torstai 7. elokuuta 2008

26.07.2008 Scy:n tokoleiri


Aikaisin aamulla auton nokka kohti Paimiota tokoleirille Pablon ja Rommin kanssa. Pablo lähti tuuraamaan Inkaa ja hyvin tuurasikin, voi sitä intoa mitä se osoitti, hellyyttävä koira !


En enää tänne blogiin kirjoita kovin tarkkoja kuvauksia treeneistä vaan aloitin taas pitämään treenipäiväkirjaa ihan vihkoon. Yritän nyt kuitenkin jotain tänne raapustella jatkossakin, mutta en enää niin tarkasti.


Leirillä meillä oli huonekaverina jo pk-leiriltäkin tututu Maiju ja lyhytkarvainen collie narttu Wanda. Kouluttajana meillä alo/avo luokassa toimi Varpu Siivonen, joka oli minulle jo tuttu pk-toimikunnan järjestämästä tottispäivästä Hyvinkäällä viime vuoden loppupuolelta. Varpulta sain silloin erinomaisia ohjeita, joiden avulla olen Inka kouluttanut varsinkin jättävissä liikkeissä.


Aloitimme treenaamisen kontakteilla ja päädyttiin treenaamaan melkolailla samalla tavalla kuin olemme nyt muutaman viikon teheet, mutta muutimme harjoitusta niin, että ei käytetä minkäänlaisia pakotteita, koira saa älytä aivan itse mistä se saa sen palkan eli ei yritetä estää mitenkään sen katsomista muualle, palkka vain kuitenkin tulee ohjaajalta, mistään muusta ei tule palkaa kuin ohjaajaan ottamalla kontaktia.


Varpu alkuun käytti namipussia, sitten narulelua ja palloa. Toinen kontaktiharjoitus toimi niin, että Varpu seisoi mun edessä ja sieltä nyökkäsi kun sain palkita. Käytin suurimmaksi osaksi palkkana namia.


Otimme lisäksi peruutuksen kautta muutaman askeleen seuraamista. Pablon kanssa lisäksi harjoiteltiin täyskäännöstä oikealle ja käännöksiä. Varsinkin Pablon kanssa sain kyllä itse liikuntaa oikein tosissaan.


Lauantaina treenattiin  lisäksi paikallaoloa ja toisella kierroksella hyppyä ja luoksetuloa. Pablokin teki erinomaisen pysähdyksen.


Iltasella käytiin saunassa ja vietettiin loppuilta grillillä paistamassa makkaraa. Puolenyön aikaan painuimme nukkumaan, jotta aamulla jaksaisi taas treenata täysillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti