keskiviikko 2. toukokuuta 2018

01.05.2018 Vappupäivänä jälkeä ja esineruutua (Tarmolle makkararuutu nro 6)

Kävin taas koko konkkaronkan kanssa metsässä samoilemassa, mutta sitä ennen tehtiin jälkeä ja esineruutua Toivon kanssa sekä Tarmolle makkararuutu metsään, tosin taas tehtiin se Tarmon aamuruoalla eli turvotetulla kuivanappulalla.

Toivo teki ensin janan, jonka jälkeen tuli yksi kulma ja sitten se päättyi keppiin.

TOIVO

Janaharjoitus ja jälki

  • Jana 15 - 20 metriä, jälki vasemmalle, yksi kulma oikealle ja keppi
  • Jana 20 - 30 metriä, jälki vasemmalle, yksi polun ylitys, kuusi kulmaa, kaksi vasemmalle, neljä oikealle, 5/6 kepeistä löytyi / ensimmäinen kulma vasemmalle, hukkui jälki tai no Toivo oli jo lähdössä oikeaan suuntaan vähän etsittyään, mutta liina tarttui puuhun ja sen jälkeen sitten kesti hetki ennen kuin löysi jäljen, kun pyöri ja pyöri, tämän kulman jälkeen ei noussut keppi, ei edes reagoinut (tosin en itsekkään sitä jälkikäteen löytänyt, kun kävin etsimässä), mutta muut kepit löytyi helposti / en pahemmin merkannut jälkeä, kuin kepit ja yhden kulman ja yksi välimerkki / jäljen mittaa en laskenut, mutta kyllä se alokasluokan jäljen pituinen ehkä oli juuri ja juuri.
Janalla tein sellaisen huomion, että kun lähti vähän viistosi taas vasemmalle niin pysäytin ja kädellä oikaisin kulmaa kohti päätymerkkiä niin Toivo kummallakin kerralla korjasi itsensä linjan sinne minne osoitin. Täytyy tarkentaa omaa asentoa, että osoitan tosiaan suoraan eteen, eikä varpaat tai olkapää osoita vinoon vasemmalle.

Esineruutu

  • Ruutu 10 x 50
  • Ensimmäinen esine ilman apuja
  • Toinen esine kävin näyttämässä varmuuden vuoksi (motivaatio pidettävä yllä)
Nyt tuntui, että Toivo oli vähän sitkeämpi kuin viimeksi eli alkaako se vähän päästä kartalle hommasta. Sama kuvio tosin toistui, että se yrittää ensin samaan nurkkaan mistä edellinen löytyi kapealla kaistaleella, mutta sitten se teki töitä ihan kivasti.

TARMO (makkararuutu nro 6)

Samalla kaavalla kuin viimeksi söi Tarmo aamuruoan maasta metsässä ja nyt on päässyt poika jo jyvälle asiasta. Hienosti korjaa takaisin ruutuun, jos ajautuu ulkopuolelle ja paljon helpomman näköisesti namut katosi toisen suuhun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti