maanantai 21. toukokuuta 2018

12.05.2018 Asikkalan maneesi tokokoe, ei tulosta

Käytiin Toivon kanssa lauantaina Asikkalassa tokon voittajaluokan kokeessa. Alkujaan tänne ei pitänyt olla menossa, mutta peruutuspaikan tullessa kohdalle niin lähdettiin sitten kuitenkin, kun oli viimeinen sisätilan koe mihin oli mahdollista päästä, vaikka Toivo ei ihan kaikkien liikkeiden osalta ole ihan kisakunnossa !

Tunnistusnouto ja kauko-ohjaus ei vaan oikein ole vielä palautunut samalle tasolle edes kuin aikaisemmin, saati sitten parantunut. Viimevuoden lopun ongelmat, jotka aiheutuivat kisaharkassa tulleesta ilmastoinnin sihinästä vaikutta yhä vielä ajoittain ja nyt tuntuu, että välillä se vain pahenee. Toivo rukka todennäköisesti käsitti, että kielsin sitä ottamasta kapulaa ja en ole saanut epävarmuutta poistettua. Kauko-ohjaus ei koskaan ole vielä edes saatu täysin valmiiksi ja lisäksi ei kestä häiriötä kyseisissä liikkeissä.

Toivo käyttäytyi normaalia kiihkeämmin koealueella, kun otin sen autosta, mutta jos tarkemmin mietin niin se on ollut pariviikkoa samanlainen höyrypää juoksuisen nartun käynnin jälkeen. Sain sen kuitenkin maneesissa rauhoittumaan, mutta sitten viereen tuli hemaiseva bordercollie tyttö ja Toivo kiihtyi ihan liikaa taas. Kehään sain Toivon kuitenkin paikallaoloon ihan hiljaa ja selvästi hieman jo rauhoittuneena, mutta siinä odotellessa se alkoi taas hermostua ja päästi muutaman piippauksen.

Meitä oli vain kolme ryhmässä, lyhytkarvainen collie uros, saksanpaimenkoira narttu ja Toivo kolmantena. Toivo meni vasta toisella käskyllä alas ja kun käveltiin kohti maneesin ovea kuului hirveä rääkäisy ja sakemanni tuli ohjaajansa perään piilolle. Colliet pysyi paikoillaan, mutta Toivo ei noussut ensimmäisellä käskyllä myös ylöskään, joten piippauksen ja kaksoiskäskyjen takia se oli sitten nolla.

Tuomari: Susanna Berghäll

PAIKALLOLO = 0 / kaksi käskyä alas ja ylös sekä piippaus, tuomari sanoi, että oli vielä kehään palattaessa 5 pistettä, mutta kun tarvittiin kaksi käskyä istumiseen niin meni nollille.

1. kierros

METALLIHYPPYNOUTO = 10 / nätti suoritus, ei yhtään ääntelyä

L seiso - maahan = 7 / ensimmäinen suora läheltä kehäsihteereiden pöytää, en tykännyt, mutta minkäs teet, yllättäen ei meinannut seisahtua, joten annoin toisen käskyn, joka hylkää sen osuuden, maahan meni ihan hyvin ja seuraaminen ihan hyvää

LUOKSETULO = 8 / Taas toistui tuo maahan menemisen tökkiminen, vasta toisella maahan, mutta itse luoksetulo oli hieno, vaikka tulikin suoraan sivulle.

SEURAAMINEN = 8 / Toivo seurasi nyt edistämättä ja hyvällä vireellä, mutta pysähdysten kanssa perusasennoissa oli ongelmia ja osaksi syynä on se, että pysähdyin liian nopeasti tai ehkä kroppa tekee liikettä, jolla ajan sen vähän vinoon istumaan. Peruutukset oli hyviä, mutta parin askeleen peruutuksessa tuli pieni ääni.

OHJATTUNOUTO = 9 / Ihan hyvä suoritus, ehkä vähän nätimmin olisi voinut nostaa kapulan

2. kierros

KAUKO-OHJAUS = 0 / Alas ensimmäisellä käskyllä, yksi lisäkäsky, kun katsoi taakse, jokin ääni aiheutti reagoinnin eli taas lankesi häiriöön, halliin taisi tulla, joku vähän reippaammin. Nousi toisella käskyllä, mutta taisi siinä ehkä liikkua eteenpäin. Yksi istuminen jäi vähän vajaaksi ja ilmeisesti ei laskenut sitä nousuksi. En lähtenyt korjaamaan, kun arvelin, ettei se tuottaisi ehkä tulosta. Ylös nousi mielestäni ensimmäisellä, jos muistan oikein.

TUNNISTUSNOUTO = 0 / Voi Toivo, lähti hienosti kapuloille ja löysi oman, mutta sitten lähti haistelemaan pitkällä kaulalla kohti sihteereiden pöytää, ensin haisteli tuomarin, mutta kun ei löytynyt sieltä oikeaa kohdetta niin siirtyi sihteereiden pöydän luokse ja sieltähän se Marianne löytyi ja kovasti Toivo ilahtui. Ei auttanut kuin yrittää käskeä se takaisin kapuloille ja sinne se meni ja toi oman minulle vielä hienosti istuen eteen. Ei auttanut kuin kehua !

RUUTU = 8 / Oikein hieno ruutu, mutta taas tökki maahanmeno, vasta toisella käskyllä alas, mutta loppu sujui hienosti.

Kolmella nollalla ei sitten enää pisteitä riittänyt tulokseen asti, mutta muuten olen kyllä aika tyytyväinen Toivon suoritukseen. Vire oli paikallaoloa lukuun ottamatta sopiva ja Toivo pysyi myös liikkeiden välit aktiivisena.

Ensimmäisen setin jälkeen, joku kävikin sanomassa, että näytti hienolta ja näin se omastakin mielestäni oli, mutta kovin kalliita nuo tuollaiset liikkeiden alut, kun koira ei ole kuulolla kunnolla. Muutama ehdottikin, että onkohan sillä mahdollisesti jumeja jossain, kun maahan menon kanssa on vaikeuksia ollut jo muutaman viikon ennen kisaakin. Saattaa olla ja aika todennäköistä, että Toivon lantio ja selkä on jumissa sekä sen hormonitoiminta ei taida olla ihan tasapainossa. Täytyy vaan toivoa, ettei tule ongelmia eturauhasen kanssa  !

Tosin jumittumilla ei ole vaikutusta muutaman liikkeen epävarmuuteen ja siihen, että Toivo on vielä kovin häiriöherkkä eli matalavireisissä liikkeissä tulee pienestäkin häiriöstä herpaantuminen ja liikkeiden alkuihin voisi keskittyä aktiivisemmin minuun.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti