keskiviikko 6. elokuuta 2008

22.07.2008 Rommin tottis Kirkkonummella


Aamupäivällä Tarja kävi hakemassa Inkan, joten meillä helpottaa Pablon kanssa, kun jätkän ei tarvitse höheltää enää. Inkan juoksu ilmeisesti aiheutti Pablon kanssa ongelmia siinä tiistain agilitykisassa Riihimäellä. Ihmettelinkin miksi se käyttäytyi niin poikkeavasti, on todella harvinaista, että meidän Pablo äijäilee niin voimakkaasti ja murisee muille koirille. Myöskin se varastaminen lähdössä ja radalla tottelemattomuus olikin sitten ihan vaan Inkan juoksun aiheuttamaa.


Pk-ryhmä kokoontui taas Kirkkonummella. Rommi oli viikonlopun jälkeen yllättävän väsynyt ja haluton hommiin, osaltaan varmaan myös Inkan juoksulla jonkinlainen vaikutus. Rommi on aina halukas lähtemään mun mukaan ja nyt oli ensimmäinen kerta kun se painui meidän sänkyyn, kun olin lähdössä. Ei tuntunut innostuvan edes Katin Geenan ja Leegon ahtautuessa autoon.


Rommi aloitti ensimmäisenä. Aloitimme kontaktiharjoituksilla ja liikkeellelähdöillä. Mielestäni kontakti oli huonompi kuin Katin kanssa harjoitellessa, luulenpa, että ns. remmillä häirintä on syynä. Tälläkertaa otimme myös seuraamista, apuohjaaja aivan takana hiillostamassa ja kouluttaja Susanna aivan Rommin vasemmalla sivulla, taisi jätkä ottaa siitäkin painetta. Seuraamispaikka ja suoruus hyvä, mutta kontaktia ei alkuunkaan, mun piti remmillä vaatia, mutta nyppyillä ei ollut mitään tehoa. Mua pyydettiin vaatimaan ns. "suuttumalla" ja sen kautta tulikin vähän ryhtiä koiraan.


Kouluttaja päätyikin, että jatkamme kontakti treeniä ja tälläkertaa häirötä sitten riittikin. Palloa viskottiin Rommin editse, apukouluttaja kontassi meidän edessä ja niin edelleen. Aivan tajutonta, mutta erinomainen harjoitus, tälläistä kun tämä olisi ollut alusta alkaen. Namilla Rommi toki tälläisessä tilanteessa pelaa, mutta mulla ei ollut mitään, pallokin oli kouluttajalla häiriöleluna. Nypytys ei tehoa, joten mun piti hieman vaatia ns. taas ärähtämällä eli vaatia, vaatia ja taas kerran vaatia.


Ongelmia aiheuttaa myöskin palkkaus, joku kun on niin onneton siinä, käsi lähtee tavoittelemaan palkkaa liian aikaisin ja siinä vaiheessa itse vielä lähden kiihdyttämään vauhtia, voihan pee...., nyt siis pitäisi saada kaaliin hyvä - tsip - ja käsi liikkeeseen heittämään palkan klo 9 - 10 (heitän kaiken lisäksi jonnekkin ihan muualle) !


Kierros saatiin kunnialla päätökseen, mutta suoritukseen tuntui vaikuttavan myös mun oma mieliala, kun tiesin, että Rommi oli jo kotona haluton.


Ennen Rommin toista kierrosta, pääsin harjoittelemaan apuohjaajan roolia eli kävelemään Geenan ja Katin takana ja estämään liinalla Geenaa edistämästä tai avautumisesta vasemmalle. Sain kokoajan ohjeita Susannalta ja apuohjaajalta !


Rommin toinen kierros olikin jo parempi. Koira oli taas kuin toinen eli vire oli noussut valtavasti. Harjoittelimme jäävät liikkeet ja tälläkertaa ne menivät erinomaisesti. Seuraavaksi mun on vähennettävä käsiavustusta, siis tokihan mun koirat osaa käskyt ilman käsiavustusta, mutta nyt on tarkoitus saada Rommi reagoimaan nopeasti käskyyn ja maahanmenoa yritettään korjata edes hissimäiseksi, jos ei ihan saada etupäätä menemään alas ensimmäisenä. Varsinkin seisominen sai kehuja !


Viimeisenä treenasin Rommin kanssa noutoa, ennen suoritusta istuimme kuin intiaanit pienessä piirissä ja keskustelimme mitä olemme tekemässä. Rommikin sai sitten olla yhtenä jäsenenä siinä piirissä ja pysyi rentona ja hiljaisena, kyllä lämitti mieltä, mun mussukka käyttäytyi noin hienosti ja suhtautui ihmisiin niin rennosti. Noutoliikkeen otimme sitten peräti kolmeen kertaan ja ohjaaja sai sitten juosta tosissaan. Ensin heitin kapulan ja sen jälkeen apuohjaaja heitti sen kauemmas, siitä sitten koiran ottaessa kapulan, huusin "hyvä" ja lähdin pinkoo täysii (tai ainakin olisi ollut tarkoitus) toiseen suuntaan. Jouduin uusimaan homman kolmeen kertaan ennenkuin kouluttaja oli tyytyväinen, tumpelo ohjaaja, ei siis koira :-) !


Treeneistä jäi kuitenkin hyvä maku, kun Rommi loppua kohden tuntui paremmalta. On hyvä kun saatiin tämä porukka kasaan ja Kati sai Susannan meitä hieman neuvomaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti