keskiviikko 2. toukokuuta 2018

29.04.2018 tokoa ja esineruutua / keppiruutu (Tarmollle makkararuutu nro 5)

Sunnuntaina Heidin kanssa viimeinen hallivuoro Tuusulan hallilla ja sen jälkeen tehtiin vielä esineruutua ja keppitreeniä koirille.

Hallilla pääsi ensin Tarmo treenaamaan ja pieni poika oli niin innoissaan päästessään tekemään hommia.

TARMO

  • Leikkiminen Toivon naruleluilla, joissa vähän enemmän kahvaa
  • Seuraamista imuttamalla
  • Merkin kiertoa / namilla ei ihan toiminut kunnolla, mutta lelulla oikein hyvin
  • Pentuluoksetuloa
TOIVO

  • Luoksetulon pysäytystä / kolme kertaa pysäytys ja viimeisellä läpijuoksu
  • Tunnistusnouto x 2 / ensimmäisen suoritti ravilla ja matka oli alle 10 metriä, joten tehtiin vielä toinen eri kohtaan

  • L:n istuminen / istu käskyllä istui ihan hyvin ja nopeasti, tein kumpaankin kohtaan istumisen
Heidin hakiessa Riemua autosta otin Toivolla vielä metrisen pressuesteen ihan alkeisharjoituksella eli laitoin Toivon istumaan ja menin esteen taakse ohjaamaan Toivon turvallisesti yli tarpeeksi korkealta ja hyvin se sieltä liisi yli. Ei olla talven aikana otettu täällä hyppyä kapulalla ja nyt en halunnut muutenkaan ottaa estettä kokonaisuudessa, kun Toivo voi olla hiukan jumissa talven jäljiltä.

Riemun treenien lopulla tehtiin sitten voittajaluokan paikallaolot ja Toivo oli mielestäni aika kivasti. Ainakin paremmin kuin viime torstaina.

Tosin heti treenien päätyttyä tavaroita kerättäessä Toivolta katosi täysin kuulo ja järki, kun se syöksyi Riemun selkään ylös aivan kuin Riemulla olisi parhaat päivät menossa. Kaiken lisäksi Riemun juoksut pitäisi tulla vasta loppuvuonna, joten ihan tuota Toivolta ei olisi odotellut.

****

Treenien jälkeen Toivo ja Tarmo pääsivät leikkimään Riemun, Sansan ja Vapun kanssa. Tällä kertaa Sansalla ja Tarmolla meni leikit yksiin ja kovin hauskaa näytti olevan. Viimeksi Sansa oli sitä mieltä, että pentu olisi voinut mennä muualle, mutta nyt ne olivat kuin parhaat kaverit :) !

Toivo taas juosta viipotti tyttöjen perässä, mutta kovin laiskaa se on silloin, kun sen pitää jahdata toisia, vaikka ne olisi tyttöjä. Toivo haluaa juosta edellä ja porukan kärjessä, silloin sitä vauhtia löytyy kunnolla !

****

Sitten vielä esineruutua Toivolle ja Riemulle kapealla kaistaleella ja vesisateessa.

Toivolle tein nyt samalla kaavalla kuin aikaisemmin eli vein itse ensimmäisen ja ruudussa oli pari muuta esinettä valmiina. Ihan kivasti Toivo toi ja nyt alkaa vähän tosiaan hälvenemään se epävarmuus työskentelystä, mutta pitkä matka tästä on ihan oikeaan esineruutuun ja tyhjiin pistoihin, joissa ei lannistuisi, kun mitään ei löydy. Samoin siihen, että se nenä oikeasti olisi auki !

Mutta kaksi esinettä nousi ihan kivasti, joten enempää ei sitten otettu Toivolle.

Jälkikeppien harjoitteluun tehtiin sitten 3 x 3 metrinen ruutu, jonka Heidi talloi ja ripotteli sinne keppejä muutaman. Toivo haki kyllä hyvin, mutta jotenkin tällä tyylillä en varmaan enää jatka, tehdään mieluiten ihan kunnon suora jälki, johon ripotellaan tiheästi keppejä tai vaikka ihan suoralle polulle. Ehkä ihan vieraan ihmisen kanssa tällaisen voisi tehdä uudella hajulla, mutta ei enää tutun ihmisen hajulla.

****

TARMO (Makkararuutu nro 5)

Ennen kotiin lähtöä pysäytin auton pienen nurmi pläntin kohdalle ja talloin makkararuudun Tarmolle ja ripottelin sinne pilkottuja nakinpaloja. Kyllä Tarmo ihan hyvin niitä sieltä suuhunsa naposteli !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti