sunnuntai 16. toukokuuta 2010

15.05.2010 Harjoituskoe Hyvinkäällä ja jälki Rajamäellä


Aikaisin aamulla herätys ja koirat ulos, sen jälkeen koirat autoon ja auton nokka kohti Hyvinkäätä. Pablo sai jäädä kotiin ja matkaan siis siniset. Olin hieman aikataulusta myöhässä kun autoa pakkatessa auton avaimet katosivat, onneksi löytyi vara-avaimet, kylläkin hieman vääntyneet. En edes uskaltanut paikanpäällä autoa sulkea !


Käytin Inkan ensin hieman ulkoilemassa ja sen jälkeen myös Rommi sai käydä kentän laidalla katsomassa ihmisiä. Anuun ja Maarittiin suhtautui kiinnostuneena, mutta hieman tuomariamme Anttia karsasti, ei näkynyt muutenkuin, että hieman oli epävarman oloinen, itse kävi haistelemassa, mutta sen jälkeen vahti hiukan, ei haukkunut.


Melkein heti aloitimmekin bh-harjoitusosuuden Inkan kanssa, parina Anu ja Femma collie narttu. Inka oli aika vaisun tuntuinen, vähän namilla yritin aktivoida kiinnostumaan itsestäni. Esittäytymiseen meno meni kohtuullisesti ja hieman paremmin olisi voinut pysyä sivulla, esittelyn ajan oli kyllä ihan hyvin. Femma meni paikallaoloon ja Inka aloitti suorituksen.


Remmissä seuraamisessa pariin otteeseen pysähdyin kun kontakti hieman katkoi Inkan kiinnostuessa liikaa Femmasta ja yhdessä vaiheessa vaihdoin remmin tulemaan oikeaan käteen ja kerran nyppäsin hieman kontaktin kadotessa, jolloin se kontakti hetkeksi parani. Välillä ihan hyvää seuraamista, mutta tuomarin mukaan täyskäännökset olisivat saaneet olla tiukempia, myöskin pysähdykset olivat ihan nopeita ja suoria. Henkilöryhmässä hieman jätättämistä ja kontaktin katkeilua sekä kiinnostui ihmisistä taas liikaa, harjoitusta lisää. Perusasennoista ei tullut pahemmin sanomista, palkkasin Inkan patukalla henkilöryhmässä kun tulimme siihen vapaana.


Unohdin ottaa ennen vapaana seuraamista perusasennon, syynä varmaan se, että mun ei ollut tarkoitus ottaa vapaana seuraamista. Vapaana seuraaminen ei oikein ollut hyvää, kontakti pysyi avulla, jollaista en käytä Inkalla koskaan, koiranpuoleista kättä kohotin, yöks yöks, kontakti lähinnä käteen, apuva ja selvästi kuulemma hidastin kun koira jättätti, jep jep !


Yleisesti ottaen seuraamiseen pitäisi saada energiaa lisää ja pitäisi treenata korkeammassa vireessä. Inkaa en saisi treenata seuraamista vapaana ollenkaan, vire pitäisi olla korkeampi ja kontaktin tippuamiseen, käännös oikealle nopeasti ja nyppäys sekä välittömästi sen jälkeen palkka.


Inka suoritti istumisen ja maahanmenon nopeasti, mutta vähän varsinkin maahanmenon tekemisen aikana valmistelevassa osuudessa jätätti. Luoksetulo oli ihan nopea, mutta tuomari ei pitänyt rytmin muutoksista siinä aivan edessä, istuu tiiviisti eteen, sivulletuloa en muista otinko vai palkkasinko suoraan.


Tuomari myös muistutti, että kumpikin ohjaaja saisi olla tarkempi askelien kanssa, mutta tosiasiassa tein toisen seuraamisen tarkoituksella huomattavasti lyhemmin kuin kaavio on.


Paikallaolossa Inka meni hieman hitaasti alas, oli alkuun ihan hyvin, mutta sitten haisteli, oli myös kuulemma noussut istumaan, mutta sitten palannut takaisin maahan, ei kuitenkaan liikkunut. Jossain vaiheessa kuului vinkumista ja ihan liian kiinnostunut paristaan ja parikertaa rykäsin kun äänteli. Sivulta nousi ihan hyvin ensimmäisellä käskyllä.


**********


Itse suorituksen jälkeen jäin henkilöryhmään ja neljälle koiralle ammuttiin. Hain sen jälkeen Inkan kentälle, häntä oli koholla ja ihan kivasti teki, mutta matalalla vireellä ja kyllä roikkui patukassa ja haki sitä, mutta ei vastustellut sekä luovutti pallon ja patukan mulle ihan liian säyseästi. Mutta tämä oli jo näkyvillä ennen ampumista, joten ei johtunut pelkästään siitä. Vaikutti, että ampuminen ei olisi pahemmin Inkaan vaikuttanut.



  • Seuraamiseen lähtöjä

  • Vauhtinouto

  • Luoksetulo

  • Leikkiä patukalla ja narupallolla


Inkan jälkeen hain Rommin pariin otteeseen kentälle, ensin treenaamaan pk-tottista ja sen jälkeen toisen kerran treenaamaan lähinnä tokoa.


1. kierros



  • Seuraamista, hitaalla temmolla, kasvot suoraan eteenpäin / parikertaa pääsi saamari kiertämään mut, kun pysähdyin ja komensin sivulle / mun piti pannasta estää

  • Vauhtinouto vieras 1 kg kapula / kävin itse heittämässä kauemmas / kapulalle meno ihan ok, mutta tiputti kapulan sen noukittuaan, otti itse uudelleen, mutta palautukseen laukalla tarvittiin apuja TAAS

  • Maahanmeno ja luoksetulo / tarvitsi kaksi käskyä maahanmenoon / palkkaus jalkapallolla ja pallon heitto kentän päähän koiran nähden, juostiin ottamaan vinoestenouto

  • Vinoestenouto / en tiedä kuinka toimi esteen takana, mutta muuten ihan kelvollinen

  • Eteenmeno / seuraamiseen vain pari askelta / peli jalkapallolla


Tämän jälkeen palloilua hieman siinä kentän laidalla ja sen jälkeen otin makkaralla juoksuttaen hypyn edestakaisin, hyppy ei ollut kylläkään metrin korkuinen. Myös istumisen otin varmuuden vuoksi tokokoetta ajatellen.


2. kierros



  • Luoksetulo, ei tietty merkkejä, hieman hidas / toinen luoksetulo suoraan läpijuoksuna, kehuin puolessa matkassa, jotta tulisi nopeammin

  • Metallinouto leikki

  • Kaukokäskyt / 10 metriä välimatkaa / istumaan ja seisomaan nousua / max. 2 siirtoa kerralla

  • Hieman seuraamisen sivuaskelia / ei hyvää, vähän tahtoi jäädä vinoon tai ei lähtenyt aktiivisesti suorittamaan

  • Hyppy noutaen niin, että kapula koiran edessä, koiran selkä kohti estettä

  • Loppuun leikkiä karvakauluksella, ei muuten Rommikaan leikkinyt samalla tavoin kuin normaalisti, tarvitsi enemmän ärsykettä ja vastusti vähän kun ns. näyttelin sen olevan vahva


Rommi ei pyrkinyt haukkumaan, tuntui olevan lopussa ihan rento ja vapautunut.


Ennen kotiin suuntaamista otimme Jannican ja Pian kanssa esineruutu treenit. Kaksi nousi ja kolmas tehtiin ihan niin, että Pia vei. Vauhti ravia, mutta oli kokoajan aktiivinen, ei kuitenkaan tietoakaan laatikko työskentelystä, palloili vaan ruudussa. Lähetin väärin, olisi pitänyt tuulen vuoksi lähettää toisesta laidasta. Rommi muutenkin suuntasi ihan vinoon.


Kotimatkalla kävin Rajamäen kautta, tehden Rommille tuollaisen 300 metrin jäljen, jana 15 - 20 metriä, aurinkoinen hellepäivä ja kuuma, tuuli aika voimakas, kaksi kulmaa ja viisi filmirullapurkkia piilotettuna sammaleeseen ja viimeisenä ceasar purkki. Janalle lähti todella hitaasi ja jouduin kahteen kertaan ohjailemaan, jäljestys ei ollut kovin intensiivistä, olin jättänyt filmirulla purkkien kannen hieman näkyville, ilmaisi ne hyvin ja hieman kannustin kaivamaan, tälläkertaa hieman läppäsi niitä ja kaivoin, tämähän yleensä on ollut ongelma eli ei kaiva. Kulmat menivät kummatkin ihan hyvin, ensimmäisen kylläkin oikoi ja toisessa hieman yli, mutta ihan itsenäisesti. Viimeinen ceasar purkki olikin vaikea, ei mitenkään tahtonut reagoida !


Jäjen jälkeen Inkan ja Rommin kanssa vielä lenkki ja sitten kotiin viemään Pabloa ulos ja vielä hääräiltiin omalla pihalla hyppyä, seuraamista ja kaukkareita kaikkien kolmen kanssa. Iltalenkin yhteydessä Inka treenasi taas kätköllä tunnaria ja Rommille tein sitten tuossa kalliolla etupihalla (ei siis omalla pihalla), kumpikin teki erinomaisen suorituksen.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti