maanantai 14. maaliskuuta 2016

12.03.2016 Toivon eka tokokisa, PORVOO ALO1 tulos, 176,5 pistettä

Kuten otsikko sanoo niin nyt Toivolla on oikeus avoimeen luokkaan, joten kisaura on aloitettu ja ihan kivaltahan se tuntui. Porskin kisassa oli kivan rento fiilis ja ilma oli mitä ihanin, siis ulkona :), kun maneesi oli kylmempi kuin mitä ulkona oli !

Valitettavasti oltiin Toivon kanssa ilman tukijoukkoja matkassa, joten videota ei ole kisasta. Toisaalta ei mulla ole alokasluokasta muillakaan koirilla kisavideoita. Kameran olin ottanut varalta mukaan, jos olisi tuttuja paikalla ja yksi collieharrastaja siellä olikin, joten vähän ajattelin, että jos olisin häntä pyytänyt kuvaamaan. En vaan sitten ennen omaa suoritusta löytänyt kameraa mistään, kun olin siirtänyt sen auton takaluukun viereen. Olin ensimmäisenä vuorossa, joten ei ollut aikaa enempää sitä etsiä ja vielä kiikuttaa kuvaajalle.

Itse kisapäivä aamulla alkoi aika huonoissa merkeissä, kun noin kello neljän aikaan aamuyöstä Toivo alkoi vikisemään ulos. Laskin pihalle, mutta kävi vain pissalla, joten yritin jatkaa unia. No aamulenkille lähtiessä tuli ikävä yllätys, kun Toivo ripuloi koko aamulenkin vähän väliä ja sitähän tuli. Totesin, että nyt täytynee kisa peruuttaa. Kotona pesin Toivon takapään ja kuivasin.

Aikaa oli vielä muutamia tunteja ennen kuin piti lähteä, joten en tehnyt vielä mitään ratkaisua vaan päätin, että jos ei enää ripuloi ja pysyy pirteänä niin lähden paikanpäälle Porvooseen ja jos siellä vielä ripuloi tai on kipeän oloinen niin peruutan osallistumisen. Laitoin vaan persuskarvat poninhännille ja menoksi. Paikanpäällä käytin heti ulkona ja ilokseni Toivo kävi tarpeilla ja tuotos oli muuttunut kiinteämmäksi ja tosiaan päivällä myöhemmin lenkillä oli jo aivan normaalia. Syyksi epäilen perjantaina antamiani kalkkunan kuivattuja siivuja, mutta voihan se johtua muustakin.

Tämä kuitenkin aiheutti suunnitelmiin muutoksia, kun en voinut tehdä täydellä teholla meidän keskittymisharjoituksia, johtuen siitä, että enpä ihan viitsinyt sille hirveästi namia syötellä. Maneesin pihalla kyllä aika tavalla piippaili, mutta enpä sille mitään voinut, joten yritin saada hieman keskittymään ja pallolla vähän leikitin, jotta ei tulisi kisassa äänen avausta !

Etukäteen en ollut kauheasti jännittänyt, mutta perjantaina olin kyllä alkanut ajattelemaan, että saas nähdä miten meidän käy, kun ei olla koskaan ennen oltu maneesissa. Miten Toivo suhtautuu maneesin pohjaan ja kuinka tuon rikkinäisen jalan kanssa siellä pystyn etenemään luonnollisesti sekä sekoaako Toivo hajuista ja miten käy, jos löytyy hepan kakkaroita. Sitten yleisö siellä piippuhyllyllä, koska ainakin Orimattilassa alokasluokan koirat jäivät aikoinaan katselemaan ihmeissään yleisöä, että mitäs ne tuolla korkeammalla tekeekään.

Olimme tosiaan ensimmäisenä koirakkona, joten ensin tuomarin luoksepäästävyyden testaukseen ja sehän meni hyvin. Tätäkin olin hieman jännittänyt, kun eihän Toivo ole paljoa treenitilanteessa, joutunut miesten tutkittavaksi. Se meni oikein hyvin ja siitä sitten suoraan maneesin pimeisiin uumeniin. Toivo oli aika ihmeissään ja kiinnostunut maneesista, joten tavanomainen hienosti kontaktissa paikallaoloon meno ei toteutunut, mutta en antanut sen häiritä, koska oletinkin ympäristön olevan vähän vaikea sille. Myös oma vähän ei niin selkä toiminta ja pieni hermostuminen aiheutti selkeästi vaikeuksia ottaa ja pysyä sivulla perusasennossa ja ennen suorituksen alkamista rivissä tuli pari piippiä, mutta hyvin hiljeni, kun komensin. Aikamoista vääntöä sen perusasennon ottamisessa, mutta kaikki lopulta hyvin !

Liikkeet oli muuten sekoitetussa järjestyksessä, jota kylläkin osasin jo odottaakin !

Suurimpia ilon aiheita oli kisassa Toivon vire ja se, että se oli hiljaa koko ajan lukuun ottamatta mutinaa, kun nappasi kapulan. Palkkaamattomuus ei vaikuttanut mitenkään vaan todella hyvin vastasi kehuihin ja osasin olla nostattamatta liikaa.

PORVOO 12.03.2016, tuomari Harri Laisi

PAIKALLA MAKUU 1 MIN, eri aikaa alas ja ylös = 9 / alas ensimmäisellä käskyllä, ei näkyvissä rauhattomuutta, muutaman kerran katseli ympärilleen, mutta olen tosi tyytyväinen / ylös reagoi jo toisen istu -käskyyn, mutta vielä jäi sen verran alas, että meille jäi varaa nousta sitten käskyllä ylös / pistemenetys tuli lopun istumaan nousun ennakoinnista => palkkana purkista kalkkunaleikkeenpala + kun oltiin ensimmäisenä suoritusvuorossa niin vähän leikittiin narupalloilla, jotta saan Toivon ääntelyn purettua palloon ja vein sen Toivon nähden maneesin ulkopuolelle rappusille odottamaan suorituksen jälkeiseksi palkaksi !

Yksilösuoritukseen tullessa sain jo Toivon normaaliin liikkeiden väli moodin, joten se oli oikealla paikalla seuraamassa ja kontaktissa. Tultiin ns. yhdessä kehään, josta olen tosi tyytyväinen.

SEURAAMINEN = 9 / erittäin hyvä seuraaminen tuomarin mielestä / Ihan kohtuullinen seuraaminen omasta mielestäni, vaikka minulla oli vaikeuksia hitaaseen siirtymisessä jalkojeni kanssa ja sitten myös haasteellista oli mennä kohti yleisön piippuhyllyä, en kylläkään tiedä oliko se vain minun omaa hermostumista, mutta nyt kun ei ole videota niin en näe pysyikö Toivon kontakti tilanteessa vai oliko siinä mitään häröilyä / Välillä kyllä oli aika tiivis seuraaminen, mutta pahimmilta painamisilta vältyttiin tai estämiseltä / onneksi sillä on tuota turkkia niin pienet kosketukset ei näy ulospäin :)

ESTEHYPPY = 9,5 / erinomainen, kuten tuomari sanoi / en tiedä mistä puolikas pistemenetys, toimi hyvin sivulle asti

KAPULAN PITO = 9 / otti aika rajusti kapulan ja samalla tuli möly mahasta, ei haukkua eikä vinkunaa kuitenkaan / pito oli erinomainen, hyvin pihdissä ja tästä tuomari kehuikin Toivoa ja luovutus hyvä

LIIKKEESTÄ MAAHANMENO 7 / valmisteleva osuus hyvä, mutta käskystä jäi seisomaan, johon  nopeasti annoin uuden käskyn, aika hyvä ja suora sekä sivulta hyvin ylös

LUOKSETULO 8,5 / tuomarin sanoin erinomainen luoksetulo, lukuunottamatta lopun hieman valunutta sivulle tuloa, sivulle tuli kyllä sitten mielestäni ihan ok, mutta kun ei ole sitä videota niin en tiedä mitä siinä tapahtui

KAUKO-OHJAUS 9,5 / hyvin alas ja hyvin istumaan sekä maahan, sivulta nousi mielestäni minun käskyllä, mutta todennäköisesti olisi kannattanut itse rytmittää oma käskytys selvemmin liikkeenohjaajaa myöhäisemmäksi, koska tuomari kehui kaukoja itsessään, mutta kuulemma hieman ennakoi sivulta nousun liikkeenohjaajan käskytyksestä

Tulos: 176,5 pistettä, ALO1 ja siirto AVO -luokkaan :) !

Toivottavasti muistin nuo pisteet oikein, kun nyt ei ole sitä tuloslappusta mukana, mutta ykköstulos tuli ja selviä pikkuvirheitä mukana oli, mutta niitä voi onneksi hiota paremmiksi, mutta iloitsen suuresti siitä miltä Toivo näytti sosiaalisen palkkauksen aikaan ja kuinka hyvin se toimi muutenkin. Liikkeiden välitkin oli ihan kohtuullisia, mutta niissä näkyi hieman oma epävarmuuteni, kun en tiennyt mistä seuraava liike alkaa. Se on tämä kiva ensimmäisen koirakon osuus, kun ei näe muita suorituksia. Toivoon se ei kylläkään vaikuttanut vaan kivasti tuli aktiivisena mukana. Vielä, kun oma olemus on lähempänä tuota kisan loppupäätä eli huomattavasti rennompi niin koirakin toimii paremmin. Liikkeestä maahanmenon epäonnistumisen osasin hieman jo ennakoida, koska sitä ilmeni viimeisellä viikolla jonkin verran, vaikka on ollut viimeiset kolme kuukautta todella varma liike Toivolla.

Maneesista päätyämme ulos palkkasin Toivon narupallolla leikkien ja voi sitä riemua, todella hyvin ja innokkaasti leikkikin. Lopuksi vielä pieni ateria kalkkunaleikettä purkissa :) !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti