keskiviikko 9. maaliskuuta 2016

07.3.2016 Treeniä aamulla ja päivällä

Täytyyhän sitä välillä ottaa taas treenilomaa töistä, että ehtii kouluttaa koiria :) !

Aika kiva tälläinen kahden viikon 3 päivän työvuorot. Maanantai ja tiistai pyhitetty koiran kouluttamiselle, heh !

Aamulla kävin koirien kanssa treenaamassa yksin ja nyt tein sitten rallytokoa niin Inkan kuin Toivonkin kanssa. Inka tuntui taas aika kivalta, mutta Toivon kanssa oltiin lähinnä törmäyskurssilla niin kiihkeästi jätkä hommia teki ja oli aika ihmeissään. Törpöt, kun on niin lähekkäin niin ne hieman ihmetytti, mutta muuten se oli sellaista tanssimista !


Ehkä Toivo ja mä sovittais paremmin koiratanssiin, ;) he heeeeee !

Inka sai vähän myös tehdä tokoa ruudun ja merkin kierron osalta. Inka vaan tälläkertaa keksi ihan oman kaavan, jota aikaisemmin ei ole tarjonnut eli hypyt veti kovasti puoleensa ja jouduin lähettämään niin, että sijoittaiduin itse linjalle puoleenväliin.

TOIVO

Ihan perusasioiden treenausta ja sitten yhtenä teemana on ollut ruudun treenaamista ja myös testausta kuinka reagoi, jos käsken maahan (aina tietty ensin seisomaan). Vielä käytän ensin merkkaus sanaa ja sitten vasta seiso -käskyä.


RUUTU = ruudun paikkaa  / maahanmeno ruudussa seisomisen kautta
MERKIN KIERTOA = myös 15 cm korkuista merkkiä, tarjosi matalalla merkkille pysähtymistä
NOUTO = noudon loppuosaa, koira kauas ja kapula koiran eteen => kutsu ja pieni apu eteen tuloon käskyllä istu

Käytiin myös treenien jälkeen pienellä lenkillä ja koirat sai juosta vapaana nauttimassa ulkoilusta, vaikka sää ei ollutkaan yhtä upea kuin viime viikolla lomapäivinä.

**********'

Sen jälkeen pikainen ajo Munkkivuoren Mustiin ja Mirriin hakemaan Toivolle Ratian Y-valjaat limen värisenä. Inkalla on samalaiset, mutta harmaat !

Sieltä koirien vienti kotiin ja lähdin sitten siskolleni kylään ja taas sitten sieltä koirien hakuun sekä suunta Ojankoon treenaamaan Mariannen kanssa.

INKA

Rallytokoa pikkasen taas ja ihan kivaa työtä taaskin ja Toivokin piipahti kentällä rallyn muodossa. Inkan kanssa ollaan nyt keskitetty myös siihen, että yritän pysähtyä ennen kylttiä (kuviteltua kylttiä tai sitten käytän agilityn numerotauluja), kannustaa Inkaa ja lisäksi törppöjen kiertoa spiraalina ja purjotellen.

TOIVO

Tehtiin alokasluokka ekalla kierroksella kahdessa erässä.

1. erä
  • Hyppy
  • Liikkeestä maahanmeno (jäi seisomaan, vaikka ollut varma liike.... meteliä, joten ei ehkä kuullut käskyä kunolla, otin uudelleen)
  • kapulan pito (äänähdys)
2. erä
  • Luoksetulo
  • Seuraaminen
  • Kauko-ohjaus

 Odotettavissa oli, että ennakoi hieman ja niin tekikin, mutta vain nykimällä, joten alkaa vähän jo ymmärtämään.

Toivo pääsi vielä myöhemmin uudelleen kentälle ja treenin aiheena oli taas kerran paikallaolo. Treenattiin sitä alas- ja ylösmenoa, mutta ei tällä kertaa enää häiritty niin voimakkaasti kuin aikaisemmin.

Lisäksi sitten taas tehtiin kyllä muutakin, mutta kun muisti ei enää näytä pelaavan edes parin päivän taakse.Olisikohan tehty ruudun loppuosaa, jota ei olla aikaisemmin harjoiteltu vai tehtiinkö sitä viime viikolla. Nyt en todellakaan muista.

*******
Treenien päätteeksi lenkille tarpomaan ja yllättävän hyvin Inkakin matkassa jaksoi mukana. Toivo juoksi taas niin paljon kuin jaksoi Julian, Lahjan ja Lumon kanssa.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti