tiistai 18. toukokuuta 2010

17.05.2010 agilitytreenit + ruututreeni


INKAN TUNNARITREENIT


Töiden jälkeen kävimme päivälenkillä Inkan tunnarikapula piilolla ja sieltä taas tomerana Inka omaansa nosteli, todella hyvin tehty. Alkuun piilotin parikertaa ja kerran oli taas muiden joukossa piilottamatta ja viimeisenä taas samassa piilossa kuin ekalla lähteyksellä.


ROMMIN RUUTUTREENIT PIHALLA


Kotona tein takapihalle ruudun Rommille ja otin turkoosin pikkukannen alustaksi. Jääkaapista varasin paahdettua kalkkunaa ja vielä naksu sekä koira matkaan. Vapaamuotoisesti lähettelin alkuun ruutuun eli ei perusasentoa, tästä heittelin alkuun lauantai makkaraa suuhun kun ensin naksulla vahvistin paikan sekä "Yes, hyvä seiso" tietty myös. Tämän jälkeen otin paahdettua kalkkunaa ja laitoin alustalle ruudun keskelle, naksulla vahvistelin taas. Lopulta poistin kalkkunan alustalta, mutta lähettelin alustalle ja kun saavutti naksutin sekä heitin kalkkunan siivun tai kävin palkkaamassa. Alusta tavallaan kohdisti sen oikean paikan, ilman namia olevan alustan jouduin vähän siirtämään keskeltä enemmän takarajaa kohden. Rommi taisi tykätä tästä harjoituksesta, vapautui !


INKAN AGILITYTREENIT OJANGOSSA


Maanantaina Inkan normaalit agilitytreenit, ohjauskuvioina Twistin ja pakkovalssin harjoittelu. Keli oli taas erittäin lämmin ja aurinkoinen. Inka suoritti todella hyvin yhden esteen harjoittelun, mutta meni nopeasti ihan piippuun, kun palkkasin lammaspatukalla.


Suoritimme myös pakkovalssi ja twist rataharjoituksen ensimmäisenä. Inka oli selvästi jo hieman väsynyt, mutta ihan hyvin Inka suoriutui. Minun on huomattava, että joudun olemaan paljon tarkempi rintamasuunnan kanssa ja muistettava pakkovalssissa, että käsi on myös kesken radan oikea, eikä vain silloin kun aloitetaan. Myöskin Twistissä näki hyvin kuinka Inka muutti liikerataa kun oma rintamasuuntani kääntyi enemmän poispäin esteestä.


Kävin itsekseni ottamassa Inkan kanssa keinua ja ensin remmissä ja sitten ihan vapaana. Hyvin meni, mutta tosiaan ihan vaan erillisenä esteenä. Kepit otin myös pariin otteeseen, vähän esteelle hakeminen ei onnistunut, mutta pujotteli ihan kivasti.


Ohjattuna Anniinan alaisuudessa harjoiteltiin vielä A:n kontakteja. Oli muuten hyvä harjoitus, ensin niin, että juoksin itse ohi ja Inka pysähtyi namialustalle ja Anniina kävi palkkaamassa namialustalle, sen jälkeen kutsu ja liikkeelle. Tämä sama kuvio uudelleen niin, että menin toiselta puolelta estettä. Välillä voin palkata itse uudelleen namialustalta ja välillä palkkaaja voi olla apuohjaaja.


Toinen A:n harjoitus oli vastaava, mutta jättäydyin taakse ja koira saa palkan alustalta ja sen jälkeen apuohjaaja palkkasi. Sama juttu toiselta puolelta. Kolmas harjoitus oli niin, että leikkasin takaata ja sekin kummaltakin puolelta ja neljäs harjoitus olikin se, että vaihdan puolta koiran edessä, mutta tässäkin palkka tuli apuohjaajalta. Tällä harjoitus sessiolla palkkasin itse vain kerran tai kaksi ja laitoin palkan alustalle.


NÄITÄ NYT SITTEN TREENAAMAAN KAIKKIEN KOLMEN KANSSA KUN VAAN EHDITÄÄN !


ROMMIN RUUTUTREENIT OJANGOSSA JA PABLON TREENIT


Agilitytreenien jälkeen ajoin tokokentän puolelle ja onnekseni Maria oli vielä paikalla ja sain hänet apuohjaajaksi Rommille ruutuun, mitään muuta en sen kanssa ottanutkaan. Rakensin ruudun samaan kohtaan kuin eilen, silloin kun se koira änkesi Rommin kanssa ruutuun. Nyt Maria vei Rommin nähden ja hieman Rommia härnäten turkoosilla alustalla paahdettua kalkkunaa ruutuun. Tätä toistettiin useamman kerran ja aina tahtoi mennä sivusta ruutuun sisälle, tähän ei kiinnitetty huomiota, ainoastaan siihen, että koiralla oli hauskaa ja alusta ohjasi oikeaan kohtaan. Maria myös välillä vaihtoi paikkaa eli siirtyi toiselle puolelle ruutua seisomaan. Lopuksi otin vielä pari kertaa ruudun kutsuna ja siihen lopetettiin.


Maria lähtikin sitten kotiin ja minä lähdin viemään koiria iltapissalle. Autolle palattuani päätin vielä ottaa Pablolle pikkutreenit, toinen kun joutui vaan autossa istumaan. Herkkuja en ollut varannut, kun sen vatsa oli vähän kuralla. Jotain kuivaa lihaa löytyi ja noutokapulat. Treenattiin ensin alkuun luoksetuloa, jonka oletin toimivan yhtähyvin kuin aiemmin, mutta Pablohan sitten päätti juosta läpi, pysähtyminen seisomaan venyi ja kerran jopa marssi mun perässä kun jätin luoksetulon lähtöpaikkaan.


Lopulta sitten otin hyppynoutoa, joka oli Pablosta tosikivaa ja sen jälkeen metallinoutoa, joka kanssa oli kivaa. Lopulta viskoin kumpaakin kapulaa edestakaisin ja Pablohan haki. Loppuun luoksetuloa niin, että kapula oli palkkana mun takana. Hauskaa taisi Pablolla olla, mutta vähän kyllä osoitti mieltään, että namit olisivat voineet olla vähän parmpiakin kuin pala Ziwipeakin peuranamipaloja, "lihapullia" tuntui Pablo toivovan tai kalkkunan siivuja !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti