maanantai 21. toukokuuta 2018

02.05.2018 - 11.05.2018 treeniä ja reissaamista (Tarmon makkararuutu nro 7 ja 8, omaruoka)

02.05.2018 oltiin treenaamassa Talissa HPH:n koulutuksessa ensimmäistä kertaa tänä keväänä ja Tarmokin pääsi mukaan. Vähän tehtiin Toivon kanssa seuraamista, hyppyjä ja paikallaoloa. Tarmo teki niitä vakio juttujaan ja vähän Terhi halusi muuttaa Tarmon seuraamisasentoa niin, että laskin kättä hieman alemmas. Aika kivasti Tarmo jaksaa keskittyä ja olla kiinnostunut tekemisestä, leikkiminen ei suju ihan rennosti ja siihen vaikuttanee myös hampaiden vaihtuminen, ei kait se kauhean kivaa ole veri suussa leikkiä.

03.05.2018 oli sitten viimeinen virallinen kerta talven tokokurssia ja aiheena omat ongelmat. Joihin meillä valikoitui tunnistusnouto. Tällä kertaa valitettavasti ensimmäisellä kerralla häiriötä oli liikaa ja se vaikutti Toivon tekemiseen. Täytyi pyytää muita poistumaan meidän ajaksi kentältä ja siirryttiin vähän kauemmas naapurikentän flyball treenaajien lähettyviltä. Sen jälkeen Toivo pystyi tekemään paremmin. Paikallaoloja sitten vielä lisäksi ja yllättäen Toivolla oli tosi vaikeaa mennä maahan, ei reagoinut ensimmäiseen käskyyn ollenkaan alas menossa, ylös kyllä nousi ihan reippaasti. Edellisellä viikolla oli myös ongelmia jäävissä !

Lauantaina 05.05.2018 oltiin Kotkassa Inkan kasvattajan luona koko koiralauman kanssa ja samalle päivälle vielä osui colliekävely Kotkan lentokentän läheisyydessä. Paikalla ei ollut montaa lenkkeilijää, mutta ihan tarpeeksi niin, että Tarmolla oli hauskaa. Löysi sopivaa seuraa nuoresta pinseri uroksesta !

Toivo ensikertaa käyttäytyi vähän huonosti tai miten sen nyt ottaa. Yleensä Toivo on ollut niin hirveän kiltti, mutta nyt sitten osoitti nuoremmalle urokselle, ettei hänen selkään hypitä ja vanhempi uros, joka yritti puuttua tilanteeseen sai myös tuntea, että sitä ei suvaittu. Loppulenkki kuitenkin meni ihan hyvin ja Toivo kulki rinta rottingilla loppumatkan ja uskoi kiltisti, kun käskin jättämään toiset urokset ja jatkamaan matkaa.

Sunnuntaina 06.05.2018 ehdittiin käydä Tuusulassa taas jäljestämässä Toivon kanssa ja Tarmolle tehtiin makkararuutu nro 7. Jälki oli vain ihan suora lähellä tietä ja jana oli sellaiset 15 -10 metriä oikealle. Toivo meinasi jättää keppejä nostamatta ja kahdesta taisi mennä yli ja kaksi vaadin nostamaan eli neljä keppiä taisi tulla vain oma-aloitteisesti. Tein vielä lenkin jälkeen erikseen keppisuoran, jonka alkuun jätin Toivon katsomaan, että jätän keppejä jäljelle. Nämä taas nousi todella hyvin ylös. Kävin vielä kotimatkalla ottamassa Heurekalla tottista Toivon kanssa, esteitä toki ei ollut, mutta tehtiin vaan tasamaanouto.

Maanantaina lähdettiin lomalla käymään Raumassa koko koiralauman kanssa ja Tarmo pysyi koko reissun ihan sisäsiistinä. Nätisti olivat hotellissa, lukuun ottamatta, että  Toivo opetteli avaamaan huoneen oven. Tarvittiin vähän kekseliäisyyttä, jotta saatiin pidettyä Toivo pois ovelta.

Hotelli Vanha Rauma oli kyllä erinomainen paikka yöpyä koirien kanssa ja eivät yhtään pentuakaan karsastaneet vaan aina respan tytöt oli näitä paijaamassa ja ihastelemassa. Nämä pari päivää Raumassa oli todella mukavia, kun saimme vielä oppaaksi Jukan entisen työkaverin, joka asuu Raumassa.

Täältä sitten lähdettiin Turun kautta kotiin ja käytiin moikkaamassa Jukan siskoa, joka nykyään asuu Turussa.

09.05.2018 illalla Toivon ja Tarmon (Inkakin oli mukana) kanssa treenaamassa Torpparinmäessä tokoa Mariannen kanssa. Toivo toimi kyllä ihan kivasti, vaikka olikin päivän aikana matkustanut Raumalta Helsinkiin ja kentällä oli aika lämmin. Tehtiin melkein koko voittajaluokan setti, mutta hyppynouto jäi pois, kun en jaksanut raahata sitä mukana, tosin Mariannella näytti olevan se autossa.

10.05.2018 jatkettiin tokon treenaamista Heurekalla Pian, Merjan ja Mervin kanssa. Saatiinkin oikein kivat treenit aikaiseksi. Toivo oli tosin mielestäni vähän levoton, ihan myös paikallaoloissa. Pia sanoikin, että sen kanssa pitäisi näitä alkuja treenaa tosi paljon, koska niissä se nimenomaan alkaa herpaantua ja keskittyy liikaa häiriöihin. Tehtiin jääviä, luoksetuloa ja ruutua sekä tunnistusnoutoa.

11.05.2018 Toivolle jälkeä aamulla Tuusulassa ja Tarmon makkararuutu nro 8 ja sekin taas tehtiin ihan Tarmon omalla ruoalla. Esineruutua en jaksanut enää tehdä jäljen jälkeen vaan lähdettiin sitten lenkille.

Toivon jälki oli aika pitkä ja kaikki kepit nousi ihan kivasti ja kulmistakin selvisi hyvin, joten olin tosi tyytyväinen Toivon työskentelyyn. Jana oli taas kerran oikealle ja sen Toivo selvitti ihan hyvin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti