tiistai 15. maaliskuuta 2016

14.03.2016 Toivon tokokurssi Hskh:lla / Alo kurssin 5. kerta

Toivo pääsi vielä maanantaina treenaamaan, kun oli kurssipäivä. Treenattiin ruutua, joka olikin oikein hyvä asia meidän kannalta. Lisäksi omatoimisesti treenattiin jäävissä pysymistä ja koiran ympäri kävelyä sekä hiukan tein samalla jääviä muuten.

Treenit alkoi paikallaoloilla ja tehtiin kahteen otteeseen. Toivolla oli taas pientä nykimistä toisten käskyttäessä, mutta aika nätisti oli kuitenkin ja palkkasin tiheästi. Yhdellä kertaa Toivolle tuli kömmähdys. Oliko niin jäänyt edellisen päivän paikalla istuminen mieleen. Oli ihan rauhallisen näköinen ja ponkaisi istumaan. Kävin laittamassa takaisin maahan ja kävin nopeasti kauempana ja takaisin.

Toivo on toki vieläkin hieman ahdistunut, mutta kyllä tuo alkutekijöistään on paljon parantunut, joten parempaan suuntaan ollaan menossa.

Omalla vuorollaan tehtiin siis ruutua ja ihan kivasti meni. Kerran pidemmältä matkalta alkoi taas ahdistaa muut koirat samalla kentällä ja nyki pariin kolmeen kertaan. Sain toistetuilla käskyillä lähtemään. Tehtiin sitten seuraavaksi niin, että Anna näytti ruudun ja sen jälkeen lähetin ruutuun ja nyt meni hyvin. Palkka tuli lähinnä Annalta !

Anna ehdotti, että yritän auttaa niin, että en käskytä moneen kertaan vaan autan astumalla eteenpäin ilman uutta käskyä ja tämä voisi olla hyvä tapa tosiaan seuraavalla kerralla kokeilla. Vähän samoin kuin Demolle tehtiin kierto-nouto-hypyssä Jessicalla.

Aika jännä tällainen vaihe, että ihmiset tai koirat saa Toivon ns. jähmettymään, kun tätä ei ole aikaisemmin ollut esillä, mutta toisaalta ymmärrän hyvin, että sitä hirvitti pitkän tauon jälkeen kahden kentän treenit, jossa irtoavia koiria oli paljon ja ne meni lujaa. Voi mun pikku kaveria, kokemuksia niin vähän vielä, mutta kyllä se tottuu ja onhan sen elämä ollut viimeisen vuoden tosi poikkeava, kun raukka luuli tulleensa hylätyksi !

Ongelmaa ei meinattu saada sunnuntaina millään esille, kun oli ne häiriötreenit, mutta silloin sen vire oli niin korkealla, että ei reagoinut häiriöihin niin kovasti.

Jäävissä käytin ihan voimakkaita apuja istumiseen ja vähän myös paikalleen jäämiseen. Tein suoralla niin sanottua Z:taa, mutta tuota takaa kiertämistä tein vähän pienemmällä kaarteella. Ennen jääviä otin kuitenkin jokaisen asennon kanssa pysymistä. Vahvistin pienellä vedolla liinalla, että pysyy paikallaan.  Istumisen ja makuun aikana voin kävellä aika normaalisti ympäri ja takaa, mutta seisomisessa enemmikseen koiran edessä puolikuuna. Parhaiten Toivolle toimi etupalkkana näissä uusi narupallolelu, joka oli pikkumiehen mielestä ihan superhieno !

Lopuksi tehtiin luoksetuloa kujalla ja Toivo joutui tekemään vielä toisenkin kerran tällä kertaa ilman luokse tuloa, kun sen ilme oli niin ahdistunut joutuessaan olemaan yksin eli kävin sitten toisella kertaa palkkaamassa Toivoa ja näitä meidän tulee tehdä ja paljon. Luoksetulo kujan läpi meni ihan kivasti, ihan pikkaisen vaan vilkaisi hoffi urosta tullessaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti