maanantai 21. toukokuuta 2018

20.05.2018 Tokokoe Nummi-Pusula (Lohja) / VOI 3. tulos 212,5 pistettä ja sijoitus 1/3

No niin yksi kallis kisaharkka taas takana, kun tosiaan olin ilmoittanut Toivon voittajan kokeeseen. Toisaalta olisi jo tehnyt mieli olla menemättä, mutta kuten Jessica sanoi niin voi tehdä meille ihan hyvää, että mennään, jotta saadaan kokemusta eli ykköstulos ei varmaan ihan ole vielä kovin todennäköinen, kun muutama liike on niin epävarmalla mallilla.

Nyt Toivo oli kyllä aivan hankala paikanpäällä alkuun. Ei rauhoittunut edes omaan kevythäkkiin, kuten normaalisti vaan piipitti minkä ehti. Meitä oli vaan kolme ja toinen nartuista oli siinä meidän lähellä ja sen läsnäoloon Toivo alkoi jo tottua, mutta sitten tuli juuri ennen luokse päästävyyteen Rotwailer narttu, joka sai taas pojan pään sekaisin.

Paikallaolossa istui vain hetken sivulla hiljaa, ensimmäisestä käskystä kyllä maahan, mutta piiloon kuulin, kun Toivo vinkui. Oli ollut kuulemma lisäksi levoton ja pisteitä pudotti se, että kuulemma yksin piilossa (no minut tuntevat tietävät, että saatan kyllä yskiä muutenkin :), en ainoastaan vain piilossa, parin vuoden yskä, jota tutkineet keuhkolääkärit Husilla löytämättä syytä ja nyt on todettu, että ongelma johtuu osaksi refluksista eli en voi yhtään mitään sille, että yskin kuin katujätkä tai ylös virtaus on välillä niin vahvaa, että oksennan pelkän vedenkin).

Huomautin tästä kyllä tuomarille, mutta enpä tiedä pitäisikö minun saada tästä jokin lääkärintodistus, jonka voisin tuomarille ojentaa ;) ;) ;) (no joo ei niin vakavaa) !

Tuomari: Mari Väänänen (ihan kiva tuomari, menisin kyllä uudelleenkin)

PAIKALLAOLO = 5 / meni ensimmäisellä käskyllä maahan ja nousi ylös ensimmäisellä käskyllä, oli vinkunut lähes kokoajan ja levoton, lisäksi olin kuulemma itse piilossa yskinyt "tarkoituksella"

****
1. kierros

L istu - maahan = 5 / no voi kökkö, hyvin kehään ja nyt Toivo oli alussa jo keskittynyt, mutta seisoi istumisen ja mahan menon jäi kyynäreet pystyyn, mutta valui sitten maahan. Saatiin vähän armosta se vitonen, kun Toivo oli muuten niin pirun täpäkkänä.

RUUTU = 8 / merkkasi ruudun hyvin, pystyin sen näkemään selvästi, vähän kauhistutti miten reunassa ruutu oli ja ei olla treenattu kehänauhan kanssa. Hienosti ruutuun ja pysähtyi hyvin sekä lähti tekemään hyvin maahan menoa, mutta sitten tieltä kuului kauempaa iloista puhetta, kun mummelit vähän siellä keskusteli ja Toivo jäi heitä kuuntelmaan, joten jouduin käskyttämään toisen kerran ja nyt meni maahan. Loppuosa sitten hyvin !

LUOKSETULO = 9 / Todella hieno suoritus Toivolta ja pysähtyi hyvin, vauhti tasainen jokaisessa välissä reipasta laukkaa, eteen luotisuoraan ja hyvin sivulle, mutta piru vie haukahti sivulle tullessa ja myös, kun olin jättänyt Toivon makaamaan niin silloin tuli yksi piipahdus, mutta se oli oikeasti niin pieni, että en tiedä kuuliko tuomari.

SEURAAMINEN = 9 / Tuomari sanoi tykänneensä Toivon seuraamisesta hyvin paljon, piti paikkansa hyvin ja ainoastaan yhdessä vasemmalle käännöksessä oli tapahtua törmääminen ja toisessa peruutuksessa tapahtui vähän kömmähdys (taas häiriöihin reagoiminen), mutta toisaalta pitkä peruutus oli todella erinomainen. Tällä kertaa istui suoraan perusasennot ja kaikki ne. Itse taas en pitänyt seuraamisesta ollenkaan, ei yhtään Toivon tyylistä lennokasta seuraamista, mutta tosiaan eipä edistänyt, mutta ei yrittänyt katsoa niin kovasti suoraan silmiin.

OHJATTU NOUTO = 8,5 / Tämäkin oli ihan kelpo suoritus, mutta kapulaa olisi voinut käsitellä hieman nätimmin sekä haukahdus taas sivulle tullessa. Ennen liikkeelle lähtöä kiihtyi myös seuraa käskystä, mutta sitten lähti kuitenkin hiljaa liikkeelle.

2. kierros

METALLIHYPPYNOUTO = 8 / Haukahdus sivulle tullessa

TUNNISTUSNOUTO = 7 / Toivo lähti kapuloille vähän hitaasti, mutta haistelun aloitti ja meinasi jatkaa haistelemaan hiekkaa. Sitten palasi kapuloille, mutta keskeytti työn, kun yhdeltä pihalta koirat haukkui raivokkaasti ohikulkijoille. Palasi sitten töihin, aika hermoja raastavaa odottaa ihan hiljaa. Löytyi oma ja toi sen minulle, josta sitten kiitinkin Toivoa kunnolla.

KAUKO-OHJAUS = 0 / Voi Toivo rukka, niin hienosti ensimmäisellä alas, sitten fokus katosi kokonaan, kun yksi tyttökoira alkoi vinkua kentän laidalla ja sinnehän se Toivo tuijotti herpaantumatta, enkä saanut Toivoa vaihtamaan asentoa ennen kuin kolmannella käskyllä ja seuraavatkin oli sitten sitä sun tätä, kun katseli kentän laidalle ja seisomisen tuli aikalailla eteenpäin.

KOKONAISVAIKUTUS = 7,5 / Tuomari sanoi, että kokonaisvaikutus on alhainen noiden ääntelyiden vuoksi mitä oli paikallaolossa ja nämä haukahdukset sitten sivulle tuloissa. Sanoi, että Toivo on kokoajan ihanan aktiivinen kehässä ja sen osaaminen on hyvällä tasolla.

Tämähän oli Toivon toinen kisa ulkona ja ensimmäinen näin laajalla kentällä, koska avo kisa käytiin pienellä kentällä, joka rajoittui aika selvästi. Toivoa oli taas helppo liikuttaa kehässä ja se teki mielestäni oikein hyvällä vireellä suurimman osan liikkeistä. Seuraaminen tosiaan omasta mielestäni ei vireellisesti ollut kivaa, mutta tuomari oikein erikseen sanoi, että tykkäsi hyvin paljon siitä. Oli jo muuten toinen tuomari, joka näin sanoi, mutta edellisellä kerralla itsekin olin samaa mieltä :), kun siinä oli sitä lennokkuutta enemmän.

Tulos oli 212,5 pistettä eli 3. tulos ja sijoitus 1/3

Eli ilman palkintoja ei lähdetty kotiin :), jos se nyt lohduttaa !

Se mikä tässä nyt mietityttää niin Toivo oli silloin joulu- ja tammikuussa todella seesteinen paikallaoloissa kisassa kuin kisaharkassa sekä erityisesti tauon jälkeen sen vireeseen/mielentilaan kiinnittävät kaverit ja kouluttajat huomiota, kun se oli kuulemma paljon parempi, joten onkohan kaikki nyt ihan kunnossa, ettei vaan eturauhanen nyt reagoi.

Tilasin sille nyt osteopaatin, joka vasta on kylläkin kesäkuussa, mutta yritän hieroa itse sitä ennen. Eniten vaan mietityttää tuo hormonitoiminta, meinaan viime viikolla jouduin pesemään Toivon alaosaston kolmeen kertaan ja edellisellä viikolla myös, kun pissa haisi ja etuhapsuja myöten on tahmainen siitäkin huolimatta, että olen pessyt sen ja aikaisemmin viimeksi olen joutunut pesemään alakertaa todella harvoin ja muistaakseni silloin, kun Toivo oli ihan pikkupoika. Lenkeillä on ihan mahdoton muiden koirien lähestyessä, piipittää ja on yli kiihtynyt sekä haistelee paikkoja vähän normaalia holtittomammin.

Ainahan se on kyllä lenkillä turhan kiihkeä, mutta nyt se on ylikorostunut sen jälkeen, kun narttu kävi ja astutus ei mennyt ihan nappiin ja siitä jäi varmaan turhaumaa. Toki pennun tulokin voi vaikuttaa omalta osaltaan. Kavereiden koirien kanssa ei keskity pahemmin leikkimään, ei myöskään Tarmon vaan lähinnä elää hajumaailmassa ja etenee lenkillä niin pitkälle eteen, että joudun siihen puuttumaan pysäyttämällä tai kutsumalla.

Täytyykin vähän kysyä neuvoja, että löytyykö mitään mikä vähän helpottaisi sen oloa !








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti