitä huomannut. Käytin uutta kannustus "huutoa", jonka aikana etenen koiran edelle ja tällä kertaa ehkä vähän liikaa. Vauhti oli hyvä ja Pablo oli innokas ja mikä parasta ei epäröinyt puomilla tai missään muussakaan kohtaa ja vastasi ohjaukseen hyvin.


Tältä radalta tuli vain yksi nollatulos ja yhteensä vain 9 tulosta, vaikka koiria oli ilmoittatunut luokkaan yli neljäkymmentä. Toinen rata tuntui vielä vaikeammalta ja aluksi luulin sen olevan liian vaikea meille, mutta loppujen lopuksi se tuntui sopivan Pablolle erinomaisesti. Tulos meillä oli viisi virhettä, mutta rata meni ihanneajan puitteissa ja kontaktivirhe tuli puomin alastulolta. Tässäkin vaiheessa ajatukseni olivat enemmän seuraavalla esteellä eli taas siinä, kuinka saan jätkän oikeaan päähän putkea. Se koitui tänään kohtaloksi, vaikka normaalilla ohjauksella tuskin näitä virheitä olisi tullut, varsinkaan sillä ensimmäisellä radalla.


Loppupäivä menikin sitten 3. luokan radalla töissä ja siinä saikin sitten todeta, että tuo samakohta mikä koitui meidän kohtaloksi puomilla toistui monella tämän radan koirakolla, joko väärä putken pää tai kontaktivirhe puomin alastulossa.


Nyt voin sitten ilmoittaa Pablon seuraaviin kisoihin, keväällä ei kuitenkaan taideta ottaa kuin kahdet tai kolmet kisat, kun sopivia päiviä ei tunnu löytyvän aikataulusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti