maanantai 10. toukokuuta 2010

09.05.2010 agilitykisat Järvenpäässä


Aamulla käytiin koirien kanssa äidin haudalla (koirat kylläkin autossa) ja sen jälkeen Viikissä lenkillä. Ennenkuin ajoin kotiin ajoin vielä nurmialueen reunalle ja otin Rommin kanssa ruutua.


Laitoin ruudun valmiiksi Rommin katsellessa autossa. Namit olivat kotona, joten otin Pallon taskuun palkaksi. Palkkaus tapahtui ruudussa leikkien ja kehuen.



  • Ensimmäinen lähetys 28 metristä ja ruutuun meni suoraan, mutta en ihan hyväksynyt paikkaa, joten jouduin tovin siirtelemään koiraa, kunnes juoksin ruutuun palkkaamaan / tämän jälkeen 3 - 4 kertaa lähetys lähempää, muutaman kerran kävin näyttämässä oikean kohdan, jotta korjasi paikkaa.... tahtoo mennä hiukan toiseen laitaan (oma vika kun olen hyväksynyt muitakin kun sen juuri oikean paikan)


Rommin nähden siirsin ruudun paikan toiseen paikkaan



  • Ensimmäinen lähetys 28 metristä, täysin suoraan, mutta ei reagoinut tarpeeksi nopeasti pysäytyskäskyyn, joka myös tuli ehkä liian myöhään / sain taas ohjattua, mutta voi koira raukkaa, tarjosi tietty vähän sivusta taas sitä paikkaa / läheltä muutama toisto

  • Sen jälkeen lähetin toiselta sivulta (n. 15 m) / ei hajukujaa, meni sisälle sivusta hajukujan kautta / kiersin toiselle puolelle ja taas lähetys ilman hajukujaa / nyt hyvin keskelle ruutua


*************


Iltapäivällä matkattiin sitten taas koko lauman kanssa Keravalle KAT:n kisoihin. Pablo osallistui kolmosluokan kahdelle viimeiselle radalle, startteja olisi ollut kolme, mutta jätin ensimmäisen väliin. Meille kävi niin hyvä tuuri, että millään radalla ei ollut keinua, joten Pablon hyvä vire pysyi yllä kokoajan.


Ensimmäisellä radalla Pablo vähän varasti lähdössä, joten tavallaan tuli lentävä lähtö, en kuitenkaan ollut mitenkään myöhässä. Kepeille haki ihan itsenäisesti tosi hyvin, vauhti kepeillä ihan mukiinmenevä, mutta eihän se päätähuimaa. A:lla otti kontaktin kyllä todella niukasti, tiukempi tuomari olisi voinut siitä ottaa jo virheen, A:lta suoraan muurille ja sitten takaakierto hypylle, ei olisi pitänyt olla vaikeaa Pablolle, mutta jokin ohjauksessani sai sen tunkemaan nenänsä esteen väärälle puolelle ja siinä meni tovi kun sain sen korjattua eli siitä viisi ratavirhettä ns. kiellosta. Tähän tuhraantui kallista aikaa ihanneajan muutenkin ollessa meille tiukka, puomia tuli ihan rohkeasti, mutta kovin verkkaiseen ja alastulo taas älyttömän hilkuilla, luulin siitä tulleen virheen, mutta näköjään otti kuitenkin sen kontaktin. Loppu sujui ihan mukavasti, putkille meni mihin ohjasinkin ja vauhtikin ihan hyvää, mutta ei tarpeeksi vauhtia kuitenkaan.


Tulos tältä radalta oli viisi ratavirhettä ja yliaikaa aika rutkasti ajan ollessa jotain 58,31 ja ihanneaika taisi olla jotain ihan muuta.


Toinen rata menikin todella hyvin. Hyppyradalla Pablo eteni hyvää vauhtia ja tarkasti, kepeille samanlainen vienti kun ekalla radalla ja hyvin meni, putkiin meni ohjauksen mukaan ja voi vitsi kun se tuli hyvin, helpossa kohtaa itse sitten mokasin kun en tarpeeksi työntänyt hypyn taakse. Niin helppo kohta Pablolle, mutta tässä näkyi tämä treenaamattomuus. Hyppy piti mennä takaakiertona ja minä ohjasin liian varmasti tuttuun tyyliin millä yleensä sitä ohjaan, nyt kuitenkin Pablon kuonosta puolimittaa ehti käydä esteen väärällä puolella ja siinä tuli ns. kielto ja viisi ratavirhettä. Yliaikaa tuli 3,11 sekunttia, joten ilman tuota virhettä oltaisiin oltu ihanneajassa ja nollatuloksella. Harmittaa toki hiukan kun koira meni niin hyvin !


Inkan kanssa käytiin vähän vielä tämän jälkeen ottamassa keinua remmissä, keppejä ja muutamia hyppyjä. Kepit helpolta puolelta mentiin oikein laukkaa ja haki kepeille hyvin, jopa niin, että lähetin tavallaan U:lla, vaikeammalta puolelta olikin sitten tosi hankalaa, mutta peruuttaen ja kättä heiluttaen toimi kyllä jotenkuten.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti