keskiviikko 2. toukokuuta 2018

28.04.2018 Tuusulassa janoja ja esineruutua (Tarmo makkararuutu nro 4.)

Aamulla aikaisin kohti Tuusulaa ja tekemään Toivolle janoja. Onnistuin sitten tekemään oikealle kaikki viisi janaa, että sitten olenkin hyvä suunnittelemaan, auts !

Yhdessä jäljistä meni myös kulma, mutta muut oli lähinnä suoria ja Toivo lähti kyllä aika hyvin ja huomasin siinä lähettäessä, että ongelmaa tuottaa, jos lähetyskäsi on liian lähellä Toivon päätä eli reippaasti käsi edemmäs ja näin saan sen menemään suorempaa. Kepit janoilta nosti yhtä hyvin kuin viimeksi itse jäljeltä viikko aikaisemmin.

Esineruudun tein hyvin selvään maastoon ja käytin puuriviä apuna. Nyt olen tehnyt todella kapeita ruutuja noin 10 metriä x 50 metriä, jotta saan sen etenemään suoraan. Toivo sai nähdä ensimmäisen esineen viennin ja sen jälkeen vasta lähetin, mutta jostain syystä aina hakeutuu ruudun toiseen kulmaan. Vähän on vielä kiinni niissä tallotuissa jäljissä eli sortuu jäljestämään.

Toisella lähetyksellä en enää näyttänyt vaan lähetin suoraan, kun ruudussa oli kaksi esinettä takarajalla, toinen se minkä näytin ja toinen piilossa pienen kuusen alla. No nyt näyttää, että alkaa olemaan vähän edes juonessa kiinni, joten hieno juttu.

****

Tarmo taas sai tehdä Toivon janojen vanhenemisen aikana yhden ns. makkararuudun metsässä. Tosin sinne ei tullut makkaraa vaan Tarmon aamuruoka ilman lihoja. Nyt annoin Tarmon nähdä, kun teen ruudun niin se selvästi sai aikaiseksi sen, että poju oli paremmin kartalla.

Loppuun annan syödä vielä vähän rasiasta ns. loppupalkkana, en tiedä onko järkevää saada sitten loppuun näin helposti sitä sapuskaa :) !

****

Lopuksi käytiin koko porukalla lenkillä ja Tarmo harjoitteli taas mukana pysymistä ja paremmin se pitää minua silmällä kuin isänsä, joka porhaltaa pitkin metsää ihan liian etäällä ja saan välillä karjua sen takaisin. Toki Toivokin nykyään pitää minua paremmin silmällä kuin nuorena, mutta kyllä se turhan itsenäisesti liikkuu metsässä.

Inka nauttii kyllä näistä metsälenkeistä Tuusulassa oikein tosissaan, vaikka ei sitten enää koko päivänä haluaisi lenkille. Väsynyt ja vanhaa kroppaa taitaa hieman raskaampi liikunta kolottaa, mutta ainakin mielellään tuolla samoilee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti