sunnuntai 24. elokuuta 2008

16.08.2008 tokokoe Hyvinkää


Pablon kanssa startattiin Hyvinkäällä tokokokeen avoimessa luokassa. Suoritusvuoro oli luokan ensimmäinen ja jouduimme yllättäin myös starttaamaan kehään heti paikallaolon jälkeen, kun seuraavasta ryhmästä puuttui vielä yksi koirakko. En ehtinyt virittää Pabloa ollenkaan ja se kostautui seisomisen nollana, kun en ehtinyt ottaa seisomista ennen kehään menoa, kuten olin suunnitellut. En tiennyt kuinka herkästi Pablo reagoisi käskyyn ja annoin turhan painokkaan käskyn, jonka seurauksena Pablo oli ensin seisahtunut hyvin, mutta sitten tuomarin mukaan ollut sen näköinen, että "tämä taisi ollakkin istu-liike". Hieman Pablo myös jätätti liikkeen valmistelevassa osuudessa, kiri kyllä sitten kiinni ennen käskyä, ollaan varmaan liikaa harjoiteltu alokasluokaa varten, että maahanmenon jälkeen tulee luoksetulo, en tiedä !


Pablon vire oli kokoajan erinomainen ja kesti palkkaamattomuuden hyvin (toivotaan, että jatkossakin). Eniten olin etukäteen stressannut, että mitenköhän käy, kun palkkaa ei tipu, mutta taputus näytti riittävän oikein hyvin tälläkertaa. Perusasentoon nousut onnistuivat kaikki, josta olin erittäin tyytyväinen sekä lisäksi sivulletulot olivat suoria, vähän niihin voisi saada lisävauhtia, mutta ei ollut näkyvillä kuitenkaan mitään rauhoittavaa hidastelua. Vaikeinta Pablon kanssa on liikkeiden välit eli saada siirrettyä se seuraavaan liikkeeseen mahdollisemman vaivatta :o) !


Pään vaivaa tulevaisuudessa tuottaa tuo eteentuleminen luoksetulossa, noudossa ja hypyssä. Jäi mietittäväksi kisan jälkeen, että opetanko tulemaan suoraan sivulle, kun näyttää tippuvan yksi piste jokaisesta eteentulosta. Pablolla on jännä tapa tulla ensin tosi lähelle ja hieman tönäistä ja siitä sitten peruuttaa istumaan. Ei ole löytynyt vielä tähän apua !


Pablon tulos 153 pistettä ja II-tulos. Ykköstulos siis erittäin lähellä, jos seisominen ei olisi mennyt nollille.


Paikallaolo 10
Seuraaminen 7 (Pysähdyksissä kiersi minut / kontakti tippui välillä, mutta oli odotettua parempi)
Liikkeestä maahanmeno 9 (Ei tietoa pistementyksestä)
Liikkestä seisominen 0 (Liian painostava käsky / muistutti istu-käskyä / liikkeiden järjestys vaihtui)
Luoksetulo 8 (Hyvä vauhti / pysähdys hyvä / eteentulosta pistemenetykset)
Nouto 7 (Pysyi hyvin sivulla / lähti hyvin / nosti kapulan, mutta leikki sillä / eteentulo kaukana )
Kaukokäskyt 9 (Yksi ylimääräinen käsky / ensimmäinen käsimerkki löysä ja unohdin suullisen käskyn)
Hyppy 9 (Eteentulo taas pudotti pisteet)
Kokonaisvaikutus 8


Kisasta jäi 2. tuloksesta huolimatta hyvä maku suuhun. Olin erittäin tyytyväinen Pablon tekemiseen ja pystyin itsekkin vähän edes ajattelemaan liikkeiden välissä :o) !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti