tiistai 18. toukokuuta 2010

16.05.2010 Ojangossa tokoa ja agilityä


Nähtiin Johannan kanssa puoleltapäivin helteisessä säässä Ojangossa. Tarkoituksena hiukan neuvoa Johannaa tokon saloihin, jotta pääsisivät kisaaman alokasluokkaan. Ennen Johannan ja Vinhan tuloa kävin ottamassa Inkalle kujakeppejä, vauvapuomia ja vauvakeinua.


Rommin kanssa kuitenkin aloitettiin ja ehdin ensin ottaa luoksetulon läpijuoksuna, seurauttamaan Rommin ruudun lähetyskohtaan ja lähettämään, meni laukalla (ei kauhean innoissaan) ja jouduin hiukan ohjaamaan, mutta sain sen sisälle ja keskelle. Olin menossa palkkaamaan kun se alkoi liikkumaan ruudussa ja lopulta väisti ruudun toiselle sivulle, aidan takana pyrki kelpin pentu läpi aidasta ja sieltähän se tuli ruutuun suoraan ja Rommi lähti sitä väistämään ja lopulta kohti minua kelpie perässä.


Siinä se Rommin edessä väkersi ja Rommi alkoi hermostumaan moisesta väkkärästä ja paljasti hampaansa. Onneksi ei mitään sen vakavampaa, mutta meidän ruutu on nyt sitten kriisissä.


Tämän jälkeen Rommi ei suostunut enää tuohon ruutuun menemään vaan väisti ruutua, meni sijaistoiminnolle haistelemaan maata ja niin edelleen. Otimme vielä hyppynoudon, metallinoudon leikkimällä ja loppuun tunnarin, joka tehtiin kuudella tunnarikapulalla kisamaisesti. Tunnari onnistui oikein hyvin ja istui hiljaa haukkumatta tai kitisemättä sivulla, toimi kapuloilla hyvin ja olin tyytyväinen. Muutama kaukokäskyn ylösnousu istumaan ja seisomaan erikseen 10 metristä.


Vein Rommin autoon hetkeksi, Inkan ja Vinhan jälkeen otettiin Rommi uudelleen ja yritin sitä ruutua (ruudun olin siirtänyt kentän toiseen päähän eli sinne mistä viimeksi lähetin ruutuun). Rommin vauhti oli mennyt raviksi, lähti väistämää voimakkaasti ruutua ja ohjauksella väisti toiseen suuntaan kuin missä oli ruutu (hypyille/kapuloille) ja kun yritin iloisesti juosta yhdessä ruutuun niin lähti kaartamaan taas pois ruudun lähettyviltä. Ei auttanut kuin yrittää metrin tai puolen päästä näyttöruutua. Pitkin hampain ja ilottomana meni, joten loppuun otin sitten namialustalle lähetyksiä, nami vietiin yhdessä.


Inkan kanssa harjoittelin seuraavaa:



  • Täyskäännös

  • Sivuaskelia oikealle puolikuun muotoisella viivalla

  • Jääviä / istu - maahan - seiso

  • Nouto

  • Luoksetulo


Pablo pääsi vaan tekemään hieman agilityä. Lähinnä pakkovalssia ja takaakiertoja. Myöskin puomin kontakteja naksulla ja keinua. Jonkin aikaa Pabloa jaksoi kiinnostaa, mutta sitten se alkoi jo kyllästyä.


Inkan kanssa vielä kujakeppejä uudelleen ja pentukeinua Johannan avustamana sekä käytiin vielä ottamassa rengasta, ohjaus kummaltakin puolelta sekä tavallista normaalia keinua. Inka tekee keinun jo nyt ihan itse ilman avustusta, mutta varmuuden vuoksi vielä oli hyvä olla, joku katsomassa tarvitaanko apua.


*******


Inka kävi myös taas metsäkätköllä nostelemassa mulle sitä oma tunnarikapulaa kerran päivässä. Oikein hyvin tekee, intoa piisaa, mutta kärsivällisyyttä kanssa. Ensimmäisen ja viimeisen piilotan aina samaan kohtaan ja kerran otan niin, että on muiden joukossa ilman, että sitä on piilotettu. Harmittaa kun tulee otettua vaan kerran päivässä kun toistoja pitäisi olla useampi, aitapiilo lähes käyttämättä.


 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti